Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy delikatność mięsa z wyrazistym smakiem kremowego farszu. To doskonały sposób na urozmaicenie codziennego obiadu i zaskoczenie bliskich niecodziennym połączeniem smaków. Upieczone filety są soczyste i aromatyczne, a nadzienie z brokułów i serów dodaje im wyjątkowej kremowości. Serwowane z ziemniakami i świeżą surówką tworzą kompletny, sycący posiłek. Zapraszam
Kulinarna ChwilaNiedzielny rosół z domowym makaronem. Niedzielny Rosół z Domowym Makaronem Składniki na rosół: 1 kurczak o wadze około 2 kg 300 g wołowiny (np. antrykot
Moja Książka Kucharskasycące danie, które z pewnością zachwyci całą rodzinę. Delikatne ciasto ziemniaczane, aromatyczny farsz mięsno-warzywny oraz roztopiony ser tworzą razem harmonijną kompozycję smaków. Idealnie nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Można podać ją z ulubioną surówką, co dodatkowo wzbogaci posiłek o świeżość i chrupkość. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie efektowny przepis na pyszne danie – zachęcam do wypróbowania
Kulinarna Chwilaprzygotowałam kilka genialnych słoiczków, jak się później okazało. Kalafior wychodzi niezwykle aromatyczny, na tyle miękki, że łatwo się go je, ale nadal jędrny i chrupiący. To idealny dodatek do obiadu, przekąska, sprawdzi się na każdej imprezie podany w miseczce lub jako składnik koreczków. Pokochacie jego smak!!! Przepis musiał odczekać trochę, abym mogła spróbować i ocenić smak. Podczas próbowania wszyscy byli
nietylkopasta.plPoznaj prosty sposób na kiszoną cukinię, która zachwyca smakiem zimową porą. Świetnie sprawdzi się do sałatek oraz jako dodatek do obiadów lub kanapek. Kisić możemy praktycznie wszystkie warzywa. Cukinia także się do tego nadaje. Jeśli masz doświadczenie z kiszeniem ogórków, to zobaczysz, że metoda kiszenia cukinii jest bardzo podobna. Trzeba ją oczywiście pokroić na mniejsze kawałki :-). Ja kroję w podłużne
Ania gotujePrzepyszne nadziewane chlebki pita z serem halloumi, grillowaną cukinią oraz sosem czosnkowym i warzywami. Pyszne, bardzo szybkie w przygotowaniu, idealne na kolację lub bezmięsny obiad. Sprawdzą się też jako danie z grilla. Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu? Zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Zajedziesz mnie na Facebooku , Instagramie , Pintereście , YouTubie a nawet na TikToku
nietylkopasta.plwyglądem, jak i smakiem. Mięso nasycone aromatem musztardy, uzupełnione o warzywa i ser, po upieczeniu staje się delikatne i pełne smaku. To danie doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na bardziej uroczyste okazje. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu, który z pewnością zadowoli każde podniebienie! czytaj przepis
Kulinarna Chwilasurówkę z ogórków i kapusty pekińskiej. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Surówka z ogórków i kapusty pekińskiej na grilla i do obiadu Składniki: 1/3 lub 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 ogórki zielone mały pęczek koperku sól pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany Przygotowanie: Smacznego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWyjątkowo delikatne, puszyste i lekkie bułeczki maślane , które po upieczeniu mają miękką, maślaną skórkę z połykiem. Ten domowy wypiek jest doskonałym wyborem na śniadanie , obiad a także lunch. To maślane pieczywo sprawdza się jako dodatek do zup , zimnych przekąsek oraz dań serwowanych na ciepło. Pysznie komponuje się z dżemem, serem jak i z masłem. Tym maślanym wypiekiem zajadać można się
MeCooksKofty kebab-gyros przygotowanie z piersi indyka to doskonała propozycja na grilla, rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Ich wyjątkowy smak i aromat z pewnością przypadną do gustu każdemu. W porównaniu do kiełbasy czy karkówki z grilla, są zdrowe i niskokaloryczne, więc będą świetnym pomysłem dla osób dbających o linię. Te pyszne szaszłyki można również łatwo przygotować na patelni
e-PrzepisyKulinarnesię jeszcze za pieczone powidła, ale o tym pewnie wspomnę Wam jeszcze za parę dni. Sałatka wielowarzywna na zimę poleca się na zimę (o wow), na wiosnę, jesień. Na obiad, grilla, ognisko, do kanapek, na co Wam tylko przyjdzie ochota. Smacznego. I na zdrowie. A, i właśnie zobaczyłam, że zapomniałam dodać do przetworów wszystkich przypraw, w postaci liści, ziela
KardamonovyKochani, serdecznie zapraszam Was na pyszności-nowości, które testowaliśmy wczoraj z mężem. Farsz a’la sałatka z tuńczykiem powstał przy okazji zalegających resztek ugotowanego wcześniej ryżu z obiadu. Dodałam do niego kilka innych składników, które zwykle mam w mojej szafce i tadam! Wyszło coś naprawdę pysznego i prostego w wykonaniu. Danie, które nazwałam farszem, wykorzystaliśmy wraz z roszponką jako
Natka Pietruszkiświeże i dostępne. Będą doskonałe do jedzenia w zimę, wtedy chętnie wszyscy sięgną po słoiczek i podzielą się z domownikami. Te ogórki będą doskonałym dodatkiem do kanapek czy obiadów. Lubisz robić deski z przekąskami? Do tego też nadadzą się idealnie, tak samo ja do sałatek, gdzie potrzeba takiego smakowego kopa w postaci ogórków w curry. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283);
nietylkopasta.pl