ogórki - 26528 przepisów (strona:1286/1769)

Przepisy na Wielkanoc 103

składników, dzięki czemu danie jest niedrogie i wszystkim smakuje.   Sałatka Leśna polana Przepis tutaj (KLIK) Warstwowa sałatka, która bardzo dobrze smakuje i wspaniale wygląda.   Sałatka ze świeżym ogórkiem i pysznym sosem Przepis tutaj (KLIK) Mega smaczna, treściwa, kolorowa i efektowna sałatka. Idealna opcja zarówno na święta jak i na przyjęcie.   Biała kiełbasa pieczona w piwie Przepis tutaj

Blog z Apetytem
Dostawa sushi Kraków 115

zrolowane plastry nori w środku z ryżem i różnymi dodatkami hosomaki — sushi z rybą futomaki — sushi z omletem i warzywami Maki najczęściej zawierają paski świeżej lub pieczonej ryby, awokado, ogórek, marynowane grzyby shitake, tykwę, rzodkiew. Do sushi z ryb na surowo najczęściej używa się łososia lub tuńczyka, a po upieczeniu wykorzystuje się zazwyczaj makrelę, łososia lub węgorza. W Japonii nieznane

Kuchcik gotuje
Schab po cygańsku 126

Schab po cygańsku jest to bardzo proste w przygotowaniu danie, które nie wymaga dużego doświadczenia w kuchni. Jeśli tradycyjne schabowe znudziły się już w Waszej rodzinie

Kulinarne Przeboje
Sałatka z brokułem i słonecznikiem 143

inne ciekawe przepisy: Sałatka brokułowa z łososiem i jajkiem Kolorowa sałatka z brokułem Makaronowa sałatka z brokułem i kurczakiem Brokułowa sałatka z jajkiem Sałatka z brokułem i świeżym ogórkiem Sałatka z brokułem i fetą Sałatka brokułowa z kurczakiem Sałatka z brokułem i szynką Sałatka Brokułowa Sałatka z Brokułem Sałatka Brokulanka Sałatka z brokułem kurczakiem i serem feta Sałatka z jajkiem

Przepiski.pl
Terrina wielkanocna dietetyczna 110

dowolna wędlina lub żółty ser Terrina wielkanocna dietetyczna krok po kroku. Przygotowanie terriny zaczynamy od pokrojenia w drobną kostkę rzodkiewki, posiekania szczypiorku z cebulą. Można dodać również drobno pokrojonego ogórka bez gniazdek nasiennych. Do miski wrzucamy serki, miksujemy je, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę i doprawiamy do smaku, na końcu dodajemy posiekane warzywa, mieszamy ostrożnie aby warzywa się nie rozpadły

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warstwowa sałatka z selerem konserwowym 168

czosnkowego, połowa startego sera, jajka, groszek, pozostały sos i posypać resztą sera. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać i posypać nim wierzch sałatki. Polecam wypróbować przepis na sałatkę makaronową z ogórkiem i szynką . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Warstwowa sałatka z selerem konserwowym pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Szybka sałatka pieczarkowa 103

Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę to sałatka pieczarkowa będzie świetnym pomysłem na urozmaicenie własnego menu. Sałatka z pieczarek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z ciecierzycy i kurczaka 93

smaku solą, pieprzem ewentualnie mieloną papryką ponownie wymieszać. Pasta jest naprawdę smaczna i z powodzeniem może zastąpić tradycyjną wędlinę na chlebek :) Jeśli na wierzch kanapki położymy zielony lub kiszony ogórek to całość jeszcze bardziej zyska na smaku

Proste Potrawy
Pasta z wędzonej makreli 113

smaczna pasta do smarowania chleba na bazie wędzonej ryby z majonezem i keczupem. U nas zniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: ? 1 duża wędzona makrela ? 100 g sera żółtego ? 4 łyżki majonezu ? 4 łyżki keczupu pikantnego ? sok z 1/2 cytryny ? 1 łyżka posiekanego koperku ? sól, pieprz

To co kocham
Bagietka z kiełbasą w jajku 101

zawsze nasze śnaidanie musi wyglądać tak samo? Kromka chleba, masło, ser, wędlina, pomidor lub ogórek – tak jest oczywiście najszybciej, szczególnie w czasach, gdy tego czasu zawsze brakuje. Jednak gdy mamy wolny dzień i cała rodzina zasiada razem do śniadania, można trochę przyszaleć. Taka bagietka wymaga nieco zaangażowania, ale naprawę warto. Zawsze to coś innego i smacznego! Składniki: ? 1/2 bagietki

To co kocham
Pasta z tuńczyka do chleba 81

Pyszna pasta rybna na kanapki w kilku odsłoanach. W wersji wiosennej z nowalijkami, letniej z pomidorem, a zimowej z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Wykonanie tej pasty zajmuje tylko kilka minut, dłużej trwa delektowanie się jej smakiem. Jest to dość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez i sok z cytryny, co zaostrza jej smak. Składniki

To co kocham
Mięsny smalec 90

jeść chłodniki, więc ze złości na aurę zrobiłam pyszny, mocno mięsny smalec o smaku cebulowo-czosnkowym. Wszystkim bardzo smakował, nawet dzieciakom, którym do tej pory obcy był jego smak. Ogórek kiszony to przysłowiowa kropka nad i. Składniki: ? 1/2 kg słoniny ? 1/2 kg mięsa z łopatki wieprzowej ? 3 cebule ? 4 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Zmieloną słoninę usmażyć

To co kocham
Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem 100

walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: ? 250 g łopatki wieprzowej ? 250 g wołowiny ? 250 g boczku surowego ? 2 jajka ? 2 cebule ? 1 bułka kajzerka ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 1/2 łyżeczki majeranku ? 1/2 łyżeczki

To co kocham
Pasta z czerwonej fasoli 80

Czasami zamiast tradycyjnej szynki i sera żółtego warto przygotować coś zupełnie innego. Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi. Z dodatkiem marynowanego ogórka idealnie nadaje się na śniadanie. Składniki: ? 1 puszka fasoli czerwonej ? sok z 1/2 cytryny ? 1 ząbek czosnku ? sól do smaku Wykonanie: ? Fasolę odcedzić i zmiksować na gładką masę. ? Doprawić solą, sokiem

To co kocham

Proponowane wyszukiwania