Są osoby, które miały okazję spróbować kuchni Agnieszki. Wracając z pewnego szkolenia usłyszałem komplement i pytanie: - " Rosół w wydaniu Agnieszki był wyśmienity. Od
Dieta Rozdzielna i ZdrowieRosół to zupa idealna jako baza do dań i innych zup. Gościł w moim rodzinnym domu zawsze w niedzielę, więc moje wspomnienia z nim związane są
ChilliJemyJak co roku, tak i tym razem gdy nagle w październiku znalazłam wolną chwilę na gotowanie zorientowałam się, że przegapiłam sezon na najlepsze na świecie truskawki
Fill The BowlCzy Wy również uwielbiacie klopsiki? Ja i P. na pewno :) Można je robić z różnymi dodatkami i w przeróżnych sosach, co daje niemal nieskończone możliwości. Na
Ratunku obiadUwielbiam takie rozgotowane, rozpływające się w ustach mięsko. A jeszcze dodatek cebuli i czosnku, garść ziół i już wiem, że będzie pysznie :-) Składniki
Rozpustne gotowanieposiłki dla wegetarian i wegan, i to nie jakieś ugotowane warzywka z torebki, owszem, dania na bazie warzyw, ale bardzo ciekawe i smaczne, np. fasola w sosie pomidorowym z makaronem pełnoziarnistym, grillowane bataty, były też jakieś sojowe kotlety. Osoba z nietolerancją laktozy zawsze dostawała to samo co inni, ale oczywiście w wersji lakto-free. Gdy danego dnia byliśmy w ośrodku(...)byłam ciągle śpiąca i najpóźniej o 22:00 leżałam w łóżku :x (teraz znów zasypiam po północy :D) P.S. C zęsto pytanie mnie o fotomenu, czy co jem na obiad itp. itd. Założyłam kilka dni temu drugie konto na instagramie, na którym będę dodawać zdjęcia innych posiłków oprócz śniadań - ZAPRASZAM
breakfast of dreamsNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon Appetitwidziałam tego. Ale że przepis był dziwny i zapadł mi w pamięć, postanowiłam się przekonać, czy podzielę zachwyt sąsiadki. Długo po tej wizycie zrobiłam wołowinę z goździkami na obiad. Robię od tamtej pory regularnie. Zawsze widząc dobrą, młodą wołowinę w sklepie przypominam sobie o wołowinie z goździkami, pamiętam nawet, kiedy ostatni raz ją robiłam. Tak, tego smaku się(...)ilość tłuszczu; trwa to ok. 2-3 h w zależności od jakości wołowiny. Pod koniec gotowania dodajemy sól i pieprz do smaku. 4. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub makaronem i wyrazistą sałatką. Polecam doskonały przepis zięcia sąsiadki
Kuchnia Prezydentowejzupy musiały wystarczyć na cały dzień. No a rano i wieczorem, albo zupa z mleka albo polewka. I to dzień w dzień. Nie było innego jedzenia. Mięso pieczone i obiad z dwóch dań, to tylko w niedzielę był albo w święta jakieś. K : A w Boże Narodzenie? W : To samo. Nic specjalnie nie było. Nie powiem czy ryba była(...)Pierogi to są wschodnie. U nas pierogów w Poznańskiem nie było. Kapusta była, bo kapustę robiliśmy w beczce. Czasem był barszcz czerwony, ale nie z uszkami tylko z makaronem, bo to było najprostsze do zrobienia. W wigilię się nie jada mięsa, ani nie jadało, a już tym bardziej w czasie wojny. Była taka sytuacja, że myśmy dostawali kartki
Kryzysowa Książka KucharskaRosół był w niedzielę, jak w każdym polskim domu. Mój pierwszy raz, więc wymieszałam wszystkie przepisy i porady stąd i z tego co kiedyś
Czerwony GupikKocham azjatycka kuchnie, uwielbiam w niej to, ze cuda mozna zrobic w ciagu 30 min, no I oczywiscie jest zdrowa I lekkostrawna. W tej akurat potrawie
Smaki EdytyWiosna zagościła już chyba na dobre. Nie brak jednak chłodniejszych dni, a wtedy szukamy do zjedzenia czegoś solidniejszego, rozgrzewającego. Zupę gulaszową polecam każdemu, komu marzy się
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki na 4 porcje: po 1 małej cebuli białej i czerwonej 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 papryka 1/3 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki fasoli
Anioszek w kuchniSezon jagodowy w pełni. Jak co roku nie mogło zabraknąć uwielbianych przez nas pierogów. Ciasto zawsze robię " na oko " , tym razem wszystko odmierzałam. Uwieczniałam też każdy
Smaczne ZdroweLubicie gotowane klopsiki, pupety? Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym to świetna propozycja na obiad. Klopsiki są bardzo delikatne i oczywiście smaczne. A sos śmietankowy z koperkiem idealnie pasuje do drobiowego mięsa. Przygotowanie drobiowych klopsików w sosie jest błyskawiczne i bardzo proste, drobiowe klopsiki nie są podsmażone przed duszeniem, jedynie gotowane w bulionie, a mięso zostało przed duszeniem obtoczone w mące(...)lekko gęstnieć. Wlewamy do garnka śmietankę, doprawiamy jeszcze ewentualnie solą i pieprzem, dodajemy do sosu posiekany koperek. Dusimy klopsiki w sosie koperkowym jeszcze chwilkę. Gotowe! Podajemy np. z ugotowanym makaronem. Smacznego! The post Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękupiliśmy go z 2-3 tygodnie temu. Starość nie radość, już się zapomina o takich rzeczach ;) na szczęście nie jest on elementem zbędnym, bo pasuje zarówno dobrze i do makaronów, zapiekanek jak i ryb czy innych mięs. Dziś połączyłam go z kurczakiem i domowymi frytkami. Zapraszam! Składniki (2 porcje) ; 2 piersi z kurczaka 300g szpinak mrożony 2 ząbki czosnku(...)przykrywamy. Co jakiś czas mieszamy. Pod koniec gotowania dodajemy szczyptę pieprzu. Czasem lubię tak się porozdwajać w kuchni i powiem Wam, że całkiem dobrze mi to wychodzi! To pyszny obiad i wariacja na temat kurczaka, a domowe frytki są tak samo wspaniałe jak domowy chleb. Smacznego
Kitchens AlphabetHmmm nawet nie wiem czy dobrze nazwałam to danie. Inspiracją były jak zawsze rzeczy odnalezione w kuchni. W lodówce leżał schab, który przejadł nam się jako
Gotowanie z pasjąCzy u Was często zostaje mięso z gotowanego kurczaka z rosołu? U nas tak, obieram je z kości i mrożę, potem mogę je wykorzystać np. na
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepis pochodzi z książki "Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku", której recenzja pojawi się wkrótce na blogu. Do oryginalnego przepisu wprowadziłam drobne modyfikacje. Ogólnie
Kraina Tysiąca Smaków