Jakie to było dobre, jakie to było smakowite. Takie kotlety to ja mogę jeść często. Uwielbiam buraczki, kocham kaszę a połączenie jednego i drugiego daje przepyszny obiad. Kotlety są pieczone w piekarniku więc mają mało kalorii a są mega odżywcze, polecam. Kotlety z buraczków i kaszy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieklucz do mieszkania i sama też wraca ze szkoły, ma telefon, kota i sławną mamę. Jej taty często nie ma w domu, dlatego też dziewczynka umie już sobie zrobić obiad i zadbać o siebie. Potrafi robić też piękne naszyjniki. Jeden taki zrobiła dla Signe. Signe też chciałaby być ja jej nowa koleżanka, marzy o kotku i telefonie, ale swój pierwszy
kruche babeczkiTHAI Z KURCZAKIEM SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU: – Pyszne – Łatwe do przyrządzenia – Idealnie dopasowane smakowo – Genialne na obiad i kolację – Zdrowe i pełne witamin ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT SKŁADNIKI: – Kiełbasa dobrej jakości – 300g – Pomidory pelati bez skóry – 400g – Czerwona duża papryka – Zielona duża papryka – Żółta duża papryka
globuskulinarnyTylko 3 proste składniki, kilka minut i nasza ekspresowa sałatka huzarska gotowa. Sałatka jest niezwykle soczysta i bardzo aromatyczna. Ten zapach, to z pewnością zasługa swojskiej
Kuchnia Na WypasieKurczak w marynacie z ketchupu to pyszny pomysł na obiad. Użyłam tu podudzi z kurczaka, ale można również zamarynować całą nóżkę czy skrzydełka. Marynata jest bardzo prosta do przygotowania a mięso jest przepyszne i soczyste, jeśli oczywiście trzymamy się wskazanego czasu pieczenia i nie zapomnimy, że coś tam się piecze w piekarniku 🙂W przepisie napisałam [...] Artykuł Kurczak w marynacie
Pieprzyć z Fantazjąkapusty. 4. Z pełnej łyżki masła i 1 łyżki mąki zrobić zasmażkę, przełożyć do kapusty i starannie wymieszać. 5. Na koniec doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Podawać do obiadu. Smacznego!!! Źródło: zajadam.pl
Kuchnia domowa AniZłote liście zaczynają już swą podróż z wiatrem, kasztany bombardują okolice swoimi owocami. Nadszedł ten czas w roku, kiedy dynie dostępne są praktycznie wszędzie – w marketach
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka, dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego, pożywna i bardzo smaczna tarta z moją ukochaną cukinią. Często robię ją na obiad, ale smakuje również na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego Farsz 1 duża cukinia lub 2 mniejsze, pół paczki fety, 2-3 ząbki czosnku, 1 mała cebula, 3 jajka, 2-3 łyżki śmietany
Moja kraina smakówtego oliwa i ewentualnie ser. Ja uwielbiam takie dania, a Wy? Po drugie: jest błyskawiczny. Przygotowanie wszystkiego trwa ledwie kilkanaście minut – czy może być lepszy sposób na pełnoprawny obiad dla 3–4 osób? Po trzecie: jest pyszny. To niby tylko parę składników, ale tak idealnie one się ze sobą komponują, że nie potrzeba nic więcej. Zauważcie, że dania w żaden
Proste-przepisy.plPęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem – przepyszne danie, które znów powstało z resztek Uwielbiam takie gotowanie. Moja kreatywność ma szansę być używana a z jedzenia
Dorota SmakujeZupa brokułowa z cheddar… Miałam nadzieję, że słoneczna pogoda wróci do nas ale niestety nie. Zaczęłam zatem sezon na zupy od kremowej zupy brokułowej z
codojedzeniaPyszne pierogi chłopskie – z serem i kiełbasą, to nasza propozycja na klasykę w bardziej swojskim wydaniu. Przepis wywodzi się podobno z kuchni podkarpackiej. Piszemy podobno
Kuchnia Na Wypasiepotraw. Można przygotować z jej dodatkiem smaczną i pożywną sałatkę lub wspaniałe gofry z cukinii. Gofry z cukinii podane z sosem i surówka sprawdzą się na szybki i smaczny obiad. Z jędrnej młodej cukinii można przygotować makaron z dodatkiem krewetek. Koniecznie wybierzcie coś dla siebie! Smażone kwiaty cukinii Sałatka z cukinią Gofry z cukinii Krewetki z makaronem z cukinii 📖 Przepis
SprawdzonaKuchnia.plZapiekanki są jednym z ulubionych dań Francuzów, którzy przygotowują je chętnie na posiłki rodzinne bądź obiady z przyjaciółmi. Gratin dauphinois czyli zapiekanka z Delfinatu jest już klasykiem, ta, którą Wam dzisiaj proponuję, jest jej wersją wzbogaconą o grzyby, czyli idealnym sezonowym daniem na jesień, można podać ją samą lub np. z pieczonym mięsem. Czas przygotowania: 20 min. Czas pieczenia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSchabowe Króla Ludwiczka Czasami zostają nam kotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z pieczarkami. Składniki: · 1 kg schabu · ½ kg pieczarek · 1 cebula · Olej
Kulinarna Chwila