Uwielbiam gofry. Mogłabym je jeść bez końca, zwłaszcza w towarzystwie najróżniejszych owoców. Dziś zapraszam Was na gofry w zdrowszej, do tego bezglutenowej odsłonie. Do przygotowania moich
Słodkie okruszkiosobiście rodziny, które nie wyobrażają sobie tygodnia bez tego przysmaku na stole. Delikatne, mięciutkie kluseczki polane ulubionym sosem np. pieczeniowym albo grzybowym są fantastycznym pomysłem na tani i smaczny obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * ziemniaki – ok. 500 g ( absolutnie nie mogą to być młode ziemniaczki ) * mąka ziemniaczana – ok. 100 – 150 g * duże jajko – 1 szt * masło
Ostra na SłodkoBardzo sycąca i smaczna pizza, która z powodzeniem może zastąpić obiad. Dzięki temu, że jest zrobiona z mąk razowych, można ją śmiało zjeść z czystym sumieniem. Dodatkowo jeżeli ktoś liczy kalorie, to można zmniejszyć ilość sera ;-) SKŁADNIKI na 2 duże pizze Na ciasto do pizzy 400 g mąki pszennej razowej typ 2000 200 g mąki orkiszowej graham typ 1850 duża
Passions hobbies lifelenistwo mnie dopadło na samym początku długiego weekendu. Za oknem zimno, szaro, a więc szybki obiad i wypoczynek z książką. Jeśli nie macie ochoty robić tradycyjnych gołąbków, siedzieć i ich zawijać, to polecam Wam poniższą zapiekankę. Takie gołąbki bez zawijania. Przepis na tradycyjne gołąbki znajdziecie tutaj 1 mała główka młodej kapusty 1 kg mięsa mielonego 300 g ryżu 1 cebula
O kuchni z uczuciemDań. Dziś przedsawie Wam Yorkshire pudding. Ja kupiłam mrożone i nafaszerowałam je pieczarkami,cebulką czerwoną oraz świeżym szpinakiem. Puddingi te sa bardzo popularne,używa się je zamiast ziemniaków do obiadu,do mięs.Można je podawać w formi s słonej ale również słodkiej. Same puddingi faszeruje się mrożone i piecze do 4 min w piekarniku 180,stopni. Smacznego
Gotowanie Patkicyklu „Weź sobie kawałek i przyjdź po następny” i po następny, i po następny, po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją. To wspaniałe ciasto jest tak delikatne i lekkie, dzięki owocom wilgotne, nie za suche, przyjemnie słodkie i rozpływające się w ustach, przez co znika w okamgnieniu. I choć na zdjęciu kawałki ciasta z zatopionymi owocami zaaranżowałam na sposób elegancki
Roślinna - blog wegańskiDo wykorzystania miałam tytułowe warzywa, więc postanowiłam ugotować z nich zupę - wyszła pyszna i aromatyczna! Kolorem wygląda jak pomidorowa :) Nie podaję ile dokładnie dodawałam poszczególnych przypraw
Kolorowy PrzepisownikUwielbiam wszystko co zielone! Dzisiaj proponuje pyszne kaszotto z jaglanej z zielonymi warzywami tj. szparag, cukinia i groszek. Moje ulubione smaki i pożądane aromaty. Kaszotto wymaga
SMYKWKUCHNIlubić. Cebulę dodaje się świeżą, a ta z kolei nadaje delikatnej ostrości i cebulowy aromat. Jak można się domyślać, nie jest to krem na śniadanie. Wyborna przystawka przed obiadem zamiast zupy. SKŁADNIKI na 4 małe porcje: 1/2 kalafiora 1 mała cebula szkalanka mleka póltłustego dużo masła (ok. 1/2 kostki) oliwa truflowa do polania sól i pieprz do smaku Kalafior ugotować
Sztuka gotowania w/g Samiryczekać z przepisem na przyszły rok. Zdjęcia się zapodzieją, a kiełbasę może upieczemy jeszcze inaczej. Poza tym - kto powiedział, że pieczoną białą kiełbasę można jeść tylko na Wielkanoc. Na obiad imieninowy, chrzcinowy, komunijny i na zwykły niedzielny też się nada biała kiełbaska. A co tam, może Wam się przyda: Składniki: biała kiełbasa (oczywiście dobra gatunkowo) 1 średnia cebula czosnek (ilość
Kuchnia po mojemuKremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych i dzieci. Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to fantastyczne sycące danie, ale jednocześnie lekkie i aksamitne, znika do ostatniego kęsa. Poza tym pięknie wygląda na talerzu. Kremowy ryż na słodko z owocami
Pociąg Do KuchniTofu jest niezbędne w kuchni roślinnej. Jednak nie każdy wie, jak się za nie zabrać. Jak stworzyć odpowiednią marynatę i jak dobrze zamarynować tofu? Podajemy 5
Bananowe PoleO tym, że makaron z wzajemnością uwielbia cukinię, wiadomo nie... Artykuł SPAGHETTI Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERyba to bardzo wdzięczny produkt. Bardzo lubię robić coś z niej na obiad, a że wszyscy w domu też lubią ryby, więc tylko korzystać. Składniki: 450 g filetów z ryby (u mnie był morszczuk) 1 szklanka śmietany 18% 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki białego wina (pominęłam) 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy Sposób
Kuchnia domowa AniWitam serdecznie Propozycja na pyszny makaron spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym. Przygotowanie sosu jest bardzo proste i szybkie dzięki czemu możemy szybko przygotować pyszny obiad. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego makaronu to polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti 500 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 duże ząbki czosnku 1 duża
Uwaga Babcia Gotuje