produktami.Wszystko bardzo smaczne i szczerze polecam . Dzisiaj wypróbowałam jeden z produktów . Oto co przygotowałam . Składniki: tuńczyk w oleju kawałki 1 puszka groszek konserwowy z puszki 3 łyżki ogórek konserwowy 2 szt majonez 1 łyżka kiełki z lucerny i rzodkiewki zielona cebulka Przygotowanie: Z tuńczyka odsączyć olej . Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem . Dodać ogórek obrany z skórki
Ala piecze i gotujeszybko ale za to smacznie.Sałatka z makreli wędzonej to nasza ulubiona.Tym razem podałam na chrupkim pieczywie z kiełkami z rzodkiewki. Składniki: makrela wędzona 1 szt jajka 2 szt ogórki konserwowe 3 szt cebula mniejsza 1 szt majonez 3 łyżki musztarda sarepska 1 łyżeczka sól pieprz do smaku kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Makrelę obrać z ości , rozgnieść widelcem.Jajka ugotować(...)twardo,obrać z skorupki ,pokroić w kostkę.Ogórki i cebulę również pokroić w kostkę.Wszystko przełożyć do miseczki dodać majonez ,musztardę ,wymieszać i doprawić do smaku.Podajemy z ulubionym pieczywem .Na górze posypujemy kiełkami z rzodkiewki
Ala piecze i gotujewinny 6% z czerwonego wina dodałam do surówki z sałaty lodowej i było pysznie. Składniki: 1 szt sałata lodowa 1 szt papryka czerwona 2 szt pomidory malinówki 2 szt ogórka zielonego gruntowego 5 szt rzodkiewek 100 g jasnych winogron 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz kolorowy, oliwa z oliwek, ocet winny z czerwonego wina Jamar Przygotowanie: Sałatę lodową(...)porwać na kawałki. Ogórki i rzodkiewki obrać z skórki pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kosteczkę. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Winogrona umyć ,jeśli są duże pokroić w mniejsze kawałki i pozbawić ziarenek. Wszystko razem wymieszać i odłożyć na 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Skropić oliwą i octem winnym dodać zieloną pietruszkę, wymieszać
Ala piecze i gotujeBardzo szybko, smacznie w miarę tanio możemy przygotować taką sałatkę. Sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na rodzinnej kolacji. Składniki: 1 opakowanie tortellini tricolore 1 ogórek sałatkowy 2 pomidory 1 puszka kukurydzy konserwowej 100 g szynki konserwowej 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz mielony Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie(...)przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Ogórek umyć, obrać z skórki i pokroić kostkę. Pomidory umyć , wydrążyć nasiona i pokroić. Szynkę pokroić w cieniutkie paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno pokroić. Przygotowane składniki wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku
Ala piecze i gotujeczas mieszać. Na prawdę warto zainwestować w takie garnki. Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (chude) 1 cebula 1 papryka czerwona 3 ziemniaki 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ogórki konserwowe 0,8 litra bulionu 1,5 łyżeczki słodkiej papryki Kamis pieprz czarny w młynku Kamis szczypta ognistej mieszanki przypraw w młynku Kamis szczypta tymianku Kamis sól olej Przygotowanie(...)przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na małych oczkach ogórki i doprawić do smaku
Ala piecze i gotujeteż za to, że możemy zrobić je wcześniej a potem tylko przemieszać ewentualnie doprawić i gotowe. Składniki: 250 g makarony drobne muszelki 150 g papryki konserwowej 200 g ogórków kiszonych 0,5 puszki kukurydzy 0,5 puszki groszku 1 łyżka koperku (u mnie mrożony) 2-3 łyżki majonezu pieprz czarny w młynku Kamis sól Przygotowanie: Makaron ugotować(...)osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odsączyć. Ogórki kiszone obrać z skórki i pokroić w kostkę. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Dodać koperek oraz pokrojone i odsączone warzywa do makaronu, przemieszać. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Sałatkę przykryć folią i odłożyć w zimne miejsce do przegryzienia
Ala piecze i gotujetalerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również. Składniki: 10 plasterków szynki konserwowej 10 plasterków żółtego sera 100 g serka topionego 1 łyżeczka koperku (u mnie mrożony) ogórki konserwowe Przygotowanie: Serek topiony wymieszać z koperkiem. Rozłożyć plasterek szynki cienko posmarować serkiem topionym, przykryć krótszym od szynki plasterkiem sera żółtego. Ser cieniutko posmarować serkiem, położyć kawałek ogórka i zwinąć
Ala piecze i gotujewarzyw z dodatkiem pikantnego chrzanu i majonezu. Takie jajka możemy też sobie zrobić w okresie wielkanocnym. Składniki: 8 jajek 100 g pieczarek marynowanych 100 g papryki konserwowej 100 g ogórków konserwowych 1 malutka biała cebula 2 łyżeczki chrzanu 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z skorupki(...)przekroić na pół. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. Do warzyw dodać chrzan, majonez, jogurt naturalny i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć na 2-3 godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Na półmiski ułożyć przekrojone jajka i nałożyć sałatkę
