się wydawać w środku nieco za miękkie, jednak w czasie stygnięcia trochę stwardnieją. Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub posiekanymi pistacjami. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwakrem, po czym ponownie podgrzej. Gotową zupę nalej do misek, na wierzchu ułóż łyżkę pomidorowo-paprykowej salsy i posyp pozostałym oregano. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwanadzieję, że za rok uda nam się ponownie spotkać w "wirtualnej kuchni" w czasie drugiej edycji, którą planuję również na wrzesień:) Pozdrawiam, Zuzia *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwadrugi do dekoracyjnej sałatki -2 rzodkiewki -Słoneczne Pola- ziarenka prażone od Ziarenkowo- pół szklanki Pokrój ogórka w kosteczkę, włóż do misy, dodaj jednego pomidora pokroojonego niedbale, dołóż puszkę śledzia z olejem, dosyp pół szklanki ziarenek i...zrób z tego pastę. UWAGA!- ja nie dalam ani grama soli! Połóż pastę na kanapki, pokrój pomidora i ogórka oraz rzodkiwkę jak chcesz
Z Kuchni Do Kuchniteż byłoby super. Ale najpierw eksperyment w kuchni polegał na czymś lekkim, takim zwyczajnym-nie-zwyczajnym. Przygotowałam z wafli kolację. Inna kolację. Najpierw przygotowałam specjalną rybną pastę, ze śledzia w oleju, twarogu, pomidora,ogórka oraz prażonych aromatycznych ziaren! Oczywiście nie było chleba na kolacje. Były wafle. I co? I udało się. W ten sposób wafle genialnie się sprawdzają. Dużym
Z Kuchni Do Kuchniniedostępne w Polsce papryczki pimentos de padron, które otrzymałam od nich w prezencie, były warte takiego "poświęcenia" :) Ale o tym następnym razem. Miłego weekendu! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwarazie potrzeby dolej oliwy. Upieczone bakłażany wyjmij z piekarnika i wypełnij przygotowanym farszem. Podawaj polane jogurtem naturalnym i posypane posiekaną natką pietruszki. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwapróbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i nakładamy na talerze. Dekorujemy świeżą bazylią. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwalekcji gotowania? Chcielibyście wziąć udział w takim kursie? Dane kontaktowe:Gastronomia "Le cose buone"71, Via Ricasoli53013 Giaole in ChiantiAndrea Poviatel.: 0577 749085 *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaśledzi moje food foty wie, że jestem fanką dyni. Kilka smacznych przepisów już tu prezentowałam a pierogi z dynią cieszą się niezłym powodzeniem. A że w tym roku dynia obrodziła nad podziwy dorodnie, to podsuwam kolejny pomysł na jej wykorzystanie.Wstyd troszkę, to mój pierwszy przepis z sałatką na blogu, jaki Wam prezentuję, na fb często wrzucam takie foty, ale nadrobię
Farmażonypowinny jeść go na surowo. Pojawiły się już na blogu inne przepisy buraczane: zakwas buraczany na czerwony barszcz, czerwony barszcz na zakwasie, sałatka z buraków, śledź w buraczkowej pierzynce, domowa ćwika, a nawet ciasto buraczkowe. Próbowaliście kiedyś ciasta z burakami ? Jeśli nie, to zachęcam, będziecie bardzo pozytywnie zaskoczeni :-) Buraczki na ciepło Składniki
Kulinarne przygody Gatitymojej akcji "Włoskie smaki" a także do akcji "Na zakwasie i na drożdżach", którą we wrześniu prowadzi Małgosia z Akacjowego bloga. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwamojego urlopu. Zostawiam je sobie na pamiątkę, bo kolejny dopiero za rok, a Wam życzę wspaniałego tygodnia! * hala targowa w Gdyni * dobra kawa w pięknych okolicznościach przyrody * najlepsze śledzie to te u mamy :) Więcej zdjęć jak zawsze znajdziecie tutaj oraz zapraszam do polubienia FB blogowego
Magiczne Życie Martydokładnie, ewentualnie dodając więcej wody, aby rozrzedzić pesto. Podsyp listkami bazylii i startym parmezanem i podawaj. Przepis dodaję do mojej akcji "Włoskie smaki" *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaprzebiega w temperaturze nie wyższej niż 30 *C. Nie jest filtrowany mechanicznie ani chemicznie stąd naturalny osad na dnie butelki.Nadaje się do smażenia, ale również do potraw na zimno- śledzi, sałatek, dressingów.Olej słonecznikowy neutralizuje wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie skóry. Poprawia krążenie krwi i funkcjonowanie mózgu, a dzięki właściwościom odkażającym pomaga przy dolegliwościach jelitowych, zapaleniach górnych dróg
Proste Potrawy