Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Są takie smakowe pary w zakamarkach spiżarki i lodówki, obok których ciężko przejść obojętnie. Tak jest na przykład z połączeniem krewetek z czosnkiem, świeżego chleba z
Karo in the KitchenJuż nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejna moja wędlinka z szynkowaru. Tym razem to mielonka drobiowa. Mięsko mielone jest z udźca indyka z dodatkiem małych kawałeczków piersi kurczaka a całość doprawiona czubrycą
Monia miesza i gotujeKanapka z wędzonym pstrągiem i masłem chrzanowym , udekorowana świeżym koperkiem. Masło chrzanowe to zmiksowane do białości masło z koglem-moglem na miodzie (u mnie syrop z
Moja DelicjaNie jest to zupa paprykowa w klasycznym rozumieniu. Taką już kiedyś prezentowałam. Piekłam paprykę i robiłam z niej pyszny krem. Ta zupa to aromatyczna, solidna, rozgrzewająca
PichceniomaniaDziś na stole risotto, jedno z najbardziej popularnych włoskich dań robionych na bazie włoskiego ryżu Arborio, Carnaroli, czy Originario. Podobno przywędrowało do Włoch z Chin, wraz
Pause Gotowanie!Pod te nikłe promyki słońca :) Przemycanie twarogu na kanapki bez użycia cukierniczki <3 Szybki i smaczny pomysł, gdy najdzie ochota na słodkie , lecz nie aż
CynamonemPoOczachCarbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fantastyczne danie, po raz kolejny zrecenzowane przez domowników na 6 z plusem. Cieszy mnie to ogromnie, nie powiem! :) A rekomendacja córki - niejadka jest zaszczytem, kiedy jest
MamaOskarkaZima jest piękna. Ale tylko zza okna. Niestety panuje taki mróz, że nie chce się wychodzić z domu. Co jednak zrobić
Vegan TasteBruschetta, na którą przepisem chcę się z Wami podzielić jest chrupiąca, smaczna i szybka bruschetta Wróciłam niedawno z pracy i zupełnie nie w głowie mi było
mecooksSKŁADNIKI: 1kg Pomidorów 1/4 łyżki soli 1 łyżka cukru WYKONANIE: 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki (można usunąć pestki ale ja tego
Dziś Ja gotujeskładniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego wykonanie: Awokado
Domowy Smak JedzeniaJedzenie bezglutenowe staje się coraz bardziej popularne. Niekoniecznie dlatego, iż nastała na nie “moda”, ale dlatego, iż jest łagodniejsze dla naszego żołądka. Bezglutenowe muffinki
mecooks