dosłownie za grosze. Sok - Naturalny Antybiotyk Oczyszczający z toksyn organizm. Przepis. Olej Kokosowy. Sprawdź jak go wykorzystać do pielęgnacji swojej skóry! Sprawdzona Spirulina 100% Natural. Pożegnaj OPONKĘ Z BRZUCHA! Przepis. Sok który spala tłuszcz i zmniejsza cellulit. Przepis. Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można wręcz powiedzieć, że osoba która niczego nie kwestionuje jest z medycznego punktu
IzaGotujeJabłkowe oponki z cynamonem to "wisienka na torcie" tego pysznego jabłecznika :-) Ilość porcji: około 10 z tortownicy średnicy
AniaGotuje.plPączki z dziurką, donaty parzone, drożdżowe bułeczki z piekarnika... każda nazwa będzie właściwa :-) Przedstawiam troszkę szaloną wersję pieczonych pączków z ciasta parzonego. Zależało mi na tym, by: - oponki nie były tłuste - długo zachowywały świeżość - bez wyrzutów można je było zjeść na śniadanie lub kolację - były idealne do mleka, herbaty czy kawy Czas przygotowywania: 30 minut + wyrastanie łącznie
AniaGotuje.plNiebiańskie, rozpływające się w ustach oponki w wiedeńskim stylu. Są tłuste i słodkie - zdecydowane. Najciekawsze jednak jest to, że szykowane z ciasta parzonego bez dodatku drożdży smakują tak, że nie czuć tłuszczu. Tak więc uważajcie na nie, bo można ich zjeść bardzo, bardzo dużo :-) Podsumowując są to pączusie: - smażone na oleju - bez dodatku drożdży - bez potrzeby wyrastania - z ciasta parzonego
AniaGotuje.plśmietany, dałam więc jogurt, a wodę zastąpiłam mlekiem. Pączuszki wyszły delikatne i puszyste po prostu pyszne. Z racji, że moje pociechy nie lubią marmolady wykroiłam je tak jak oponki. Zrobiłam z podwójnej porcji i taką też tu podaję. Polecam, te pączusie rozpływają się w ustach :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki pszennej, ja użyłam tortowej 4 dag świeżych drożdży
Pani na deserTłusty czwartek już za parę dni, więc zapraszam na pyszne i bardzo proste oponki na drożdżach. Przepis znalazłam dawno temu na opakowaniu cukru waniliowego. Od tamtego czasu piekłam je chyba ze sto razy. Za każdym razem znikały w zastraszającym tempie. To najlepszy dowód że wszystkim bardzo smakują. Pozdrawiam i życzę słodkich i udanych wypieków :) SKŁADNIKI : 0,5 kg mąki pszennej
Pani na deserOponki znają już chyba wszyscy, dla mnie to taki słodki powrót do dzieciństwa :) Teraz przygotowuje je moim pociechom :) Nie są skomplikowane, ani też strasznie pracochłonne, wspaniały zamiennik pączków, które jednak wymagają sporego nakładu czasu i pracy. Polecam :) SKŁADNIKI: 25 dag mąki i twarogu (ja dałam po 28 dag, bo miałam taką kostkę sera) 2 całe jaja 1/3 szklanki cukru
Pani na deserPrzed nami tłusty czwartek, dlatego wg tradycji muszą być pyszne pączki, oponki lub faworki. Ja postawiłam na pączki z powidłami. Tym razem trochę inny przepis niż ostatnio i z większej porcji :). Żeby dla każdego starczyło. Takie rzeczy jadam naprawdę rzadko, staram się ograniczać, ale jak jest okazja, to dlaczego nie skorzystać :). A po ostatkach obiecuję same zdrowe przepisy! :) Na pączki
Trufelkowozjechały to nadklejam pozostawionym ciastem i potem farsz i do piekarnika Ta tarta z owocami postała w zeszły weekend dość spontanicznie – staram się nie piec ciast za dużo (oponka..) ale w ogrodzie zebrałam resztkę malin i pierwsze jeżyny, w domu miałam brzoskwinie więc postanowiłam zrobić prostą tartę bo wszystkie pozostałe składniki ( masło, śmietana, jajka) były w lodówce. Upiekłam tartę
Cooking for EmilyWśród królujących na blogach pączków, oponek, chrustów i innych tłustoczwartkowych przepisów wrzucam coś na szybki obiad. Pieczone skrzydełka z kurczaka to moje drugie dziecko filmowe. Mam nadzieję, że spodoba się Wam ten króciutki filmik. Przygotowanie potrawy zajmuje chwilkę, a skrzydełka są przepyszne. Chrupiąca skórka i miękkie mięso posmakuje przede wszystkim młodszym członkom rodziny. Zapraszam-) Artykuł PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA pochodzi
Pieguskowa Kuchniabyła Kuchnia Polska słodka i były to warsztaty w ramach promocji nowej książki „Kuchnia Polska wg Pawła Małeckiego” . Razem z mistrzem upiekliśmy tartę z jabłkami, usmażyliśmy pyszne oponki i dekorowaliśmy piernik. Wszystkie przepisy na te słodkości możecie znaleźć w książce. Sam mistrz podkreślał wielokrotnie, że znajdują się w niej uwspółcześnione wersje tradycyjnych receptur, zapamiętanych jeszcze z dzieciństwa
Pieguskowa KuchniaTłusty czwartek tuż tuż i kolejne pomysły ci by tu zrobić przychodzą. Tym razem w związku z tym, że ser w wiaderku w lodówce siedział powstał pomysł na serowe oponki, które stały się pączusiami :) zwykle lenistwo spowodowało brak dziurek 😉 Przepis pochodzi ze strony Małej Cukierenki. Oczywiście jak dla mnie najlepsze tego samego dnia. Składniki: 500 g mąki 450 g twarogu
Gotowanie z pasjąniego metalową obręczą krążki o średnicy 7 cm. Foremką wytnij w każdym krążku środki o średnicy 2 cm. Na dnie każdej dziurki połóż odrobinę ciasta i ugnieć palcem.Powstałe oponki odstaw do wyrośnięcia. Gdy bułeczki wyrosną , włóż do każdej łyżeczkę budyniu. Bułeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C i piecz ok. 15 minut. Rumiane bułeczki wyjmij z pieca
Różne smaki w kuchniOstatnio zdecydowanie królują u mnie sałatki. Nie wiem czy powodem jest wiosna czy zepsuty blender i strajkujący mikser, ale mam nadzieję, że przyczyni się to do zrzucenia resztek zimowej oponki. I tak oto, dzisiaj na tapecie sałatka z wielkanocnym akcentem w postaci jajek… jednakże z optymizmem spoglądająć w przyszłość liczę na to, że zdąży się jeszcze pojawić tradycyjna wielkanocna
Fitsweet.meOponki serowe to dla mnie serowa wersja pączka - choć to nie do końca prawda. Robi się je przecież zupełnie inaczej. W składzie jest soda oczyszczona, więc nie muszą wyrastać. Najwięcej czasu zajmuje smażenie, bo robię to po kilka sztuk na raz, żeby nie zużywać ogromnych ilości oleju. Świeżo po upieczeniu są lekko chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku - pycha
Milion Smaków