Mój przepis na grzyby marynowane w occie. Wyśmienity przysmak i dodatek do dań. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6 słoików 0.5l Trudność
karolgotujeSezon dyniowy w pełni, ostatnio ciągle robię coś z dynią :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon dyniowy w pełni, ostatnio ciągle robię coś z dynią :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka w coli i miodzie. To mój najlepszy przepis na popisowe danie. Bardzo soczyste z delikatną słodką nutą. Idealnie przygotowana marynata daje pieczonym
Olcia gotuje!Coś dla wielbicieli makaronu i szpinaku. Danie które przygotujecie w kilka chwil. Coś z cyklu szybko, prosto i smacznie. Odrobina boczku, dodaje smaku, a
Agusiowe smakołykiPrzepyszna zapiekanka w nieco meksykańskim wydaniu, która ma w sobie i coś z lazanii i quesadilli. Kto lubi tego typu jedzenie, z pewnością będzie zachwycony. Ja
Smaki Na TalerzuPolecam bardzo, są pyszne i delikatne. Umilą Wam poranek, śniadanko będzie pyszne. Z tej porcji wychodzi 15 placuszków. Przygotowanie jabłek – jabłka obrać ze skórki i
Kuchnia PokoleńKurczak w oleju palmowym (z certyfikowanej uprawy) z dodatkiem okry i dyni piżmowej. Dość tłuste danie z Afryki. Chcę
BullioPrzepis na przepyszne słodkie, aromatyczne ciasto. Słodkie bo moje gruszki były dojrzałe i słodkie – wybrałam gatunek Konferencja – bardzo smaczny. Czasem również nadzienie z gruszek
Dorota SmakujeTakie warpy mogą być podane jako danie obiadowe lub kolacje. Dodatek świeżego koperku do ciasta sprawia, że są aromatyczne i wytrawnie smakują. Zrobiłam w
Kulinarne przemysleniaKarkówka, kiedyś niezbyt przepadałam za tym rodzajem mięsa, pewnie dlatego że nigdy nie jadłam jej przygotowanej dobrze i kojarzy mi się z tłustym mięsem. Ale dzięki
Do Garów!T rwa kampania edukacyjno promocyjna "olej rzepakowy skarbem Europy". Organizatorem jest Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju. Olej rzepakowy to bogate źródło kwasów tłuszczowych nienasyconych: omega -6
AZgotuj!Kochani, czas na przepis idealny na nadchodzące, chłodne dni. Rozgrzewający, bezmięsny gulasz z bakłażana. Tym razem coś dla osób lubujących kuchnię roślinną, choć mięsożerców także namawiam
Natka PietruszkiNaleśniki – dla oka i dla poniebienia Składniki (wychodzi ok. 10-12 naleśników) 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej (zapewni naleśnikom puszystość) 1 szklanka mleka 15
Olcia gotuje!