obiad - 94112 przepisów (strona:1306/6275)

Pancake na mleku 163

Idealne na śniadanie, lub słodką kolację. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 kostki rozpuszczonego masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Kucharka Tarka i Miarka
Catering dietetyczny OptimalFit - podsumowanie 153

Posiłki są dobrze zbilansowane pod względem makroskładników ( B- 20-25%, T- 25-30%, W- 50-55%)  , mają też dobry rozkład kaloryczny wciągu dnia ( śniadanie: 25%, II śniadanie: 13%, obiad: 33%, przekąska: 13%, kolacja:16%). Ponadto są bardzo bogate w błonnik, co daje duże uczucie sytości oraz wymusza na nas wypijanie dużej ilości płynów :) Same plusy! Tyle od strony dietetycznej(...)ilości warzyw, nabiale (jajka, twarogi, jogurty), strączkach  oraz zdrowych tłuszczach z nasion, orzechów czy ryb.  Na śniadania jadałam twarożek, jajka, pasty i omlety w towarzystwie chleba pełnoziarnistego, obiad to z reguły kasza, ryż a do tego ryba, strączki lub ciekawie przyrządzone mięso - często z orientalną nutą - co uwielbiam :) Popołudniowe przekąski - ciepła zupa (tajska lub z dyni) lub warzywa

Moje Kuchenne Rewelacje
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 138

Słodkości goszczą w moim domu zawsze! Jeśli nie pieczone przeze mnie, to zachomikowane w szafkach praliny, wafelki itp. Muszą być, bo moje zachcianki nie znają dnia

Kuchnia w czekoladzie
Prosta sałatka ziemniaczana 271

myszy wszystko zeżrą, zrobiłam, ale po swojemu. Wyszła fajna, lekka sałatka, którą z powodzeniem możecie podać na grillu, lub usmażyć szybko kotleta, lub zrobić parowane warzywa i macie pełny obiad. Do sałatki można użyć ziemniaków, które zostały z obiadu. Przepis jest daleki od klasycznej sałatki ziemniaczanej. Ba! Nawet koło niej nie stał, ale myślę, że śmiało może stanąć w szranki

ladykitchen
Podrasowana fasolka po bretońsku na szybko 215

Czyli obiad znienacka, podrasowany pod aktualne zachciewajki kulinarne Tradycyjna fasolka po bretońsku z wysuszonej fasoli "Jaś" wymaga zwykle dość sporego nakładu pracy i poświęcenia dłuższego czasu na jej wykonanie. Nie ma opcji by potrawę tę przygotować znienacka, bez wcześniejszego zaplanowania, bo fasola musi być co najmniej przez noc namaczana.  Czasami jednak nachodzi mnie ochota na bretońską fasolkę na szybko(...)musztardy . "Słoikowy gotowiec" został w ten sposób pod konkretny smak uszlachetniony i sowicie składnikami podrasowany . W ten sposób udało mi się, po wytężonym dniu pracy, zorganizować szybki i treściwy obiad dla siebie i Pana Męża :) Składniki na porcje dla 2-3 osób - w zależności jak mocno "żarte" :) 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą PAMAPOL 1 cebula - mała 4 ząbki

Grunt to przepis!
Kapusta kiszona po koreańsku, czyli kimchi z białej kapusty 296

użycie rękawiczek, aby dokładnie wmasować sos w warzywa. Odstawiamy ją na około pół godziny, żeby składniki się przegryzły. Można serwować zaraz po upływie tego czasu, np. jako surówkę do obiadu. Jeśli coś od obiadu zostanie albo wolicie tę sałatkę w formie kimchi, to wystarczy pozostawić ją w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej na około 24 godziny (lub więcej w zależności

Lamarida.pl
Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem+ film 475

Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem z dodatkiem jeszcze kilku pysznych składników to znakomita propozycja, która świetnie sprawdzi się podczas domowych imprez w gronie znajomych. To

Smakowite Dania
Gdzie zjeść obiad w Warszawie – Restauracja Basico w centrum Warszawy 148

Znajomi często mnie pytają gdzie zjeść obiad w Warszawie smacznie i niedrogo. Zawsze mam problem z odpowiedzią, bo jest tyle fajnych miejsc, jak... The post Gdzie zjeść obiad w Warszawie – Restauracja Basico w centrum Warszawy appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą i rozmarynem 150

mocniejszego akcentu był świeży rozmaryn. Danie wyszło doskonałe, a jeśli ja sama tak uważam, to znaczy, że jest ono w pełni godne polecenia. Sprawdzi się na wykwintny lub świąteczny obiad. Smakujcie!   Składniki 3 – 4 polędwiczki wieprzowe 1/2 szklanki koniaku 1 duże jabłko 1 brzoskwinia garść świeżej żurawiny 2 figi świeże kilka gałązek świeżego rozmarynu sól, pieprz, sypka papryka

Raj dla Podniebienia
Sałatka z zielonych pomidorów 170

Zjedliście już wszystkie pomidory z krzaczków czy macie jeszcze jakieś zielone w zanadrzu, które i tak już koloru raczej nie nabiorą przy takiej pogodzie...? Bo jeśli

Kuchnia w czekoladzie
Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym 144

Znowu byłam w lesie i znowu nazbierałam nie całkiem rozwinięte kapelusze czubajki kani. Ponieważ chwilę wcześniej miałam na obiad ciecierzycę w sosie pomidorowym nadziałam nią moje kanie a obiad wyśmienity wjechał na stół. Polecam zróbcie sobie takie, jeśli znajdziecie takie nierozwinięte kapelusze. Jeśli nie znacie czubajki kani lepiej sobie nadziać pieczarki i nie zrywać aby się nie pomylić i zerwać

Moje Małe Czarowanie
Ciasto kefirowe z jabłkami i cynamonem + film 135

Ciasto kefirowe z jabłkami i cynamonem to znakomity pomysł na słodki smakołyk do kawy lub herbaty. Ciasto jest wilgotne, lekkie, delikatne i bardzo smaczne a do

Smakowite Dania
Krucha tarta ze śliwkami 122

Może to zdjęcie nie jest za bardzo ujmujące ale musiałam cyknąć foteczkę dla tego ciasta. Właśnie przyjechałam do babci i do kawy dostałam takie cudeńko

Niezły Młynek
Kasza z tofu i szpinakiem 191

Kasza z tofu i szpinakiem. Kasza bulgur bardzo często gości na naszym stole. To danie to mój pomysł na szybki obiad. Bulgur jest smaczna i prosta do przygotowania. W połączeniu z tofu i szpinakiem tworzy pyszny fit zestaw. Miks kaszy, tofu i szpinaku jest bardzo smaczny i sycący. Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nadziewane roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą 166

Zapraszam na szybki i tani obiad, nadziewane roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą. Bardzo lubię roladki z filetów z piersi kurczaka nadziewane pysznym farszem. Polecam smażony szpinak z fetą. Nadziewane roladki są mięciutkie i soczyste. Przed usmażeniem wyglądały jak mumie, bo owinęłam je cienkimi plastrami boczku. Boczek podkreśla smak kurczaka. Poza tym tłuszcz z niego wytopiony nawilża mięso, które

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania