czytaj prosto z pudełka), a z drugiej przepysznym szpinakiem, który nie może nie zachwycić. Do tego czosnek i zioła i uwierzcie nam, że nic więcej nie trzeba. Wykwintny obiad robi się z przyjemnością. Coś co każdemu posmakuje. Serek stał się nie tylko spoiwem (na szczęście miałyśmy dwa opakowania), ale i bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie
Wypisz Wymalujzrobioną na masełku, to po prostu niebo w gębie. Rzodkiewka podczas gotowania traci swoją ostrość i robi się delikatnie słodka. Można ją zjeść jako przekąskę albo jako dodatek do obiadu lub sałatki ;) ~ Gotowane rzodkiewki ~ Składniki: dowolna ilość rzodkiewek sól Rzodkiewki myjemy i odcinamy im ogonki. Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 15 minut
Kuchenny Skrawek NiebaDziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami. Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym . Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy
My Culinary ArtSzybkie drugie śniadanie, obiad czy kolacja? Proponuje najlepsze wrapy z papieru ryżowego. Z jednej strony zdrowe, a z drugiej bardzo sycące. W roli głównej papier ryżowy do Decare . Składniki: 3 arkusze papieru ryżowego 1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka 1 marchewka 1 mała papryka 3 liści kapusty pekińskiej ketchup Sposób przygotowania: Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy
Truskawkowa Fiestaręczniczek i poprawiając rozmierzwione włosy, podchodzę do nich. Zerkam przez wizjer, nazywany wulgarnie "judaszem" i aż rozpromieniam się na widok, jaki moje oko ujrzy. Z szerokim uśmiechem zapraszam na obiad. Gotowanie dla przyjaciół sprawia mi ogromną radość. Kiedy razem zasiadamy do posiłku, śmiejąc się do rozpuku z samych siebie, zupełnie czuję się jakbyśmy stanowili swoistego rodzaju rodzinę. Zauważyłam
W kuchni Karmel-itkiAdasiu powiedz, co chciałbyś zjeść na obiad? Możesz wybrać sobie potrawę na jaką masz apetyt. Z natury jestem bardzo łakomy, więc propozycja pana Kleksa ucieszyła mnie ogromnie. Długo zastanawiałem się nad tym, na co mam apetyt i wreszcie wybrałem sobie omlet ze szpinakiem. Pan Kleks natychmiast porwał w dłoń pędzel. Umaczał go w rozmaitych farbach i łącząc
bastalenawiele nie miałam wiec makaron, groszek ugotowałam, kiełki podsmażyłam i te składniki połączyłam. Łososia cienko w plasterki pokroiłam, na makaron położyłam, zamieszałam, rukoli dodałam i po ok. 15 min. obiad gotowy miałam i nim się zajadałam. Składniki: 150 g makaronu gniazdko 1 Czaniecki, 60 g polędwicy z łososia norweskiego, 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1 garść groszku cukrowego
Moniki SmakołykiZdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK! Dzisiaj zapraszam Was serdecznie na kluseczki z kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i
SMYKWKUCHNIsznycel grzybowy . Kapusta sama jest mało wyraźna w smaku więc swoje kotlety mocno doprawiłam - kminek i lubczyk bardzo jej pasują. A do tego kremowy sos koperkowy - mówię Wam pyszny obiad ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadelikatnie obsypujemy każdy bułką tartą. Blachę smarujemy niewielką ilości masła. Układamy kotlety i pieczemy w temp. 170st ok. 40minut. Efekt... poniżej... a poniżej już cała "wersja" dzisiejszego obiadu, z ziemniaczanymi kulkami przepis tutaj oraz warzywną surówką przepis tutaj i pysznym sosikiem przepis tutaj
Walijskie Pichceniekostkę. Całość mieszamy, doprawiamy solą i cukrem i odstawiamy do lodówki na ok 2h. Surówkę wykorzystuję najczęściej do chlebka pita, surówki z gyrosem, albo po prostu jako dodatek do obiadu
Walijskie PichcenieZaczęło się od tego, że z wczorajszego obiadu zostały mi 2 wielkie kotlety. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, bo wiadomo, że odgrzewane już nie smakują. I wymyśliłam, że zrobię z nich nadzienie do chlebków pita :) Nigdy nie piekłam chlebków pita, z prostej przyczyny: można je kupić u nas za niewielkie pieniądze w każdym markecie. Dziś postanowiłam upiec
Walijskie Pichceniemięsko, a w środku ogórek,cebulka, biała kiełbasa, i cieniutkie plasterki boczku. Wszystko w dość gęstym śmietanowym sosie. Do tego tylko kasza lub ziemniaczki i pyszny obiad gotowy! Składniki: schab bez kości, cebula cienkie plastry boczku (kupiłam cieniutki boczek plasterkowany), ogórek kiszony biała kiełbaska, łyżeczka musztardy sól, pieprz (ew.vegeta) liść laurowy ziele angielskie odrobina mąki do zagęszczenia
Walijskie Pichcenieczasie, kiedy moja baba drożdżowa wyrastała spokojnie w piekarniku, myślałam co tu szybciutko zrobić na obiad. I to był impuls! Będą kieszonki schabowe... faszerowane... tym co akurat mam :) czyli farszem szynkowo-cebulowo-serowym. Przepis nieskomplikowany i nawet początkująca gospodyni z nim sobie poradzi. Jeśli tylko posiada w lodówce: Składniki: schab (nie podaję ilości bo jest ona uzależniona
Walijskie Pichcenie