Surówka z kapusty pekińskiej często wita na naszym stole . Jest pyszna w każdej kombinacji a do tego błyskawiczna w wykonaniu . Kiedy nie bardzo wiadomo co podać jako przystawkę do obiadu , zazwyczaj wybór pada właśnie na surówkę z pekińskiej kapusty . Po naszemu pekinkę Ta kapusta ma jeszcze jedną zaletę , spokojnie dość długo może zalegać w lodówce bez uszczerbku na świeżości . Pomijając
Ogrodnik w podróżysyta . Wystarczy jako samodzielny posiłek. Jakby tego było mało, tylko spójrz na jej kolory, bez zastanowienia nazwałam ją jesienną zupą . Jest czymś, co możesz łatwo i szybko zaserwować na obiad a przy tym pozytywnie zaskoczyć. Artykuł Jesienna zupa z mięsem mielonym i kluskami pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniesamo mięso z boczku, bez skóry i tłuszczu. Smak całej tarty podkreśla dodatek świeżej natki pietruszki i aromatyczny tymianek. Takiemu połączeniu nie sposób się oprzeć. Ja tartę zaserwowałam na obiad, ale świetnie się sprawdzi jako przekąska dla gości. SKŁADNIKI Kruchy spód: 260 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 130 g zimnego masła Nadzienie: 160 g chudego boczku
Passions hobbies lifesamochodzie, wykorzystujemy na rozmowę. To takie naprawdę fajne chwile, których w codziennym pędzie po prostu nam brakuje. Po całym dniu poza domem byłam trochę zmęczona. Nie gotowałam już obiadu, za to na kolację dla nas zrobiłam pyszny omlet, który znalazłam na kwestii smaku. Przygotowuje się go w zaledwie kilka chwil, jest puszysty, mięciutki, cudnie przesycony owocami. Ja wykorzystałam śliwki, które
W mojej kuchniPyszny i bardzo prosty w przygotowaniu pomysł na obiad. Smaku mięsu dodała marchewka i szczypiorek. Wędzony boczek jeszcze podkręcił aromat, a serowy środek dodał soczystości. Polecam! Na samam końcu przeczytasz o moim ulubionym Pomocniku #EfektSomat 500 g mięsa mielonego z szynki 1 cebula 3 jajka 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki świeżego szczypiorku 1 ugotowana marchewka
VioletoweKucharzeniemięsem w roli głównej, dlatego też dziś postanowiłam zaproponować Wam pysznego kurczaka, którego możecie "zapakować" w tortillę i zabrać jako lunch do pracy, lub podać z ryżem jako tradycyjny obiad. Kebab z kurczaka z granatem to kolejne pyszne danie kuchni arabskiej . Marynata do kurczaka sprawia, że jest on aromatyczny, lekko pikantny, delikatnie kwaskowy, jednym słowem - pyszny. Nieodzownym dodatkiem do tego
Codzienne GotowanieDzień dobry :-) Poniedziałek zaczynamy od propozycji na szybki obiad. Tym razem kurczak w ziołach i papryce podsmażony na patelni grillowej, do tego kuskus z suszonym pomidorem, żurawiną i miętą. Wyszło bardzo smacznie i lekko :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 3 większe filety z kurczaka 250 g kaszy kuskus suszone pomidory w oleju z ziołami
kruche babeczkiHiszpańskie tapas to takie przekąski które zajadamy na śniadanie, między śniadaniem a obiadem czy na kolację, czy może jak najdzie nas ochota. Smakują wybornie, znikają szybko, są wyśmienite. Przekąski z Hiszpanii - tapas. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne pieczarki w sam raz na przekąskę lub też na obiad czy kolację jeśli podamy je z dodatkami. Do mięsnej masy dodałam trochę startej cukinii oraz ogonki z pieczarek. Nadziane pieczarki owinęłam jeszcze plastrem boczku i powstały takie małe pakuneczki. składniki: 12 dużych pieczarek (o średnicy ok 6-7 cm) 1 duża cebula 1 mała cukinia, dałam żółtą
Monia miesza i gotujePieczeń ze sporą ilością kolorowych dodatków, a wszystko to otulone wędzonym boczkiem. Mięso jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne. Idealnie sprawdza się na wielkanocnym stole, wnosząc
https:KKuchniaMniamKluski śląskie są jak nazwa wskazuje bardzo popularne na śląsku. Kluski śląskie, rolada i modra kapusta to tradycyjny niedzielny obiad. Przygotowuje się je tylko z dwóch (nie licząc soli) produktów– gotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej, chociaż niektórzy dodają jajka. Przygotowałam kluski według przepisu z książki ambasadaroki kuchni podlaskiej, Joanny Jakubiuk „ Ziemniak. Wszystko czego nie wiecie o ziemniakach
królestwo garówBardzo smaczna, aromatyczna i sycąca zupa, w sam raz na jesienny obiad. Pojawiła się w sklepach fioletowa kapusta pekińska i właśnie z niej przygotowałam kapuśniak. Można oczywiście zrobić z białej, będzie również smaczna. Coraz popularniejsza jest również kiszona kapusta pekińska, czyli kimchi. Pekinkę warto jednak jeść nie tylko ze względu na jej walory smakowe, ale … Czytaj dalej Kapuśniak
gotuj ze mnąminutach podkręć temperaturę do 200 stopni i piecz 20 minut. Ostudź, porwij przy pomocy widelców na małe kawałki. Podawaj z ryżem lub z papierem ryżowym. Smacznego! Artykuł Niedzielny obiad: Szybka kaczka po chińsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpowstało danie rewelacyjne. Użyłam tutaj pesto z białej rzepy ale tutaj pełna dowolność, dajcie swoje ulubione i też będzie ok. Dużo pracy nie ma, a pyszny obiad na stole, zapraszam. Makaron z pesto, fasolką szparagową i serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie danie robi się szybko a smakuje naprawdę pysznie. Smażymy ryż na tłuszczu z warzywami, dodajemy warzywa a na końcu rozbełtane jaja i danie gotowe. Idealne danie na obiad lub śniadanie, polecam. Smażony ryż po chińsku z warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie