Ta kanapka spokojnie zaspokoi duży, obiadowy głód. To inny, nowy sposób na wykorzystanie pysznego, wołowego steka. Wysmażony w najlepszy możliwy dla wołowiny sposób – czyli medium rare
Karo in the KitchenNie lubię kupnych pszennych tortilli. Poza tym, że w składzie mają tablicę Mendelejewa, smakują nie najlepiej. W obsłudze też nie są za przyjemne – są sztywne i
Karo in the Kitchenkrem z młodej żółtej cukinii, wzbogacony dodatkiem świeżego groszku. Taką zupę najczęściej podaję z grzankami ale tym razem zastąpiłam je groszkiem ptysiowym firmy Brześć. To szybki i smaczny pomysł na letni obiad. Składniki: 2 średnie żółte cukinie szklanka młodego groszku 2 marchewki korzeń pietruszki korzeń selera cebula 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego świeżo zmielony pieprz
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLetnia, lżejsza – ale w dalszym ciągu pyszna i aromatyczna – wersja carbonary. Zamiast boczku, tutaj wędzonym elementem tego znanego i lubianego sosu do makaronu staje się wędzony
Karo in the Kitchenprzekąskę, żeby było smacznie, bez nudy, coś innego. Zawsze można z tortilli przygotować coś na szybko na wiele sposobów i na obiad i na kolację, na imprezę. U mnie dzisiaj w wersji z indykiem, pomidorem suszonym i zwykłym, do tego czarne oliwki, sałata, wszystko przyprawione kurkumą, solą i pieprzem. Można dołożyć sos czosnkowy lub inny, jaki kto woli :). Miłego
kruche babeczkiSzybka i prosta w przygotowaniu potrawka z kurczaka, która właściwie robi się sama. Z dodatkiem marchewki, cebulki i świeżej natki pietruszki. Przygotowana na mięsie
cool and mintyUwielbiam warzywne dodatki do obiadu. Wprowadzają ten wspaniały, świeży i zdrowy akcent do każdej potrawy. Dziś zapraszam Was na bardzo prosty przepis na surówkę z białej
Słodkie okruszkiZupa krem z białych warzyw jest bardzo prosta w wykonaniu i sycąca. Posiada lekki słodkawy smak i idealnie nadaje się letnie leniwe popołudnie, a gdy
Bananowe PoleMięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i szybko można przygotować smaczny i zdrowy obiad. Tym razem przygotowałam sznycle z indyka, do których panierowania użyłam zdrowszej mąki pszennej pełnoziarnistej, zamiast zwykłej pszennej i bułki tartej. Taka forma bardziej mi odpowiada, a dodatkowo
Kuchcik gotujebiegowych czy kulturalno-biegowych, wszystko to co robimy w wolnym czasie, w którym nie biegamy i nie gotujemy Nie gotujemy? Jeszcze więcej bananowych przepisów na obiad i nie tylko - prostych i szybkich, interesujących i zaskakujących nas, Was, nasze i Wasze rodziny! Mamy nadzieję, że będziecie z nami dalej. Dziękujemy za każde miłe słowo, za każdego czytelnika, a także
Bananowe PolePrzepis na szybkie i smaczne, bezmięsne danie na obiad. Z podanych składników wychodzą dwie naprawdę duże porcje, a każda ma tylko 359 kcal. Składniki (2 porcje): 100 g kaszy jęczmiennej perłowej duża marchew 1/2 czerwonej papryki cebula cukinia puszka groszku łyżeczka curry sól, pieprz szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju Przygotowanie Marchewkę kroimy w plasterki, paprykę w paski, cebulę w piórka
e-PrzepisyKulinarneTarta czekała na swoją kolej od wczorajszego wieczoru, i chyba jest to najlepszy sposób, aby zrobić tartę na szybko w trakcie przygotowywania, po pracy, obiadu dla rodziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Reasumując wczoraj wieczorem zagniotłam ciasto i zostawiłam w lodówce na 24 godziny. Jeżeli ktoś robi ją podczas jednego podejścia wystarczy jak ciasto spędzi w lodówce godzinę. Na ciasto potrzebujemy
Kocham CzekoladęDla mnie jedna taka pachnąca kromka to cały lunch albo kolacja. Danie lekkie i pełne smaku, wegetariańskie – bez mięsa. Grzyby idealnie zastępują mięso i potrzebę żucia
Karo in the KitchenOstatnio zajmujemy się działką, więc bardzo cenimy dania na szybko. Tutaj wystarczy 30 min i obiad gotowy ;) Składniki 250 g metki tatarowej ser żółty ementaler 1 duża cebula 100 g ryżu 2 łyżki mąki olej do smażenia 400-450 ml bulionu warzywnego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Z sera wycinamy dwa paski
R'n'G Kitchendzisiejszy obiad proponuję pyszne faszerowane pieczarki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Koniecznie musicie je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 8 dużych pieczarek, 400g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 50g masła, 2 plasterki sera żółtego, olej, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z pieczarek odkrawam trzonki. Trzonki oczyszczam i kroję w małą kostkę
Tradycyjna kuchnia Kasi