aromatyczny i rozgrzewający dzięki imbirowi, który zimą pojawia się u nas wszędzie: w herbacie, w TYCH shotach na wzmocnienie odporności, w zupie, do obiadu, czy w zimowej wersji lemoniady. Jeszcze trochę i zacznę go dodawać do czekolady chociaż może to i dobry pomysł… Sałatka z brokuła od razu poprawia humor, pewnie to te witaminy świetnie nadaje się do zabrania
PaleoLifeW nowym roku obiecałam sobie dodawać na bloga jeszcze więcej przepisów, próbować zamieszczać chociaż 3/4 tego co dzieje się u mnie w kuchni, nie jest to
SMYKWKUCHNImrożone, pyszne i równie aromatyczne. Ktoś kiedyś mi powiedział że dodaję mleczko kokosowe do wszystkiego i to chyba jest prawda, w tej zupie odnajduje się znakomicie. Zapraszam na pyszny obiad. Zupa ze świeżych podgrzybków z mlekiem kokosowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś dwa kolory na talerzu czyli buraczkowy i zielony rodem ze słonecznych wzgórz. Tak mi się kojarzą rejony gdzie rosną owoce smaczliwki czy awokado, z ciepłem i słońcem. Obiad był znakomity i dzielę się nim, bo może i Wam zasmakuje. Szybko się robi, szybko znika a brzuszek zadowolony, polecam. Buraczane tagliatelle z pesto z awokado i bazylii. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieKurczak pieczony w maśle, tymianku i estragonie, nadziewany cytryną, cebulą i czosnkiem Chrupiąca skórka na upieczonym, pachnącym masłem, ziołami oraz cytryną kurczaku to kusząca propozycja na uroczysty obiad oraz kolację. Jednak gwarancją udanego posiłku i satysfakcji musi być produkt o wysokiej jakości oraz uwaga podczas pieczenia, aby kurczak piekł się równomiernie. Zapraszam. Składniki: 1 świeży, zagrodowy młody kurczak (około
Wino Francja Kuchniapyszna propozycja na dzisiejszy obiad. Treściwa, dobrze przyprawiona i niezwykle kolorowa zapiekanka gyros. Jeśli jeszcze nie jadłeś spróbuj :)3 woreczki ryżu300 g piersi z kurczaka 150 g sera żółtego1 duża cebula6 średniej wielkości ogórków konserwowychkilka płatów papryki konserwowej 2-3 łyżeczki przyprawy gyrosolej rzepakowy do smażeniaSos:3 łyżki ketchupu3 łyżki majonezu3 łyżki śmietany
Krokusowy DomZapiekanki makaronowe to dla mnie prosty sposób na obiad. Można je robić na wiele różnych sposobów z wykorzystaniem różnych składników. Najbardziej chyba lubię klasyczną lasagne, ale ostatnio upodobałam sobie makaron cannelloni, czyli grube rurki, gdzie nadzienie dajemy do środka. Zapraszam was na zbiór moich przepisów na zapiekanki makaronowe ;) Po kliknięciu w nazwę potrawy zostaniecie przekierowani do przepisu ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinejestem jakąś wielką fanką mięsa i nie jem go codziennie, często na obiad jem dania wegetariańskie, ale od czasu do czasu mam ochotę na mięso i wtedy najczęściej sięgam po drób i kurczaka. Niby nie jest to skomplikowane w obróbce mięso, ale wiele osób je przesusza, przez co kurczak zamiast soczysty jest po prostu suchy i bez smaku. Mięso
Delusional Trinezawsze mi smakuje... Bób - chociaż latem króluje, to teraz mrożony kupuję... Cebulka ze szczypiorkiem - to smak świeżości... Scamorza - ten dobrej jakości... t radycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Obiad - łatwy, wręcz banalny... Smak - ciekawy, dla mnie idealny... Składniki: 200 g makaronu RIGATONI BARILLA, 500 g świeżego lub mrożonego bobu, pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól
Moniki Smakołykiwielkim kubkiem zielonej herbaty. Za oknem paskudny deszcz, w kominie wiatr huczy i za nic nie chce mi się ruszać z kanapy. Na szczęście prace domowe mam ogarnięte, obiad… Czytaj dalej Domowe kajzerki
brunetkawkuchniszaleństwo czy tradycja dominowały w Waszej kuchni? Pachnące Indiami ziemniaczane kulki z kolorowymi dodatkami kulki: 300 g ziemniaków (ugotowanych i przestudzonych, świetnie sprawdza się te które zostały z obiadu) 150 g ugotowanej marchewki 50 g zielonego groszku (z puszki lub ugotowanego z mrożonki) * środek z niekoniecznie już świeżej kajzerki ( u mnie miąższ ze sporej piętki chleba
Dzieje kuchennej Wiewiórycałkiem niedawno podzieliłam się z Wami moim pomysłem na bezglutenowe gofry idealne na deser - przepis znajdziecie tutaj . Ostatnio jednak pomyślałam, że gofry świetnie się sprawdzą także na obiad czy kolację - oczywiście z innymi dodatkami. Dołożyłam do ciasta suszone pomidory oraz ser a także ulubione przyprawy i wyszło z tego bardzo smaczne danie. Można je wykorzystać jako dodatek do głównego
Health-Fit-Lifetopinamburem, wiśniówką i suszonymi owocami. Taka może znaleźć się nawet na wigilijnym stole. Chyba że wolicie barszcz czerwony na zakwasie albo wigilijną migdałową . Ale może być też pysznym codziennym obiadem! Dlaczego mielibyśmy sobie żałować? Składniki: 250 g suszonych grzybów – u mnie miks borowików i podgrzybków – zalanych wrzątkiem i namoczonych przez noc pęczek włoszczyzny – obranej i umytej
Ugotowane pozamiataneminut. Po tym czasie dodaj miód i sok z cytryny, dokładnie wymieszaj. Napój możesz przecedzić, ale nie jest to konieczne. T aki kompocik możesz też podawać do obiadu. Smacznego
Przepisy i porady kulinarne