Przepis z książki Katy Beskow '15-minute vegan'. Składniki: (podwojone z oryginalnego przepisu, wyszło około 20 naleśników z patelni 20cm) 300g (2 szklanki) mąki 500ml (2
Lejdi of the houseWarto spróbować produktów z mleka koziego, a zwłaszcza jogurtu naturalnego! Placuszki, są doskonałą opcją wykorzystania jogurtu. Warto wzbogacić je w owoce sezonowe, zwłaszcza truskawki! Składniki
Truskawkowa FiestaPyszne proteinowe serniczki/skyrniczki śniadaniowe - podane z ulubionymi owocami/syropem klonowym. Super pożywne śniadanko :) SKŁADNIKI (na 6 placuszków)
Moje Kuchenne RewelacjeCzas na rabarbar. Bardzo lubimy o tej porze rabarbarowe ciasta, a że jakoś nie miałam jeszcze czasu żadnego upiec a córka zagadywała, że zjadłaby coś słodkiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikGotowa mieszanka do przygotowania racuchów jest doskonałą alternatywą dla osób, które nie mają pomysłu na przygotowanie szybkiego posiłku czy są zupełnie laikami w kuchni. Soligrano właśnie
Truskawkowa FiestaCzy ktoś jadał placuszki z jogurtem kozim, a dokładnie z wykorzystaniem mąki jaglanej i mąki ryżowej? Chyba nie! Produkty z mleka koziego, są coraz bardziej popularne
Truskawkowa FiestaPrzepis (lekko zmieniony) z ulubionego Oddbox . Składniki: 100g mąki 120g kukurydzy z puszki (lub ugotowanej mrożonej) 2 garście tartej marchewki 3 zielone cebulki sałatkowe, drobno posiekane
Lejdi of the housePlacuszki, są najszybszą opcją na posiłek. Dodatkiem masła orzechowego są jeszcze lepsze! Składniki: 2 jaja 5 tabletek słodziku 30g płatków owsianych błyskawicznych 15g skyru naturalnego
Truskawkowa FiestaPlacki z płatków owsianych to dobra alternatywa dla tradycyjnych wypieków z białej mąki. Są niesamowicie puszyste i bardzo zdrowe, ponieważ nie zawierają rafinowanego cukru ani oczyszczonej
Poranek na słodkoNajprostsze placuszki na świecie! Dla wielbicieli kokosu. Bardzo delikatne, dzięki mąki ryżowej. Doskonale się spiszą dla niejadków. Składniki: 2 jaja 10g erytrytolu 30g mąki ryżowej 10g
Truskawkowa FiestaPrzepis ze strony The happy foodie . Składniki: (na 6-8 porcji) 3 czubate łyżki dżemu 3 łyżki masła orzechowego (gładkiego, albo z kawałkami orzechów)
Lejdi of the house