słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób
KardamonovyObowiązkowy chłodnik gdy na zewnątrz robi się naprawdę gorąco :) Jeśli chcesz aby był bardziej treściwy, możesz dodać również do niego starte ogórki i rzodkiewkę. Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki (3 porcje): 1 pęczek botwinki
Delicious PlaceSkładniki: 120 g ulubionego makaronu, u mnie kolorowe farfalle 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szparagów 3 ogórki konserwowe 3 kawałki papryki konserwowej 1/2 pora przyprawa do gyrosa sos: … Czytaj dalej Sałatka makaronowa
czarrna od kuchniTortilla z kurczakiem. Tortilla z kurczakiem Szybka, chrupiąca i pełna warzyw tortilla z kurczakiem , sałatą, ogórkiem, papryką, kukurydzą i pomidorem. Szybki przepis na sos majonezowo-keczupowy z musztardą Dijon, czosnkiem i oregano. Składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania tortilli z kurczakiem: około 450g filetu z kurczaka, pokrojonego w paski 1 duże jajko 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki(...)mielonego czosnku sól i pieprz do smaku panierka panko 4 - 5 placków tortilli Dodatki do tortilli: liście sałaty zielony ogórek pokrojony w plasterki osączona z zalewy kukurydza pomidor pokrojony w plasterki paseczki czerwonej, zielonej lub żółtej papryki czerwona cebula pokrojona w cienkie piórka starty żółty ser Sos majonezowo-keczupowy: 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon 3 łyżki keczupu
Moja Książka KucharskaGazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki rodem z Andaluzji Gazpacho to kwintesencja Andaluzji — pomidorowy chłodnik wyrazisty w smaku, aksamitnie gładki, lekki, ale z charakterem. Ta zupa to danie idealnie na upalne dni — orzeźwia, nawadnia, dostarcza niezbędnych mikroelementów, a dodatkowo jest po prostu pyszne. Oto przepis na tradycyjne gazpacho — warto przygotować je również w Polsce. Cały przepis
Gotujemy i jemyGazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki rodem z Andaluzji Gazpacho to kwintesencja Andaluzji — pomidorowy chłodnik wyrazisty w smaku, aksamitnie gładki, lekki, ale z charakterem. Ta zupa to danie idealnie na upalne dni — orzeźwia, nawadnia, dostarcza niezbędnych mikroelementów, a dodatkowo jest po prostu pyszne. Oto przepis na tradycyjne gazpacho — warto przygotować je również w Polsce. Cały przepis
KorniszonkiSkładniki: Tortellini dowolny smak 250 g Rzodkiewka 1/2 pęczka 6 średnich sztuk Ogórek szklarniowy 150 g Koperek mały pęczek Sól Pieprz Majonez łyżka Śmietana łyżka Przygotowanie: Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeśli użyjemy tortellini bez mięsa dodatkowo można dodać szynkę lub kurczaka. Do miski przekładamy tortellini, pokrojone na mniejsze kawałki rzodkiewki i ogórka. Dodać posiekany koperek. Doprawić
Kulinarne przygodyrezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka
Kardamonovyzakupy sprawdź, jakie artykuły spożywcze posiadasz w domu. Być może w szafkach zalegają stare opakowania kaszy i makaronu, a gdzieś w lodówce leży otwarty od dłuższego czasu słoik ogórków kiszonych. Pomyśl nad tym, do czego możesz je wykorzystać w kolejnych dniach. Zwróć również uwagę, aby w pierwszej kolejności wybrać produkty z kończącym się terminem przydatności – filozofia zero waste jest
ProstePesto.plnajlepiej w towarzystwie warzyw). Jeżeli chodzi o warzywa typu burak, marchew, pomidor czy czerwona papryka – też nie są wskazane (przynajmniej przy tej najbardziej restrykcyjnej diecie). Co można jeść? Kiszonki (ogórki, kapusta), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno, olej kokosowy, ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy
KardamonovySAŁATKA WYBOROWA – PRZEPIS Liczba porcji : 4+ | Czas przygotowania: 20 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 400 g fileta z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 4 jajka 1 cebula czerwona 1 ogórek świeży 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz pęczek szczypiorku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kurczaka umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Doprawić solą(...)pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do gyrosa. Podsmażyć na odrobinie oliwy. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, szczypiorek posiekać. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki przełożyć
Przepiski.plTrochę jestem już z moim mężem a właśnie się dowiedziałam że on lubi jajeczne pasty kanapkowe. Ostatnio zrobiłam dla siebie pastę z szynki, z ogórkami konserwowymi, serkiem śmietankowym i twarogiem wędzonym, po czym mi ją całą zjadł, a na końcu się spytał “czemu do tej pory nie robiłam takich past?”. Dlatego w tym tygodniu te pastę robiłam już
Bernika - moj kulinarny pamietnikrezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka
Kardamonovy