Podczas upałów chłodnik jest najlepszą propozycją na obiad. Ma wiele zalet. Po pierwsze nie musimy stać nad gorącą kuchenką . Po drugie mamy więcej czasu, bo robi się go bardzo szybko, a po trzecie jest bardzo smaczny i smakuje całej rodzince. Spróbujcie również inną wersję, którą znajdziecie tu Składniki: 1 serek wiejski (granulowany) 500 ml jogurtu naturalnego
O kuchni z uczuciempodczas remontu i musiało być pysznie i szybko i na jednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam danie gorąco. Do tego jest przepyszne a miny zajadających bardzo zadowolone. Muszelki, kurczak, sos pomidorowy i obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietorcie do tego posiłku. Po stresujących chwilach i ukropie w samochodzie cały obiadek smakował bosko. Prosto, swojsko, szybko i smakowicie. Może nie do końca zdrowo i dietetycznie, ale przynajmniej nikt się nie narobił, a wrażenia smakowe boskie. Polecam na obiad last minute w gorące
Kuchnia po mojemuSkładniki: 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 szkl czerwonej soczewicy 1 papryczka chili pęczek pietruszki 1 bakłażan 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub
Luźna KuchniaSkładniki: na 4- 5 porcji 3 filety z piersi kurczaka 8-10 plasterków surowego boczku świeży tymianek 7-10 goździków miód pieprz olej rzepakowy 1 limonka
Luźna KuchniaSezon na bób w pełni. Jemy często, póki jest, zazwyczaj taki zwyczajnie ugotowany na kolację albo jako część obiadu. Ale! ostatnio miałam myśl na SAŁATKĘ Z BOBEM :)) No i jest: zielono-czerwona, bardzo sycąca, wyraźna w smaku i dość szybka do zrobienia. Potrzebujemy: - bób - jakiś sałatowy podkład - rukola - coś czerwonego - pomidorki koktajlowe - coś idealnie pasującego do bobu i pomidorów
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEtylko dzieciakom. Zapowiada się całkiem miły dzień i spacer do szkoły. Ale zanim ruszymy krótkie wspomnienie wczorajszego obiadu, który zachwycił nie tylko mnie ale i Córcię. Genialny w swojej prostocie a jednocześnie pełen smaków, świeży i sezonowy, i obłędnie szybki w przygotowaniu
Dzieje kuchennej Wiewióryciekawe w smaku.To świetny sposób na wykorzystanie czarnej soczewicy i pestek owocu granata.Jenocześnie ciekawa inspiracja na smaczny obiad,lunch lub obiadokolację.Sałatka pełna smaków,ale wszystkie składniki pozostają w pełnej harmonii.Mąż podejrzliwie spoglądał na obiadek,ale jak skosztował szybko poprosił o dokładkę. Składniki: 200 g soczewicy Beluga (o czarnej soczewicy Beluga znajdziesz słowo tutaj ) 1 cukinia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś mam dla Was przepis na pyszne mięso , które śmiało możecie przyrządzić na dzisiejszy , albo świąteczny obiad! Filet z kurczaka w przepysznym i niesamowicie aromatycznym sosie z winnych jabłek smakuje obłędnie! Robi się go ekspresowo i tak samo szybko znika. Możemy podawać go zarówno z pieczonymi ziemniaczkami … jak i ryżem. Świetnie będzie pasował również do makaronu np. tagiatelle
Ostra na Słodkocynamon, suszona żurawina Taa, dosłownie przed chwilą wróciłam do domu, milusio, ale w sumie źle nie było, szybko zleciało :P A teraz? weekend!!! A od poniedziałku wyjazd integracyjny! <3 I teraz mam rozkminę, to co jem teraz to nadal obiad czy już kolacja... ahahah, będę chyba nad tym z pół roku myśleć
More food, love and dreamsNiedziela zaczyna się od śniadania i przygotowania surówki do obiadu. Dzisiaj buraczana, zdrowa i dietetyczna. Polecana w szczególności dla diabetyków, ponieważ buraki po ugotowaniu mają znacznie więcej cukru niż przed Bardzo szybka bardzo prosta, bardzo smaczna. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI 5-6 buraczków czerwonych ugotowanych 1 łyżka octu winnego 3 jabłka również winne 1 łyżka oliwy sól, pieprz
W kuchennym oknie Ewytyle dobrych i miłych wiadomości od Was :) Bardzo, bardzo mi miło :)) Dodatkowo, wygrałam w facebookowej zabawie obiad z pyszną kawą :) Może powinnam spróbować totka?;) Ostatnią z rzeczy, która mnie bardzo cieszy, jest to, że dzisiejszy dzień minął bardzo szybko i zostało już tylko dwa dni do wyjazdu do domu! <3 Odliczam!:) źródło obrazka: beatapawlikowska.com Życzę dobrej nocy
Czerwona PorzeczkaWitajcie ponownie! Jutro nadejdzie kalendarzowa jesień. Wczoraj lato żegnało nas przepięknym, słonecznym porankiem i popołudniem, ale wieczorem podarowało nam dawno nie spotykany deszczyk. Pomimo to
Symfonia SmakówTaki kalafior to fajny dodatek do obiadu lub pomysł na lekki lunch do pracy. Robi się go szybko, a że jest jeszcze końcówka sezonu na fasolkę to możecie jeszcze go wypróbować. Także stopień pikantności możecie dostosować do siebie :) Składniki: 1 mały kalafior garść zielonej fasolki szparagowej 1/2 czerwonej cebuli chili 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz 1 łyżka oleju
Pasja SmakuJeżeli w ogródku ma się kilkanaście kilo cukinii to znak, że złociste talarki czy faszerowana cukinia szybko się przejedzą ;) Trzeba kombinować żeby nic się nie zmarnowało a obiady nie były monotonne. Jednak jak się okazuje cukinia doskonale nadaje się również do wypieków. W poprzednim wpisie znajdziecie przepis na cynamonowe ciasto z cukinią a dzisiaj coś dla tych, którzy lubią
Ze smakiem i z pasją