Wracamy do prostych, szybkich i przepysznych przepisów. Tym razem skłaniamy się ku słonecznym i śródziemnomorskim klimatom. Nie zabraknie pomidorów, oliwek i świeżej bazylii, a wszystko to dzięki przepysznym ziemniaczanym kotletom. Zróbcie je na obiad, a obiecujemy, że nie pożałujecie! Do dzieła! Śródziemnomorskie kotlety ziemniaczane Przepis na ok 13-15 kotletów Potrzebujemy: ok. 6 średniej wielkości ziemniaków ok. 15 sztuk
Bananowe PoleRyż z warzywami z woka Ryż Ugotujcie wcześniej wodę, aby mieć przygotowany wrzątek do zalania ryżu. Do garnka o grubym dnie wrzucamy łyżkę masła klarowanego
Kuchnia smakówCiepło. Zimno. Słońce. Deszcz. Gorąca kawa. Zimne lody. Bardzo łatwa i szybka surówka z młodej kapusty, która nada się do niejednego obiadu :) Przepis dostałam od koleżanki :) Składniki: 1/4 główki z dużej, młodej kapusty 1 duża marchewka mały pęczek koperku mały pęczek szczypiorku sól, pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Kapustę drobno poszatkować. Posypać sporą
My simple kitchenTaką sałatkę przygotowałam wczoraj do grilla, ale idealnie sprawdzi się też jako dodatek do obiadu albo na różnego rodzaju imprezy. Jedna jej wada... bardzo szybko znika ze stołu ;) Składniki: * 300 g pomidorków koktajlowych * 1 świeży ogórek * 8 ugotowanych na twardo jajek * 1 puszka groszku konserwowego * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 paczka mix sałat u mnie była z marchewka
Zrób to smacznieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Halászlé to oryginalna, węgierska zupa rybna. Przygotowuje się ją szybko i łatwo. Obowiązkowymi dodatkami jest oczywiście świeża, czerwona papryka, oraz
My Blueberry CornerWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną zapiekankę makaronową z mięsem. Zapiekanka z makaronem jest prosta i szybka w przygotowaniu i idealnie nadaje się do podania na obiad lub kolację. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zapiekanki z makaronem będziemy potrzebować: 500 g makaronu grubego (świderki, muszelki itp..) 500 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 2 duże cebule (około
Uwaga Babcia Gotujekolację usmażyłam kilka placków i nadziałam je zesmażonymi jabłkami z gruszką i odrobiną cynamonu. Mąż zjadł kilka na kolację, Staś pewnie zje na obiad. Ostatnio staram się, by mój budżet domowy się zbyt szybko nie ukrócił i staram się wykorzystać składniki, które już mam w domu. Postanowiłam wszystko zużywać na bieżąco, by uniknąć sytuacji kiedy zaglądam do lodówki
Niebieski kubek z kawaDzisiejszą propozycję wykorzystałam niedawno na obiad. Taki rodzaj mięsa robiłam już kiedyś na patelni, na szybko, jednak przygotowywane w piekarniku smakuje zdecydowanie lepiej. To danie, jakie lubię – chwila przygotowań, a później robi się samo. Ja w tym czasie mogę zająć się innymi sprawami w kuchni, na przykład pieczeniem ciasta. Jeśli lubicie wieprzowinę, polecam ten sposób jej podania. Dobrze jednak
W mojej kuchniRibeye to najładniej poprzerastana część antrykotu, wycięta pomiędzy 6 i 12 żebrem. Steki z antrykotu, pod warunkiem dobrze sezonowanego mięsa, przez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo rozłożonej
Karo in the KitchenMarchewka z groszkiem kojarzy mi się jako danie typowo stołówkowe, rodem z baru mlecznego. Czyli jest pyszne! Do tego tanie, niewymagające, szybkie w przygotowaniu. Może zastąpić ziemniaki lub towarzyszyć im w obiedzie. Najlepsze z marchewką i groszkiem ze słoika. :-) 1 słoik mieszanki marchew i groszek od Orzech 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki 3 łyżki kwaśnej śmietany sól
Szefowa kuchnibowiem przepyszne, mięciutkie mięso z dużą ilością sosu, który wspaniale komponuje się z kładzionymi kluseczkami, które z kolei robi się bardzo szybko :) Do tego glazurowane marchewki (które pojawiły się na blogu jakiś czas temu) i wyśmienity obiad dla całej rodziny gotowy :) Składniki (na ok. 6-8 porcji): ok. 1 kg karkówki 1 łyżka czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka suszonego
MyCookBook.plMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam dorsza, dla mnie to jedna z najlepszych ryb. Dorsz to drapieżna ryba morska sporych rozmiarów, łatwo dostępna oraz bardzo …
My Blueberry CornerPrzy okazji któregoś z przepisów napisałam, że uczyłam się gotowania zaczynając właśnie od mięs. Niezależnie od tego, czy Wy jesteście na początku swojej kulinarnej przygody, czy
Karo in the KitchenLubię od czasu do czasu zjeść ryż do obiadu. Oto nieskomplikowany sposób na risotto z warzywami. Robi się szybko, dobrze smakuje i ładnie prezentuje się na talerzu. Składniki: 4 łyżki ryżu do risotto ok 1,5 szklanki dowolnego bulionu 1 łyżka masła klarowanego 1 mała cebulka pieprz marchewka z groszkiem (z mrożonki) - ilość wedle uznania kilka łyżeczek kukurydzy
Kuchnia domowa AniDanie szybkie, pyszne i znikające szybciej niż je zrobimy. Polecam na obiad, kolacją czy przystawkę, zawsze dobrze smakuje. Następnym razem pokuszę się sama upiec chlebki piada a dzisiaj kupiłam gotowe podczas włoskiego tygodnia w kuchni Lidla. Smakują wyśmienicie. Polecam serdecznie pyszne danie. Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie