Zapiekane ziołowe ziemniaki To bardzo , ale to bardzo prosty przepis . Co nie wyklucza tego ,że jest on również bardzo smaczny Pieczone ziemniaki ziołowe , są genialne, lekko
Ogrodnik w podróżybalsamiczny, winogrona, żurawina i figi, anyż, goździki, tymianek. Niepodziewanie meliśmy niesamowicie smaczny obiad. Liście z kapusty zdjęłam przed siekaniem do kiszenia. Bardzo łatwo się zdejmowały. Jeśli z twojej główki kapusty schodziłoby gorzej, wtedy wytnij głąb i obgotuj a potem zdejmij liście. Moje tak jak pisałam zeszły szybko, ale jest październik i główki kapusty dość młode. Nie wiem jak schodzić
AZgotuj!„Niecodzienna” sałatka obiadowa z przepiórczymi jajkami Ta niecodzienna sałatka obiadowa , jest świetnym uzupełnieniem każdego dania obiadowego. Nawet podana solo ,tylko w towarzystwie frytek zapewni
Ogrodnik w podróżylimonki, chili oraz kolendry- to moja propozycja na niebanalny, dobry i ekspresowy obiad. Serio ekspresowy- przygotowanie trwa tylko tyle, ile trwa smażenie dobrego steku wołowego! Całkowity czas smażenia steku zależy oczywiście od grubości mięsa oraz od stopnia jego wysmażenia i wacha się od 10-16 minut*, szybko prawda? 2 porcje: * stek wołowy- 250 g (polędwica, rostbef, antrykot) * mango
Kraina Miodem PłynącaSzybka i prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej. Z tartą marchewką, plasterkami rzodkiewki, szczypiorkiem i natką pietruszki. Doprawiona miodowo-cytrynowym dressingiem, który nadaje jej charakteru i lekkości. Smaczna i zdrowa. Idealna do obiadu. SKŁADNIKI / 4 porcje 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchewka 3 rzodkiewki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 łyżki soku z cytryny
cool and mintysłodkościami człowiek żyje! Hehehe … ! Dziś mam dla Was przepis na pyszne, szybkie, fit danie – pieczone pomidory faszerowane lekką sałatką tabboluleh z warzywami i serem. Mogą być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sycą, a zarazem są bardzo lekkie i dietetyczne! Świetny pomysł na obiad i kolację na ciepło. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * pomidory – 5 szt * kuskus
Ostra na Słodkostopni. Przy takiej pogodzie czasami mamy ochotę na jakiś lekki, nie rozgrzewający obiad, lunch, czy nawet kolację. A chłodnik z arbuza fajnie się wpasowuje w taki klimat za oknem. Samo połączenie smaków jest zaskakująco odświeżające. Ciekawa inspiracja na letni upalny dzień. Chłodnik z arbuza jest mega szybki w przygotowaniu co też jest jego dużym plusem. W sumie mogłoby
PaleoLifeZrobiłam je na lunch do pracy. Bardzo wygodne do przygotowania w pracy, tylko podgrzać i gotowe. Podawać z ryżem lub indyjskim chlebkiem. Piersi kurze pokroić w
Kuchnia Pokoleńsałatka jest dzisiaj naszym posiłkiem do syta. Nikt nie narzekał na obiad, chyba częściej musimy pościć :) -- Święta, święta... Wokół powoli rzeczy się dzieją...Porządki, ... Wszystko w trakcie, ozdoby jak widać są na czas :) Najdalej jest kuchnia, serce domu, ale tutaj zawsze mamy czas, bo "szef" szybko ogarnie temat
chleba naszegoWczoraj na obiad robiłam krem z cukinii. Zupka wszystkim bardzo smakowała, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem na nią. Pierwszy raz przygotowałam zupę na wywarze tylko z warzyw i byłam miło zaskoczona. Zupka smaczna i szybka w przygotowaniu, taka, jaką lubię najbardziej. Składniki: - ok. 700 g cukinii, - łyżka masła, - ząbek czosnku, - por, - 2 marchewki, - pietruszka, - duży ziemniak
Pani domowaSurówki do obiadu często bywają moimi sałatkami. Są tak pyszne i treściwe że nie potrzeba mi nic więcej. Tą którą dzisiaj przedstawiam jest nie tylko pyszna, treściwa ale i cudna. Proponuje zrobić większą ilość bo zniknie szybko. Surówka marchewkowo - porowa z kukurydzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Liście szpinaku z czosnkiem pokochałam od pierwszego spróbowania jakieś 13 lat temu. Wcześniej nie byłam jego fanką. Przez wiele lat …
My Blueberry Cornerrobię różnego rodzaju placki. Zazwyczaj na kolację, ale tym razem w ramach obiadu, dlatego mam dla Was przepis :) Te placki z cukinii są pyszne! Czosnek niedźwiedzi daje podobny aromat jak zwykły, ale nie pozostawia charakterystycznego zapachu, a czarnuszka to już był mój kaprys ;) Placki są niebywale szybkie i proste do przygotowania! Polecam :) Składniki: 1 średnia cukinia 2 małe jajka
Kolorowy Przepisownikkolację, oczywiście pogadałyśmy też :). Część czerwonej papryki już spożytkowałam. Dwie wzięłam do obiadu. W niedzielę zrobiłam podudzia z ryżem i papryką czerwoną. Mięso najpierw podsmażyłam, później ułożyłam je na ryżu z warzywami, podlanym bulionem i gotowałam na małym ogniu, aż do miękkości. Całość smakowała bardzo pysznie. Szybki i prosty posiłek, do tego bardzo sycący. Polecam i zapraszam! PODUDZIA
Zakątek rozkoszy kulinarnychczasu na stanie przy przysłowiowych "garach", w takie dni goszczą u mnie obiady jednogarnkowe lub takie, które można podać np. z ryżem bądź pieczywem. Jako miłośniczka lecza znajdziecie je u mnie w rożnych odsłonach. Dziś potrawka na jego smak podana z mięsnymi pulpetami. Danie przygotowuje się szybko i znika w takim samym tempie. Pulpety w potrawce ala leczo
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki