ćwiczenia i jakoś sobie radzę( dopóki nie dopadnie mnie silny stres,wtedy moja tarczyca szaleje). Sałatka,którą dziś proponuje jest doskonała na imprezki,ale też jako kolacja czy obiad...uwielbiam brokuły gotowane na parze,są idealnie chrupiące i co najważniejsze nie tracą cennych witamin. Składniki: 1 średni brokuł 40 dag szynki 2-3 pomidory 1 puszka kukurydzy
Niespełnione zdolności kulinarneporcji, chrupiące i ciepłe. Flądra Tomka przepiękna, jadłabym oczami, w smaku niczym nie ujmuje od mojego dorsza, wnioskuję, że prosto z połowu. Zero smrodu z przypalonego oleju. Całość obiadu plus dwa piwa i herbata ok. 90 zł za dwie osoby.Stać nas :-) Mogę tu siedzieć do wieczora. Będę tu siedzieć do wieczora... Do zobaczenia w przyszłym roku
pieprzny smaczekśrodku…mniam. Smak knedli zawsze będzie mi kojarzył się z dzieciństwem a może powiedźmy okresem podlotkowym. Moja mama robiła je zawsze ze śliwkami, więc knedle często wypadały na obiady pod koniec sierpnia a nierzadko również na początku szkoły. Jak dla mnie są szybsze do wykonania niż pierogi,a do tego w przypadku nieco kanciastych truskawek, które niekoniecznie dobrze komponują
Mieszam w Garnkuelement tej kuchni i można spotkać ją w bardzo wielu potrawach. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, w związku z czym idealnie nadaje się ono na późny obiad robiony w pośpiechu. Składniki : 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kolendry 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego 1-2 łyżeczki
Codzienne GotowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pęczak to całe ziarna jęczmienia pozbawione łuski. Po usunięciu łuski (plewy) pęczak zachowuje wszystkie cenne składniki odżywcze. Kasza ta jest …
My Blueberry Cornerpieprz mielony, dodać pokrojone w kostkę jabłko i cebulę wlać ocet, olej i wszystko dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły pyszna, zdrowa surówka i na obiad i do podjadania....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędziś na obiad?- zapytała Nina. – Chłodnik ogórkowy z pieczonymi ziemniaczkami. – Co to jest chłodnik? – Taka mizeria. – Nie lubię mizerii!!! -Przecież nigdy nie jadłaś, to skąd możesz wiedzieć? – Ale i tak nie lubię! Drodzy rodzice, znacie to? Regularnie przechodzę takie boje. Miśka niedługo skończy 7 lat i zależy mi na tym aby jadła
greenscarfpieczywa. Gdyby tak jeszcze pomidory i szparagi były z własnego ogródka to już byłaby uczta na całego. Ale i tak było bardzo smacznie. Danie idealne na śniadanie lub lekki obiad.” Czytaj więcej
Wiem co jemsezonie truskawkowym nie może zabraknąć słodkiego obiadu. Mam więc dla was propozycję na knedle ziemniaczane z truskawkami. Dodatkowo polane zrumienionym masłem z dodatkiem bułki tartej oraz dosłodzone cukrem palmowym. Ja do takich knedli podaje jeszcze zimny koktajl truskawkowy. Składniki: 0,5 kg ziemniaków ( po obraniu)* 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5-2 szkl mąki pszennej 20 truskawek
Ala piecze i gotujeKasza jaglana jest uważana za najzdrowszą z kasz dostępnych na naszym rynku. W ciągu ostatnich lat z tej niedocenianej stała się bardzo popularna przede wszystkim ze
ChilliJemysól, pieprz mielony, dodać startą marchewkę, posiekany koperek, cebulę wlać ocet, olej i wszystko dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły pyszna, zdrowa surówka i na obiad i do podjadania.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzepis na pyszny obiad w 30 minut. Zielone, zdrowe pesto ze szpinaku, do tego ugotowany makaron al dente i ser feta. Smacznego :) Jeżeli lubicie pesto, poniżej zamieszczam linki do moich postów z pesto w roli głównej, zapraszam :) zielone pesto z pietruszki, bazylii i mięty ( link ) pesto z cukinii ( link ) pesto
La grande e la piccola cuocaAleż pyszne danie sobie wymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie sobie obiad ze mną? Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszny i zdrowy pomysł na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, czy kolację. My, z mężem uwielbiamy ryby, dlatego często goszczą na naszym stole. Nie tylko na obiad w postaci smażonego dorsza czy pieczonego morszczuka. Lubimy podjeść łososia w sałatce, na kanapce z cytrynką lub wędzoną makrelę w towarzystwie kiszonego ogórka. Carpaccio to danie, które zazwyczaj podaje się z surowego mięsa
Zasmakuj Kuchnidurszlak, odcedzić, wyłożyć na talerz. Polać przygotowanym sosem truskawkowym i pokrojonymi truskawkami. Mam nadzieję że widać jak smakują Moja kochana Kornelcia tak zajada Cała rodzina była zaproszona na obiad
Kuchnia Pokoleń