Ala piecze i gotujelodówce. Możemy jeść na ciepło albo na zimno. Składniki: 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej 100 g szynki wieprzowej 1 pomidor 4 łyżki mini marchewki konserwowej 1 ogórek konserwowy 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 1 cebula do smaku sól, biały pieprz 100 g żółtego sera Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju(...)Szynkę, papryki pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać z skórki pokroić w kosteczkę. Pomidor pokroić w plasterki. Marchewki odsączyć z zalewy. Żółtka utrzeć, białka ubić na sztywno dodać do żółtek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać mąkę i całość krótko zmiksować. Do masy jajecznej dodać pokrojone warzywa, zrumienioną cebulkę, szynkę i lekko przemieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem wlać masę
Ala piecze i gotujeimprezach rodzinnych ale do grilla też się sprawdza. Robimy ją wcześniej żeby smaki się przegryzły i zmiękł makaron. Składniki: 2 zupki chińskie 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony mniejszy 2 pomidory 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidor sparzyć(...)obrać z skórki. Wydrążyć nasiona a miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać z skórki, pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać w misce dodać rozdrobniony makaron z zupki chińskiej, pokrojony szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku. Przykryć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki do przegryzienia się smaków. Inspiracja stąd
Ala piecze i gotujeszybkie przekąski zawsze jest dobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:) Jajko z tuńczykiem Proponowane składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 pomidory 1 ogórek 1 puszka tuńczyka kiełki rzodkiewki Składniki na sos: 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 2 łyżki majonezu sól, pieprz Składniki na sos dokładnie wymieszać. Pomidory pokroić(...)grube plastry, ułożyć na nich ćwiartki jajek, porcje tuńczyka, łyżkę przygotowanego sosu, plaster ogórka i kiełki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaangielskie, liść laurowy, lubczyk, sól, pieprz ziarnisty) Żelatyna spożywcza na 2l wywaru ( ja używam wieprzowej Dr.Oetker na 2,5l wywaru ) Kukurydza konserwowa Groszek konserwowy 4-5 jajek Cytryna, sałata, ogórek, szczypiorek - do wyboru do przystrojenia Przygotowanie: Oczyszczoną włoszczyznę oraz przyprawy rosołowe zalewamy w garnku wodą i zagotowujemy, następnie dodajemy podudzia i solimy, całość gotujemy na wolnym ogniu(...)marchewkę z kukurydzą i groszkiem. Całość zalewamy schłodzonym wywarem i odstawiamy do lodówki na minimum 2h. Gotowe galaretki układamy na paterze z przystrojenie wedle uznania - na sałacie lub z ogórkiem, ... Niektórzy do galaretki używają do skropienia octu, niektórzy co mi również zasmakowało sosu sojowego jeśli podajecie ocet to nie zapomnijcie o kawałku listka pietruszki który trzeba do wrzucić do octu
Mechanik w kuchniSkładniki: opakowanie Tortellini 3 jajka 1 świeży zielony ogórek puszka kukurydzy koperek ( pęczek ) 15 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku majonez jogurt naturalny sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Tortellini gotujemy i studzimy zgodnie z opisem na opakowaniu, jajka również gotujemy i studzimy. Ser żółty ścieram na tarce na grubych oczkach (aby wiórki nie były zbyt duże ser wcześniej kroję(...)niezbyt grube kawałki (foto)), ogórek obieram i kroję w kawałki. Koperek trzeba drobno posiekać a jajka w kosteczkę (ok 1x1 cm). Czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach (więcej na ten temat : sos czosnkowy ) i mieszam z 2 łyżkami majonezu i 3 łyżkami jogurtu. Kukurydzę odsączam. Wszystkie składniki daję do 1 większej misy i dokładnie mieszam. Doprawiam tylko solą
Mechanik w kuchnilekka ale i pożywna za sprawą kurczaka. Jest też przepyszna, więc ciężko skończyć na jednej porcji! Składniki : * szklanka świeżego szpinaku * szklanka listków młodych buraczków * 2 pieczarki * papryka czerwona * 3 ogórki małosolne * pół pęczka koperku * pół pęczka szczypiorku * łyżka suszonej żurawiny * pierś z kurczaka pieczona w ulubionych ziołach Dressing : * saszetka oleju kujawskiego z dodatkiem czosnku * łyżeczka miodu * łyżeczka soku z limonki(...)łyżka sezamu Przygotowanie : Paprykę pokroić w cienkie paseczki, ogórka i pieczarki w plasterki a koperek i szczypiorek posiekać drobno. Składniki sałatki delikatnie wymieszać. Przełożyć do miseczek. Składniki dressingu dokładnie ze sobą połączyć. Polać sałatkę, całość posypać sezamem. Ozdobić świeżymi ziołami
Magiczne Życie Martymałe porcje ciasto, rozwałkowywać i smażyć na odrobinie oleju, z obu stron. Farsz: 1 marchewka, czerwona papryka, zielona papryka, 250g chudego twarogu, sól, pieprz, wędzona pierś z kurczaka, ogórek, dip czosnkowy Prymat, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę. Warzywa umyć, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych(...)Tortille smarować resztą twarogu, nakładać farsz, zrolować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 10 min w temp. 180st. Następnie pokroić w wąskie paski, owinąć pokrojonymi wzdłuż cienkimi plastrami ogórka, spiąć wykałaczką. Podawać z dipem np. czosnkowym - opakowane wymieszać z majonezem i jogurtem naturalnym
Z miłości do słodkości