Krupnik taki jak u mamy. Smaczna zupka, na delikatnym wywarze z jarzyn i z dodatkiem suszonych grzybków, które dodają niesamowitego aromatu. Rozgrzewająca i bardzo sycąca. Idealna
Olcia gotuje!Tradycyjne kluski śląskie spłaszczone z wgłębieniem w środku. Idealne kluseczki gotowane w osolonym wrzątku. Prosty przepis od mojej mamy, zawsze się udaje. Kluski śląskie są nieodzownym
Olcia gotuje!Marynata do karkówki w wersji musztardowo – miodowej i pomidorowej. Karkóweczka na grillu to pierwsze co przychodzi mi na myśl, kiedy przyjeżdżają moi znajomi. Marynaty z
Olcia gotuje!Szukacie pomysłu na pyszną i szybką przekąskę? To dobrze trafiliście. Dziś wam zaproponuję świetny przepis na frytki z piekarnika fit !! Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku
Olcia gotuje!Bigos po cygańsku – przepyszne danie. Są to małe klopsiki mielone w bardzo smacznym, zniewalającym sosie ketchupowo – warzywnym. Soczyste kuleczki mielone w otaczających warzywach serwowane
Olcia gotuje!Smaczne szaszłyki z grilla – są hitem naszego grillowania. Przekładane mięsko z różnymi warzywami, daje na dużo możliwości jeżeli chodzi o komponowanie smaków. Można zatem serwować
Olcia gotuje!Jesień to czas na nowy polski sport czyli grzybobranie. Mój tata odkąd pamiętam co roku jeździł na grzyby w lasy zielonogórskie przywożąc całe kosze przeróżnych grzybów
Bernika - moj kulinarny pamietnikNastała jesień na dobre. Każdy ratuje się ciepłymi posiłkami, które rozgrzeją organizm. Moją propozycją jest przygotowanie zupy krem z wykorzystaniem cukinii, mieszanki włoskiej, ziemniaka i mięsa
Truskawkowa FiestaPrzepis odkurzony ze starego wydania "Kuchni polskiej" Nawet nie wiem jaki to rok, bo brak już okładki i pierwszych stron 😏 Krokiety są wytrawne z kremowym jajecznym
Kulinarne przemysleniaDziś mielone, ale w nowej odsłonie. Jak wiecie, od dłuższego czasu współpracuję z Goldmak , wytwórnią makaronów. I właśnie jednym ze składników nadzienia do kotletów jest makaron
Ewa w kuchniPyszne, kolorowe i zdrowe danie z makaronu oraz zielonej emulsji ze świeżego szpinaku. Podane z charakterystycznymi dla kuchni włoskiej dodatkami: burratą, bazylią i pomidorkami cherry
cool and mintyDrożdżowe chlebki pełne serowego ciągnącego się nadzienia z jajkiem. Chrupiące i pomimo ubogiej ilości składników wręcz przepyszne! Najważniejszy element to ciasto drożdżowe, natomiast
Wanilia i KardamonSos z grzybów leśnych doskonale podkręca aromat wędzonego boczku. Jego największym atutem jest smak świeżozebranych grzybów. Jak widzisz nie szlalałam z przyprawami. Te produkty, które
Codziennik KuchennyJeśli lubicie gołąbki w sosie pomidorowym, ale nie lubicie ich zawijać, to koniecznie wypróbujcie ten dość szybki przepis! Zupa gołąbkowa jest świetną alternatywą dla tradycyjnych gołąbków
Kulinarne PrzebojeKluski lubię pod każdą możliwą postacią i wykonane ze wszystkiego, z czego tylko się da… Mamy jesień, sezon na dynię, tak więc nadszedł czas, żeby
Blendman