obiad - 94112 przepisów (strona:1245/6275)

Jak ugotować kalafior ? 119

minut. Wbijamy w głąb kalafiora widelec, jeśli wchodzi bez problemu, kalafior jest ugotowany. Odlewamy wodę i dokładnie odcedzamy. Podajemy z przesmażoną bułką tartą na masełku lub jako dodatek do obiadu. Jak ugotować kalafior w różyczkach? Kalafiora obieramy z liści i odcinamy zwiędłe kawałki. Dokładnie płuczemy pod zimną, bieżącą wodą. Dzielimy kalafiora na różyczki. Do garnka wlewam wodę - ok.3 l - dodaję(...)minut. Widelcem sprawdzamy, czy kalafior jest wystarczająco miękki. Odlewamy wodę i dokładnie odcedzamy. Ugotowane różyczki podajemy z przesmażoną bułką tartą na masełku lub jako dodatek do obiadu

CookYourself
Pieczony kalafior tak dobry, że buty spadają 129

jest to, że przygotowuje się go niezwykle łatwo. Kalafiora robimy tylko kilka minut i do piekarnika, a po 50 minutach jest już gotowy! Można go jeść jako dodatek do obiadu jako główne danie. Uwierzcie mi, można się tym spokojnie najeść, w końcu od 3 dni mamy na obiad kalafiora Testowaliśmy różne konfiguracje, jednak najbardziej nam smakuje ta dzisiejsza propozycja

PaleoLife
Zupa meksykańska 137

Zupa meksykańska będzie idealnym daniem dla osób lubiących proste przepisy oraz pikantne potrawy. Jest ona doskonała na obiad na dwa dni. Zupa jest bardzo podobna w składzie do chili con carne i jest tak samo pyszna. W zależności od tego, jaką ostrość potraw lubicie, możecie ją doprawiać według własnych upodobań. Pamiętajcie, aby w momencie przygotowywania dania dla rodziny czy znajomych

Kuchnia Bazylii
Sałatka z kurczakiemi brzoskwiniami+ film 117

Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami z dodatkiem pora i czerwonej fasoli na bazie majonezu to oryginalna przekąska idealna na każdą okazję, na imprezę, spotkanie ze znajomymi

Smakowite Dania
Jak zacząć żyć zdrowo i wytrwać w swoim postanowieniu? 121

Nie od dzisiaj wiadomo, że ludzie pragną podążać za wykreowanymi przez siebie ideałami. Nieustannie przechodzą na diety, które najczęściej kończą się porażką. Chęć posiadania idealnej figury

Pogotujmy.pl
Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria 122

Przepis na soczystą pierś kurczaka zawiniętą w liść chrzanu i upieczoną w piekarniku, w towarzystwie gotowanej fasolki szparagowej i mizerii z sałaty lodowej. Pyszny wakacyjny obiad. Moje przepisy często powstają zupełnie przypadkowo. Otóż robiłam ogórki małosolne według przepisu mojej babci i poszłam do warzywniaka po koper. Nie było samego kopru, ale kupiłam zestaw do kiszenia – koper, czosnek, kawałek korzenia(...)chrzanu i dwa duże liście. Do ogórków zużyłam koper i czosnek, został mi ten chrzan i zbliżała się pora obiadu. Postanowiłam zaszaleć i zawinęłam pierś kurczaka w liście chrzanu i tak ją upiekłam. I to był bardzo dobry pomysł. Upieczona pierś kurczaka często staje się sucha i wiórowata, wręcz ciężka do przełknięcia. Zawinięta w liść chrzanu stała się super soczysta

Dietolog
Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką 242

Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką. Dziś polecam Wam pyszną propozycję na sytą kolację lub lżejszy obiad. Pyszne kotleciki z tuńczyka z dodatkiem chrupiącego słonecznika i zielonej pietruszki. Przygotowanie jest niezwykle proste, a efekt wspaniały. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tuńczyka. Tak samo jak chrupiące dodatki. Słonecznik zazwyczaj jadam na wycieczce lub z mężem

Słodkie okruszki
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 129

tworzyć przy jej pomocy przeróżne, smaczne dania. A że sezon na cukinię trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z propozycją dania, które idealnie sprawdzi się na letni obiad lub na kolację. Zapiekanki z cukinii stanowią świetną, letnią alternatywę dla tradycyjnych zapiekanek. Z podanych przeze mnie proporcji przygotujecie 4 smakowite zapiekanki z cukinii, które będą idealną porcją na obiad

Okiem Blondynki by McBlondi
Fasolka szparagowa z pomidorową salsą 187

fasolkę z pomidorową salsą. Kolorowa i kapitalnie komponuje się smakowo z kwaskowatymi pomidorami. Salsa (czyli sos) to prosty dodatek zapożyczony z kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do każdego letniego obiadu, w większej ilości samodzielne danie kolacyjne. Tak samo smaczna na ciepło i na zimno. Po prostu pycha! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 2 pomidory malinowe sól, pieprz 1 mała cebulka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti Frutti di Mare 99

W przerwie między jedną, a drugą restauracją wrzucam moje gotowanie na Chorwacji. Nie mogłam się oprzeć, będąc na targu pięknym, świeżym owocom morza. Tak właśnie powstało

Karola gotuje
Ogórki małosolne 151

Składniki : • 1 kg ogórków (świeżych, niezbyt dużych, ze sprawdzonego źródła) • 5 gałązek kopru • kilka ząbków czosnku, obranych i przekrojonych na pół • 15 cm kawałek korzenia chrzanu

KUCHNIA POLSKA
Sorbet brzoskwiniowy 96

Drukuj Sorbet brzoskwiniowy By Piotr 23 lipca 2018 Składniki: brzoskwinie - ok. 700g cukier - ok. 100g woda - ok. 50g sok z cytryny - 1 łyżeczka, opcjonalnie Wykonanie: Brzoskwinie

Pogotujmy.pl
Mini serniczki z jagodami 276

Nadszedł najwłaściwszy czas na przygotowanie mini serniczków!  Po pierwsze- jagody są świeże i jeszcze w nie najgorszej cenie, choć domyślam się, że 24zł za kg

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami 433

wiem, czy w kuchni :D Jego wysokość kurczak. Jeśli znudził Wam się w codziennym, zwykłym wydaniu, to polecam poświęcić trochę czasu i go nafaszerować. Takie ptaszysko spokojnie starczy na obiad dla całej rodziny a dla mniejszej ilości osób i na dwa obiady (nam jeszcze został kawałek na kanapki). Farsz nie jest skomplikowany ani zbyt wyszukany dlatego każdy powinien sobie

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania