Idealny do makaronu, do którego polecamy dodać wegetariańskie pulpeciki. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis na zabieganych. Nie masz czasu, ani głowy co zrobić na obiad – wtedy łatwy sos pomidorowy przychodzi z pomocą. Polega na tym, że wstawiasz do piekarnika pomidorki koktajlowe doprawione ziołami i oliwą. Pieczesz, wyciągasz, dodajesz zimne masło, żeby całości nadać aksamitnej
Niedzielny kucharzMagda Gdy na pytanie co zrobić na obiad dostaje wymijającą odpowiedź typu ,,zrób cokolwiek, byle dużo i dobre”, mam nie mały dylemat. Dla mnie dużo i dobrze to zawsze coś z makaronem, a w wersji zapiekanej jeszcze lepiej. Ten przepis powstał z ,,resztek”. Zachomikowały mi się białe kiełbaski w lodówce, jakoś nie chciały się wprosić na śniadanie
Smaczna StronaMakaron ze szparagami to świetna propozycja na obiad lub na nawet na romantyczną kolację. Przepis jest prosty, sezonowy i szybki do zrobienia. Idealny dla miłośników dań z makaronem. - makaron, szparagi i boczek - pomysł na podanie szparagów - dokładny opis wykonania krok po kroku
AniaGotuje.plpodawany na ciepło z ulubionym sosem. Prosty przepis na chrupiące roladki lawasz z nadzieniem z żółtego sera i salami. Idealna przekąska na imprezę, spotkanie przy grillu, a także na obiad czy kolację. Roladki można także nadziać mieszanką serów takich jak mozzarella, feta i inne żółte sery. Do wypełnienia także sprawdzi się serek kremowy jak np. Bieluch lub jemu podobny
Dieta moja pasjadolać trochę przegotowanej wody. A skoro już przygotowałam danie w duchu zero waste, to po całości - w ten sposób do zupy trafiły jeszcze pulpety wołowe, które zostały z wczorajszego obiadu
Z notatnika dietetykaSkładniki: 400 g makaronu spaghetti 200 g surowego, wędzonego boczku 400 g cukinii (1 średnia) 60 g sera grana padano lub parmezanu 200 g śmietany
Qchnia po prostuieczone pierogi empanadas są świetne na obiad, lunch, do lunchboxu, na kolację nie mówiąc już o piwie;) Jeśli chcecie ich więcej podwójcie składniki. Z acznijcie od przygotowania farszu. Farsz może być z takich składników jakie lubisz ja wybrałam wegański: z duszoną dynią i zieloną soczewicą: 3/4 szklanki zielonej soczewicy ( lub ugotowana ze słoika) 1/2 dyni piżmowej lub hokkaido czerwona cebula
AZgotuj!Doskonała surówka do obiadu, na grilla, do pracy. Do zrobienia większej ilości podwójcie składniki Co potrzeba: 1/2 sałaty lodowej, 1 łodyga selera naciowego, 1 duży pomidor, 1/2 czerwonej mięsistej papryki, 2 łyżki ciecierzycy w zalewie solnej, 2 łyżki kiełków (rukola, rzodkiewka), 1 łyżka octu jabłkowego, 5 łyżek oleju czosnkowego, 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego, Sól Wykonanie: Do miski
Bułka z ChlebemDzisiaj przepis na niecodzienne kotlety z brokuła i jajek. Kotlety brokułowe, to tania i prosta w przygotowaniu propozycja bezmięsnego obiadu. Smaczne na ciepło jak i na zimno. Polecam. SKŁADNIKI : 1 świeży brokuł, ugotowany 3 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko sól, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku około 3 łyżek bułki tartej do masy
Kulinarne Fantazje MarioliCukinię uwielbiam i ostatnio u mnie w kuchni ciągle jej pełno. Tylko co z nią robić? Była już parmigiana di zucchine, sałatka z grillowaną cukinią , domowe
Be Fit Be Strongjedzenia, aż w końcu jak pysznie jeść i nie tyć. Znajdziemy tabele kalorii a także zamienniki bardziej kalorycznych składników Książka podzielona jest na kilka działów. Są to śniadania, obiady, desery, kolacje... Na końcu książki znajdziemy gotowe tygodniowe jadłospisy a także listę zakupów. Dodatkowo każdy przepis opatrzony jest notką na temat ile dane danie zawiera kalorii, ile białka, węglowodanów
Radość kipiąca uśmiechem.Dzień dobry, jakiś czas temu była pieczona feta z pomidorkami a teraz drugi przepis feta ze szparagami :) Pyszności! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzień dobry, jakiś czas temu była pieczona feta z pomidorkami a teraz drugi przepis feta ze szparagami :) Pyszności! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCóż więcej mówić… surówka z młodej kapusty to absolutny MUST EAT każdego lata. Dziś jednak przedstawiam Wam przepis na bogato, gdyż użyłam do niej papryki i
Be Fit Be StrongRisotto smakuje wyśmienicie o każdej porze roku. Czy dodamy do niego warzywa sezonowe, mięso czy suszone produkty, rezultat jest ten sam, pyszny obiad na stole. Dlatego bardzo gorąco namawiam do zaprzyjaźnienia się z tym włoskim daniem a potem to już tylko własna inwencja twórcza. Pyszne risotto. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie