Dzisiaj mam dla Was przepis na szybką surówkę na bazie kapusty pekińskiej. Takie surówki mają to do siebie, że można je zrobić praktycznie ze wszystkiego Stanowi idealny dodatek do jesiennych i zimowych obiadów. Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki Składniki: połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki ogórek zielony 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% pieprz sól
PatiGotujedalszy plan. Co tam, nie ma zbytnio na nie czasu. Zatem na blogu spodziewajcie się raczej szybkich przepisów, jak ten serek właśnie. Tak po prawdzie, to gdyby nie moi rodzice, którzy wpadają do nas co dzień lub co drugi z wałówką obiadową, obiadu pewnie bym nie jadła. Co tam, przyszło mi się przyzwyczaić do śniadań o 11, prysznica
Mieszam w GarnkuMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Drobiowa wątróbka z rydzami to danie dla miłośników podrobów. Do tego dania użyłam wątróbek z kurczaków zagrodowych – kurczaki te …
My Blueberry CornerOstatnio wracając do domu z pracy i nie mając pomysł na żaden obiad, stwierdziłam, że kupię po drodze jakąś zupkę instant. Po chwili namysłu stwierdziłam, że nie, że przygotuję coś z tego co mam w domu. Przygotowanie takiego szybkiego dania zajmuje naprawdę maksymalnie 10 minut, może trochę więcej niż zupkę z paczki, ale na pewno jest to dużo lepsza alternatywa
Delusional TrineMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wietnamska zupa rybna jest bardzo aromatyczna, pełna ziół i smaków. Można ją przygotować z resztek po filetowaniu lub całych kawałków …
My Blueberry Cornerrozmrożenia szpinaku do szpinaku dodać pieprz mielony, włożyć serek wiejski, pokrojoną mozzarellę, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku i połączenia składników na każdy naleśnik nakładać farsz, składać na "4", w piekarniku można podpiec - pyszne naleśniki, my lubimy również na obiad i kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmak sałatki. Na pierwszy ogień poszła sałatka z resztek poobiadowych. Wczoraj zrobiłam za dużo kuskusa na obiad i postanowiłam go wykorzystać. niestety okazało się, ze nie mam tuńczyka, którego chciałam dodać wiec dziś wycieczka do sklepu po m.in. tuńczyka, a wieczorem bardzo szybka sałatka. Składniki: kasza kuskus, tuńczyk w sosie własnym (można tez dać w oleju), oliwa z oliwek
Państwo Wojtczuk gotująMy Blueberry Corner by "jagodzianka" To najlepsze mielone kotlety jakie jadłam ja i moja rodzina. Karkówka sprawdza się w tym daniu, bo sprawia że kotlety …
My Blueberry Cornermnie w kuchni znowu zagościły buraki. Jak na razie nie zapowiada się , żeby mi się szybko znudziły. Uwielbiam buraki pod każdą postacią. Przepyszne są w cieście , idealnie pasują też do gulaszu . Jednak najbardziej lubię buraki duszone, podane jako dodatek do mięsnego obiadu. Ostatnio moje serce skradły buraki ze skórką cytryny . Po słowach mego męża "Ile można jeść ciągle
Pobite gary BarbaryMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pałeczkami je się w wielu azjatyckich krajach m.in. w Chinach, Japonii, Wietnamie, Korei, Indonezji, na Filipinach, w Tajlandii i Singapurze. …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pierogi z kurkami to wyśmienite pierogi wegetariańskie (można z nich zrobić pierogi wegańskie zamieniając masło na olej – niestety ze …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kurczak w czekoladowym sosie mole to bardzo meksykańskie, klasyczne, wręcz popisowe danie. Gęsty, ciemny sos o słodkawym i pikantnym smaku, …
My Blueberry CornerDziś zmodyfikowana wersja mojego popisowego awaryjnego obiadu, przeważnie mam pieczarki w lodówce i gdy nie mam totalnie weny w kuchni lub czasu na kombinowanie to robię swoje jedno z ulubionych, najprostszych i szybkich dań (20 minut). Jestem też z siebie dumna, bo tą wersję zaakceptowała Miśka, a Ona poza makaronem, szpinakiem i kaszą gryczaną bardzo oporna jest w testowaniu nowych
greenscarfniewątpliwie nim jestem! Zjadam go minimum 2 razy w tygodniu, jeśli nie jako warzywny składnik obiadu, to jako dodatek - z jajkiem lub jogurtem greckim. Ten lekki, delikatny i dietetyczny sos bardzo mi smakował, szczególnie podany z kaszą. Można zrobić go bardzo szybko z kilku prostych składników. 2 filety z kurczaka 450g mrożonego szpinaku 2 cukinie 4-5 marchewek
Szefowa kuchniSkładniki: 500 g mięsa mielonego najlepiej wieprzowo- wołowego 2 ząbki czosnku 1 pomarańcza 2 szalotki 200 g kaszy pęczak pieprz sól słodka papryka ostra papryka
Luźna Kuchnia