prostu pyszne ^^ Szybkie w przygotowaniu, nie rozwalają się, mają delikatny smak, a do tego, te kawałki rozpuszczonego serka :) Możemy je zrobić w wersji na słodko, dodając miód, suszone owoce, orzechy lub wytrawnej z ziołami, szczypiorkiem i wędliną. Takie placki spokojnie możemy zapakować do pojemniczka i zabrać ze sobą do pracy/szkoły/na uczelnię. ~ Orkiszowe placki z serka wiejskiego ~ Składniki: 150g
Kuchenny Skrawek Niebałyżki) 100 g puree z dyni 1 laska wanilii Dodatkowo: 25 g rodzynek (2 łyżki) 25 g suszonych śliwek (6 szt.) 25 suszonych moreli (4 szt.) 15 g orzechów pecan (10 szt.) 5 g jagód goj (1 łyżka) Przygotowanie: Wymieszaj ze sobą główne składniki, czyli płatki,rozgnieciony na papkę banan, puree z dyni, słonecznik i dodaj ziarenka
Zdrowie na języku :Pszklanka mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników 1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej opcjonalnie: bakalie do masy (dodałam rodzynki, orzechy i skórkę pomarańczową) wiórki kokosowe do dekoracji WYKONANIE Cukier, masło i kakao umieścić w garnku. Zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy się zagotuje, dodać kaszę mannę i gotować kilka minut ciągle mieszając
Zofianasproszkowaną słodką papryką Ostatnio zajadam się pasztetem z konfitura z żurawiny (pozostalość świąteczna).Smakuje świetnie także z suszonymi pomidorami wyłowionymi z aromatycznej oliwy, z ogórkiem kiszonym ,z rukolą lub orzechami. Do tego ciepły ,chrupiący chlebek prosto z własnego piekarnika.Po prostu pycha! ZYCZE SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyrób ciasto ręcznie lub w robocie kuchennym. W razie potrzeby dodaj odrobinę więcej mąki. Ciasto będzie bardzo klejące, ale dzięki temu pączki będą puszyste i miękkie. Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego wilgotnymi lub oprószonymi mąką rękami lub nakładaj ciasto łyżką zamoczoną w oleju na rozgrzany olej. Smaż pączki na średnim ogniu z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu posyp
Ze smakiem i z pasjąigieł sosny - opcjonalnie rodzynki, zalej ciepłą wodą z odrobią brązowego rumu, pozostaw tak na co najmniej 15 min, po czym przełóż na sitko do obeschnięcia płatki migdałów, sporo orzechy włoskie, migdały lub inne, potłucz na mniejsze kawałki w moździerzu, sporo parę łyżek mąki migdałowej - opcjonalnie, można zastąpić migdałami bez skórki startymi na drobnych oczkach tarki Przygotowanie ziarna pszenicy
Szybko Szybkowarjajka - kilka kropelek aromatu waniliowego - 1 szklana soku jabłkowego - 2 duuuże marchewki, bądź 3-4 mniejsze - 1 duuże jabłko, bądź dwa mniejsze - 0,5 szklanki rodzynek - 0,5 szklanki orzechów (obojętnie jakie, choć najlepsze włoskie) - coś do posłodzenia (cukier, słodzik wg uznania) Polewa śmietankowa: - 2 opakowania serka 0% --> np. Tutti 0% - 2 saszetki waniliowej stewii No to do roboty
Zdrowie na języku :Pnatury, z regionalnych gospodarstw, są to między innymi: mąka pszenna pełnoziarnista, miód polski, jajeczka od kur z wolnego wybiegu, nierafinowany cukier trzcinowy, wiele pysznych dodatków typu: owoce suszone, orzechy, laska wanilii czy nawet ekologiczny koncentrat jabłkowy. Tak więc sami widzicie, że są to słodkości pełnowartościowe. Harvest foods oferuje klientowi ogromny zasób pełnoziarnistych ciasteczek, począwszy od maślanych (m.in
Zdrowie na języku :Pkilka sklepów, jednak nie posiadają one w ofercie wymaganych produktów do diety. Po trzecie nie ma co ukrywać, że produkty takie jak: borówki amerykańskie, jarmuż, melon miodowy, mleko migdałowe, orzechy macadamia, woda kokosowa nie należą do tanich rzeczy :( - a są one podstawą niektórych smoothie w I i II fazie. Dlatego na dłuższą metę wiem, że nie dałabym rady. ALE! Zrobię
Zdrowie na języku :Powsianych/orkiszowych, jednak nie dajcie się zwieść, tak jak ja :D Na pierwszym miejscu w składzie musli znajdziemy płatki sojowe, produkowane oczywiście z soji, odznaczające się wysoką zawartością białka. Następnie: orzech włoski, płatki migdałów, sezam, płatki dyni, słonecznik, maliny, czarna porzeczka, wiśnia, wiórki kokosowe. Skład mówi sam za siebie, musli musi być pyszne i takie jest! :D 100 g mieszanki dostarcza
Zdrowie na języku :Podżywcze w łyżce (12 g): Energia: 67 kcal Białko: 2,9 g Tłuszcz: 5 g Węglowodany: 1,7 g Błonnik: 1,2 g CYNAMONOWY RAJ (ziarna słonecznika, sezamu, orzechy arachidowe, cynamon, kardamon, goździki) Wartość odżywcza w 100 g produktu: Energia: 573 kcal Białko: 23,09 g Tłuszcz: 48,20 g Węglowodany: 15,31 g Błonnik: 11,2 Wartości odżywcze
Zdrowie na języku :Płyżeczka przyprawy do piernika/przyprawy korzennej opakowanie bakalii "Mr President" Przygotowanie: 1. Mąkę, jajko, mleko, miód, proszek do pieczenia, przyprawę wymieszaj w misce. 2. Dodaj połowę opakowania bakalii. Orzechy rozdrobnij/posiekaj. Dodaj do ciasta. 3. Na mocno nagrzaną patelnię nakładaj po 1,5 łyże masy. Placki przewracaj na drugą stronę w momencie pojawienia się pęcherzyków. 3. Podawaj obsypane pozostałą
Zdrowie na języku :Pzdejmować je z blachy żeby się nie odkształciły. Po wystygnięciu można je polukrować lub oblać czekoladą. Można także przed pieczeniem wbić na środek każdego pierniczka kawałek orzecha lub połówkę migdała. Pierniczki przechowywać szczelnie zamknięte najlepiej w puszce lub słoju nawet do kilku miesięcy. Jeśli okaże się, że pierniczki będą twarde lub stwardnieją po jakimś czasie wystarczy do puszki
Ze smakiem i z pasjąpełna szklanka cukru trzcinowego - 1 pełna łyżeczka cynamonu - 2 jajka - 1 szklanka puree z dyni (ja użyłam zwyczajnej) - 1/3 szklanki mleka - 4 łyżki oleju - 100 g posiekanych orzechów włoskich (pominęłam) * Lukier: - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 łyżeczki cynamonu - 3-4 łyżki mleka Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i cynamonem. Dodać pozostałe składniki
W poszukiwaniu inspiracjioraz pokruszoną czekoladę i cynamon. Wszystko razem wymieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Trzeba wystudzić i na 2 godziny wstawić do lodówki.Po wyjęciu uformuj małe kulki, wielkości orzecha i obtaczaj w kakao. Gotowe trufle trzeba wstawić do lodówki na 12 godzin.Teraz pozostaje życzyć tylko smacznego
Lawendowe Niebo