pączki - 10682 przepisów (strona:441/713)

Jednoporcjowe ciastko orkiszowe z pekanami. 128

stopni piec około 15 minut do zrumienienia. Wyjąć, udekorować i podawać póki ciepłe. Smacznego! Orzechy pekan, mango i orkisz znalazłam w najnowszej edycji  FitLoveBox' u. Oprócz nich w paczce była również kawa żołędziówka oraz baton warszawski

Poranek na słodko
Langosze 18601

dodatkiem ziemniaków. Zwykle podaje się je ze śmietaną lub sosem czosnkowym i serem oraz innymi dodatkami wg uznania.  Moja Oliwka twierdzi, że bez dodatków smakują trochę jak pączki ;) Ciasto na langosze: 500g mąki pszennej 14 g drożdży instant (2 op.) 3 płaskie łyżki cukru łyżeczka soli 200 g ugotowanych ziemniaków ok 400 ml ciepłego mleka 2 łyżki oleju

Smakołyki Asi
lekkie ciasto śmietanowe z malinami 140

łyżeczka proszku do pieczenia na masę śmietankową: 1 litr śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki  dodatkowo: 2 szklanki malin duża paczka herbatników kakaowych łyżka kakao Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Podczas ubijania dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Mąkę przesiać z  proszkiem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WOLL Szafir Lite - patelnia idealna? 165

jakieś szaleństwo pomyślałam sobie, pewnie specjalnie tak windują cenę, a patelnia nie różni się niczym od jej tańszych odpowiedników, ale nie byłabym sobą gdybym tego nie sprawdziła. Otworzyłam paczkę i wyjęłam to cudo. Patelnia okazała się ciężka i solidna, a przy tym wszystkim prezentuje się elegancko. Do kompletu  dołączona jest idealnie dopasowana pokrywka. Zanim opiszę moje wrażenia z testowania

Cynamonowe szczęście
Wafle ze śmietanką do kawy 167

którą to bardzo polubiliśmy się w te jesienne popołudnia :) A co do wafli to uważajcie na nie bo uzależniają, ja nie umiem zjeść tylko 1 kawałeczka. ;) Składniki: 1 paczka wafli (5 sztuk) 200 g śmietanki do kawy 125 g. masła  1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśniej śmietany słoik dżemu (najlepiej kwaskowatego)  Zagotowujemy cukier z masłem, śmietaną i studzimy

Cynamonowe szczęście
Moje zakupy w sklepie z ePrezenty.pl 144

Wybrałam deskę do krojenia oraz ozdobny słoik na ciasteczka. Zamówienie został zrealizowane w ekspresowym tempie a przesyłka dotarła bardzo szybko. Produkty które otrzymałam 100 % spełniły moje oczekiwania, po otworzeniu paczki pojawiła się wielka radość. Deska wykonana została z drewna bambusowego, ma okrągły kształt (30cm.) z wygodną metalowym uchwytem. Jest odporna na ścieranie, działanie wilgoci oraz zabrudzenia. Na desce został wykonany

Bajeczna Kuchnia
Miętusek 174

budyniu waniliowego  200 g masła    pianka:   500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru  2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym ponadto: duża paczka herbatników czekolada deserowa  Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i przelać na blaszkę (o wym. 26/36

Kolorowa kuchnia Elki
Kora orzechowa 715

puszki (820g) brzoskwiń 1 i 3/4 szkl. wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki pszennej 4 żółtka 300 g masła ponadto: 1 podwójna  paczka delicji pomarańczowych 1/4 szkl. mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączyć.  Wszystkie składniki na ciasto podzielić na połowę

Kolorowa kuchnia Elki
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 152

perfekcji i przyznam, że dla początkujących to może być malutka porażka. Multicooker "pożera" 3 x mniej prądu niż klasyczna frytkownica, więc nie szkoda wyjąć mi go do przygotowania frytek, pączków, czy właśnie Dofinków. Pełny przepis tu - klik . 5. Obiad z multicookera. Przygotowałam kurczaka na parze z ryżem i warzywami. Sporo inspiracji można znaleźć w książeczce dołączonej do urządzenia: Więcej informacji

Di gotuje
BABKA RÓŻANA 187

SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 paczki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao ok 1/2 szklanki wody różanej konfitura do posmarowania Miękkie masło wrzucamy do miski i ucieramy mikserem z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy po trochu mąkę z proszkiem na przemian z wodą różaną. Ciasto dzielimy

harrisa
Śmietankowe bułeczki drożdżowe 104

niespodzianki w środku , ale i tak kuszą smakiem i wyglądam , zapraszam na przepis . Składniki  4 szklanki mąki  tym 405  1 szklanka mleka   1 paczka drożdży  pół szklanki cukru  4 łyżki masła  2 jajka  4 krople zapachu śmietankowego  Wykonanie  Do miski wsypujemy mąkę , następnie drożdże rozpuszczam z dwoma łyżeczkami cukru

Mój Smak
Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj 174

dawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki.  Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając pomysłu na majowe gotowanie w kuchni Regionalnych Smaków trafiłam na Ruchanki Kociewskie i dzięki temu znalazłam przepis, którego szukałam. Zacznę od wyjaśnienia skąd taka oryginalna nazwa potrawy: Ruchanki (od wyrabiania, ruszania ciasta:), Kociewskie (od Kociewia

Codziennik Kuchenny
Bułki do odrywania z garnka żeliwnego 142

dość luźne, i trochę klejące przy wyrabianiu, ale dzięki temu potem w cieście jest dużo pęcherzyków powietrza, a samo ciasto jest puszyste. Sprawdźcie listę składników i pieczemy ;-) SKŁADNIKI: - 1 paczka drożdży instant - 400 g maki pszennej tortowej + 50 g do podsypywania - 2 jajka rozmiar L + 1 żółtko (do smarowania) - 4 łyżki miodu - 230 ml mleka - 2 łyżki oliwy z oliwek

SMYKWKUCHNI
Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce 312

dużej misce łączymy ze skrzydełkami, dłońmi wcieramy sos w mięso żeby wszędzie dotarł i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. 2. Olej rozgrzewamy na małym gazie, tak jak na pączki, skrzydełka mają się powoli smażyć a nie spalić na czarno. Mieszamy ze sobą oba rodzaje mąki, kurkumę i zioła, a następnie obtaczamy delikatnie zamarynowane mięso, starajcie się aby powstała

Apetyczna babeczka
GUMBO – MAFIA III – luizjańska zupa z kurczakiem, kiełbasą i warzywami 217

liść laurowy – 1 szt. 0,05 zł sól 0,05 zł // DODATKI // szczypior/cebula dymka – kilka łodyg 1,50 zł ryż (najlepiej parboiled) – 1 paczka (100g) 0,50 zł Razem 19,50zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW (20 min) Zaczynamy od krojenia warzyw i mięsa. Znacznie usprawni nam to prace w kolejnych punktach. Seler naciowy oczyszczamy z liści

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania