Najbardziej z warzyw lubię zieloną fasolkę. Dlatego u mnie na blogu można jej znaleźć sporo. Dodaję gdzie się da. Do zup, omletów, sałatek. Zapiekam i
AZgotuj!Większość ze strączków, które używamy w naszej kuchni należy przed gotowaniem namoczyć, następnie wodę wylać i ugotować je w świeżej
Moja Mama GotujeJakie są Wasze ulubione przepisy z awokado? Uwielbiam awokado i jem je prawie codziennie. Zazwyczaj dodaję je do sałatek i na kanapki aby wzbogacić ich odżywczą
codojedzeniaSkładniki: 1 kg obranych ziemniaków 1,5 łyżeczki soli 80 g masła 4 gałązki rozmarynu Sposób wykonania: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy
Qchnia po prostuSkładniki: 1/3 główki kapusty białej (młodej) 1/2 pora (jasna części) 6 ogórków kiszonych 3 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kapustę oraz pora szatkujemy
Qchnia po prostuHummus z pure z dyni z pieczoną papryką. szklanka ugotowanej ciecierzycy ( lub ze słoika) 2 łyżki pure z dyni* hokkaido 1 hojna łyżka
AZgotuj!Błyskawiczna w przygotowaniu, sałatka makaronowa w 15 minut. Pachnąca szynką, z chrupiącą cebulką czerwoną oraz pysznym dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Doskonała jako klasyczna przystawka
Kuchnia Na WypasieSKŁADNIKI ( 2 porcje) · 250-300 g kurek (1 op.) · 1 polędwiczka wieprzowa ·
Calzonella.comKońcówka sierpnia to czas kiedy zajadam pomidory od rana do wieczora. Kupuję je na kilogramy, zajadam w sałatkach, zapiekankach a nadwyżki zwykle przerabiam na sos pomidorowy
Cooking for EmilyDo dziś żyłam w błędnym przekonaniu, że kuchnia to moje królestwo, ale po przemyśleniu stwierdzam, że rządzi tam jednak mój syn-niejadek. W końcu to głównie
Na kulinarnym poligonieJa wiem, że każdy kiedyś zaczynał naukę gotowania. Wiem też, że wiele osób zaczynało od naleśników. Ja bynajmniej nie. Mogłam naleśniki jeść, ale nigdy robić. Wcale
Na kulinarnym poligonieCały rok czekam na świeżą cukinię i soczyste pomidory, żeby przygotować pyszne leczo. Potrawa nie dość, że pełna witamin, zdrowa, to jeszcze szybka w przygotowaniu.Wiem, że
Na kulinarnym poligoniePlacki ziemniaczane to klasyka kuchnia polskiej. Chyba każdy je lubi, tylko sposobów przygotowania i podawania mnóstwo, bo każdy ma swój. Ja jem po prostu z solą
Na kulinarnym poligonie