ogórki - 26028 przepisów (strona:956/1736)

Gulaszowa z wołowiny z warzywami z wolnowaru Crockpot 59

porcji/ 1,5 kg mięsa wołowego z udźca 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1 duża czerwona papryka 4 ziemniaki 25 dag świeżych pieczarek 1 duży ogórek kiszony 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 litr bulionu lub wody Przyprawy: 3 ziarenka jałowca 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe   Marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 1 łyżka(...)laurowy i zalać całość ciepłym lub gorącym bulionem lub wodą. Wolnowar przykryć, ustawić na 6 godzinne gotowanie.  Godzinę przed końcem gotowania, dodać koncentrat i pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka   i ewentualnie doprawić do smaku. Całość podawać posypane posiekaną natką pietruszki. Najlepiej smakuje z chrupiącą pszenną bułeczką. Smacznego! Wpis powstał we współpracy partnerskiej. Zachęcam do zapoznania się z ofertą

Wanilia i Kardamon
Kurczak z cukinią w jogurtowym sosie curry 36

rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka

Kardamonovy
Kapsalon – holenderski kebab 189

gyros 2 łyżki oleju do usmażenia mięsa ok. 1 kg domowych bądź gotowych frytek 150 g sera mozzarella 100 g pomidorów koktajlowych połowa niewielkiej czerwonej cebuli 1 świeży ogórek 3 łyżki kukurydzy konserwowej połowa główki sałaty lodowej 3 łyżki ketchupu Składniki na sos czosnkowy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezy 2 małe bądź 1 duży ząbek czosnku szczypta soli(...)przedłużaj smażenia, bo mięso będzie suche. Następnym krokiem jest przygotowanie warzyw do kapsalona. Sałatę porwij na drobne kawałki, pomidorki koktailowe pokrój na połówki, czerwoną cebulę pokrój na piórka, ogórek obierz i pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz z wody. Wszystkie warzywa wymieszaj w jednej misce. Jak jeść kapsalon? Przygotuj sos czosnkowy. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki włóż do miseczki, wymieszaj

To Musisz Wiedzieć
Hummus z brokułem 48

ugotować brokuł , ponieważ od tego zależy w dużej mierze smak gotowego hummusu. Z czym podawać hummus? Oczywiście z czym tylko lubisz! U mnie były to pokrojone w paski ogórki gruntowe, pomidory czekoladowe oraz klasyczne krakersy. Świetnie sprawdzą się również np. podpłomyki , domowe bułki lub bezglutenowy chleb gryczany . Jeśli tak jak ja uwielbiasz domowe smarowidła, to polecam Ci moją książkę

Blendman
Gulasz wieprzowy z białym winem 48

zrobienia tej samej potrawy, tylko że z białym winem. Na dole macie linka do niego, możecie sobie zerknąć. Gulasz zjadłam z bardzo klasycznymi dodatkami – kaszą gryczaną i ogórkami konserwowymi. Składniki: 600 g łopatki wieprzowej 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 mała marchewka 1 mały korzeń pietruszki 300 ml półwytrawnego białego wina 300 ml wody 1 liść laurowy

Kardamonovy
Dietetyczny smalec z fasoli białej z prażonymi jabłkami i cebulką 63

klasyczny smalczyk z cebulką i jabłkiem. Przy testowaniu niektórzy nie uwierzyli, że to nie jest zwykły smalec Jest to zwyczajnie aromatyczna pasta z fasoli, która z pieczywem i kiszonym ogórkiem smakuje obłędnie. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Odcedź fasolę z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. Jeśli robisz smalec z suchej fasoli, najpierw mocz ją w 3 szklankach(...)łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego / słonecznikowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki suszonego majeranku sól (około pół łyżeczki) i pieprz (2 szczypty) do smaku jako dodatki – pieczywo i ogórek kiszony Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Co należy wiedzieć o diecie ketogenicznej? 62

Muszą to być tylko i wyłącznie tłuszcze o wysokiej jakości. Dietetycy polecają olej sezamowy, masło kokosowe, olej z awokado, jak i olej kokosowy. Z warzyw można jeść papryki, brokuły, ogórki oraz pomidory. Z kolei z owoców wskazane jest awokado. Na pierwszy rzut oka, powyższe wskazówki mogą się wydawać szaleństwem, ale naprawdę dieta ta przynosi oczekiwane skutki. Dieta powinna być

codojedzenia
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów z curry 60

burak, marchew, pomidor czy czerwona papryka (które były dla mnie dość wątpliwe) można sobie pozwolić na nie od czasu do czasu. To samo z nabiałem. Co można jeść? Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka

Kardamonovy
Francuskie kwadraciki 113

Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 opakowanie mozzarelli 20 dkg pieczarek 1 cebula kilka plasterków wędliny 2 ogórki konserwowe słodka papryka zioła prowansalskie sól, pieprz ketchup Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać … Czytaj dalej Francuskie kwadraciki

czarrna od kuchni
Śledzie po cygańsku 53

ziele angielskie. Składniki zagotowujemy, dokładnie mieszając, a następnie również odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony sos oraz cebulkę z porem i czosnkiem przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w plasterki lub półplasterki ogórki konserwowe.     Ze śledzi odlewamy wodę, a filety osuszamy przy pomocy ręczników kuchennych. Następnie kroimy śledzie na ok. 2 cm kawałki. Dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy

Kuchnia Na Wypasie
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 58

było to jedno z ulubionych dań kozaków ukraińskich. Ostatnią zupą, która jest dobrze znana jest również solianka, którą przygotowuje się z połączenia kwasu chlebowego, wody po kiszonce oraz ogórków kiszonych z dodatkiem śmietany. Jest mocno przyprawiona pieprzem, natką pietruszki i koprem. Podstawą jest bulion przygotowywany z kilku rodzajów składników bazowych np. różnych odmian mięs. Popularnym daniem jednogarnkowym jest zdecydowanie

ProstePesto.pl
Chleb żytnio-gryczany na zakwasie 50

burak, marchew, pomidor czy czerwona papryka (które były dla mnie dość wątpliwe) można sobie pozwolić na nie od czasu do czasu. To samo z nabiałem. Co można jeść? Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania