Składniki : 7 jaj 1 konserwa tuńczyka rozdrobnionego (200 gr w wodnej zalewie) 1 łyżeczka musztardy d'jon 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki drobno pokrojonego ogórka konserwowego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli dymki 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odciskamy z wody i przekładamy do misy. Do osobnej miseczki ubieramy
Mechanik w kuchnirzecz - warzywa , mnóstwo różnych warzyw. Całość zwieńczył przepyszny dressing na bazie pasty sezamowej. To było coś pysznego, zdecydowanie częściej będę przygotowywać sobie takie kolorowe miski. Składniki: 1/3 długiego ogórka 1/2 dużego pomidora 1/2 słodkiej papryki 1/2 średniej marchewki garść miksu sałat 100 g wędzonego łososia 4 łyżki komosy ryżowej z groszkiem (Quinola Mothergrain) 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Zdrowie na języku :Psałatka chodziła za mną od dawna. Ryż, wędzony kurczak, świeży ogórek i sos na bazie jogurtu - po prostu pycha! Żeby było ciekawiej to wędzony kurczak smakuje mi tylko właśnie w sałatkach. Natomiast Żarłoczek lubi po prostu chwycić w rękę takie wędzone udko i zjeść je solo. Robiłam taką sałatkę z wędzonym kurczakiem już wiele razy bo świetnie nadaje się
Smaczna PyzaWzbogaca smak kuchni i jest znany ze swoich zdrowotnych właściwości – mowa o czosnku, który jest niezastąpiony w jesiennych, rozgrzewających daniach. By jednak czosnek na długo zachował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Warzywne frytki Batat Marchew Korzeń pietruszki Ziemniak Tymianek Oliwa z oliwek Ogórek kiszony (eko Lidl ) SOS bieluch z czosnkiem Warzywa kroimy, skrapiamy oliwą i posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samłyżeczki miodu 1/3 łyżeczki przyprawy chilli w proszku 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 500 g kurczaka 1 puszka mleka kokosowego 200 g cukinii 200 g ogórka 200 g dyni 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka koperku Przygotowanie: Wymieszać na patelni miód, chilli w proszku, olej
KuchniaWeDwoje.plpyszna, polecam. Do garnka z gotującą osoloną wodą wrzucić tortellini. Gotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Do miski wrzucić odcedzone tortellini, przekrojone na pół pomidorki, ogórek pokrojony w pół-plasterki. Chilli posiekać bardzo drobno, ziarenka usunąć i dodać do tortellini. Chilli można ominąć. Przygotowanie sosu – do garnuszka dodać majonez i keczup oraz posiekane bardzo drobno
Kuchnia Pokoleńsolonym bobem oraz polana pysznym sosem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-6 Składniki: 150 g mix sałat 120 g kabanosa 140 g oscypka 1 papryka 1 ogórek szklarniowy (mały) 50 g słonego bobu Sos: 4 łyżeczki musztardy 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki oliwy ½ łyżeczki ostrego sosu 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu Przygotowanie: Sałatę przełożyć do miski
KuchniaWeDwoje.plkolację. Jeżeli lubicie tortillę z kurczakiem ze słynnej sieciówki, polecam ją zrobić samemu w domu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 sałata lodowa 1 pomidor 1 ogórek świeży 1 cebula Sól, pieprz, przyprawa do gyrosa 1 op. placków tortilla 250 ml jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku Posiekany koperek Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy
CookMagIlość porcji: 6 – 8 Składniki: 150 g mix sałat 200 g sera feta 2 nieduże czerwone cebule 200 g pomidorków koktajlowych 1 duża brzoskwinia lub nektarynka kawałek ogórka kilka oliwek 2 łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni Sos: 4 łyżeczki musztardy 5 łyżeczek miodu 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki sosu chilli 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżeczka
KuchniaWeDwoje.plszklanki upieczonego lub ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę lub rozdzielonego widelcem 4 szklanki posiekanej kapusty lub sałaty lodowej 2 marchewki, starte lub pokrojone w cienkie plasterki 1 ogórek, z usuniętymi pestkami i pokrojony w plasterki 2 dymki, pokrojone w cienkie plasterki wraz ze szczypiorkiem 1/4 szklanki uprażonych na suchej patelni orzeszków ziemnych do podania Składniki na dressing
karmelowyPyszna kolacja, polecam wszystkim. Przygotowanie sałatki – do dużej miski wrzucić rukolę, pokrojony w plastry ogórek, przekrojone na pół pomidorki, cebulkę pokrojoną w piórka, kulkę mozzarelli poszarpaną drobno. Wszystko wymieszać razem. Skropić oliwą z oliwek o smaku czosnkowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie mięsa – mięso pokroić w paski o grubości 1,5 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką
Kuchnia PokoleńHej! Dziś miałam ciężki dzień. Cały czas w kuchni ☺ , a to chlebuś, a to buraczki i jeszcze sałatki na zimę żeby zatrzymać lato w słoiku. Teraz
Tylko pyszniekcal!) 1 ogórek gruntowy (wyszorowany ze skórką) 1 kiwi (obrane) 1 jabłko sok z połowy cytryny pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki wody PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki koktajlu i wypijamy na zdrowie :) 1 porcja koktajlu
Moje Kuchenne RewelacjePyszna surówka, łatwa w wykonaniu i smaczna, dobry dodatek do każdego posiłku. Ucieramy na tarce główkę ~1 kg kapusty, ogórka, paprykę. Dodajemy łyżkę cukru, pół łyżeczki soli, łyżkę octu, cztery łyżki oleju. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczki, ozdabiamy zieleniną i serwujemy. Smacznego
chleba naszego