Składniki( celowo nie podaję proporcji, zróbcie tyle tostów ile uda się Wam pochłonąć!): - chleb tostowy pełnoziarnisty - camembert light - szpinak baby - wędzone udko z kurczaka (może być filet) - masło czosnkowe Liście szpinaku myję, osuszam,układam tak, aby pokryły całą kromkę. Masło czosnkowe kroję na ultra cienkie płatki, układam na szpinaku i solę, następnie układam kawałki kurczaka i camemberta. Zamykam tosta drugą
Cook&LoveObawiałam się , że prawdz iwki w pasztecie będą twarde, ale wymoczenie ich w gorącej wodzie w zupełności wystarczyło. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki
Szefowa kuchniciąg dalszy, czyli zielona zupa ze szpinaku i groszku z jajkiem na miękko. Prosta i szybka w wykonaniu o słodkawym smaku przełamanym świeżością mięty ogrodowej. Potrzebne nam: - 2 udka z kurczaka - 1,5 szklanki zielonego groszku - pół opakowania mrożonego szpinaku lub 150 g świeżego - 3 ziemniaki - spora marchewka - 2 łyżki koperku - sól - pieprz - kostka bulionowa - suszona mięta ogrodowa - ziele angielskie
W poszukiwaniu inspiracjiSkładniki: 4 udka z kurczaka, 2 łyżeczki soli morskiej, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka świeżo mielonego, pieprzu, 1 łyżeczka mielonej papryki olej rzepakowy Przyprawy mieszamy.Kurczaka smarujemy olejem i nacieramy wymieszanymi przyprawami.Pozostawiamy na noc w lodówce . Po tym czasie udka z kurczaka pieczemy na patelni grillowej
w mojej kuchnijedliście, koniecznie wypróbujcie pasternak. Zupa krem z pasternakiem Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 3 korzenie pasternaku 2 korzenie pietruszki 1 mały seler 1,2 litra wody 3 udka z kurczaka 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 jajka ugotowane na twardo sól pieprz kiełki do przybrania Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez
Kulinarne przygody Gatitydanie albo się uwielbia albo się nie znosi! Wy do której grupy należycie? Zapraszam po przepis. Składniki; 40 dag żołądków drobiowych 40 dag serc drobiowych 2 duże udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera listek laurowy, ziele angielskie 4 ziarenka, przyprawa do flaków pieprz , słodka papryka majeranek 1 łyżka masła 1 łyżka czubata
Radość kipiąca uśmiechem.czosnku, ketchupu i przypraw. Odstawić do ostudzenia. Do naczynia żaroodpornego wsypać suchy ryż. Na to rozłożyć pokrojoną w grubszą kostkę surową cebulę. Na cebuli ułożyć umyte i osuszone udka z kurczaka. To wszystko zalać przestudzonym wywarem. Piec w piekarniku w 160C pod przykryciem ok. 2 godz. Na ostatnie 30 min pieczenia zdjąć pokrywkę, aby skórka na kurczaku się zarumieniła. Danie
Grunt to przepis!aksamitnym mlekiem kokosowym. Jako dodatek do dania proponuję kaszę kuskus. Idealnie pasowała. Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 17,00 złSKŁADNIKI:500 g mięsa z kurczaka ( użyłem udek)2 czerwone papryki1 puszka pomidorów2 cebule1 puszka mleka kokosowego3 łyżeczki przyprawy indyjskiej masala(goździk, gałka muszkatołowa, cynamon, kumin, kolendra, koper włoski, czarny pieprz i kozieradka)4 plasterki świeżego imbiru1
kulinarnyJaGrzyby suszone ok 8 ususzonych plasterkówUdka z kurczaka lub porcja rosołowa2 średnie marchewki1 pietruszka1/2 selera1 mały por1 cebula5 średnich ziemniakówświeży tymianek5 liści laurowych5 ziaren ziela angielskiegosól, pieprzśmietana 18%PRZYGOTOWANIE:W pierwszej kolejności zabieramy się za przygotowanie świeżego bulionu, który będzie bazą dla naszej zupy grzybowej. Do gotującej się wody wkładamy nasze udka, liście laurowe i ziela angielskie. Siekamy pietruszkę, marchewkę
kulinarnyJaudka z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 papryczka pepperoni 1 szkl puree z pieczonej dyni 1 łyżka przyprawy CAFFE DE PARIS Skworcu w składzie (skórka cytrynowa, natka pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, papryka grys, pieprz grys, czosnek granulowany) sól 2 szkl rosołu 1 szkl ryżu 1 łyżka octu winnego dodatkowo 0,5 szkl wody 3 łyżki oleju Udka
Gotowanie jest łatwepotrawka z jagnięciny z sosem koperkowym, ale ponieważ K. nie przepada za owieczką, a miał to być obiad dla nas obojga dlatego też zdecydowałam się na wersję z kurczakiem. Jednak jestem pewna, że jeszcze kiedyś wypróbuję przepisu z baraniną. Koperek zwany jest bazylią północy i bardzo często wykorzystywany jest w kuchni skandynawskiej. Innym charakterystycznym smakiem tamtejszej kuchni jest łączenie(...)przygotowałam. Słodko - kwaśny sos koperkowy okazał się fantastyczny i później wyjadałam go tylko z ryżem i muszę przyznać, że smakował wyśmienicie! Polecam! Składniki : 3-4 wyfiletowane udka z kurczaka (opcjonalnie pierś) 1 cebula duży pęczek koperku 250ml wody 90g cukru (można dać nieco mniej) 100ml białego octu 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 żółtko 120ml śmietany
Codzienne Gotowanienasyci w chłodne dni. Jest na tyle treściwa, że może stanowić samodzielne danie. Polecam szczególnie dla tych, co kochają jarmuż i cieciorkę. SKŁADNIKI: 1 porcja rosołowa lub udko z kurczaka 100g cieciorki 150g jarmużu 1 cebula 3 pomidory sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka mielona 2-3 łyżki śmietanki 30% Cieciorkę namoczyć w wodzie i odstawić najlepiej na dobę
https:KKuchniaMniamrosole. U mnie jest do potrawa z cyklu dla dzieci , chorych i na diecie ( pomijam sos chrzanowy który można zastąpić innym np. koperkowym. Czas: 45 minut 1 ugotowane udko z kurczaka ( obrane ze skórki , kości i chrząstek) 1 jajko 1/4 szklanki rosołu 3 łyżeczki kaszy manny sól do smaku pieprz mielony do smaku 2 marchewki ugotowane w rosole 1 łyżka
Buniabaje w kuchniporcje) włoszczyzna: 1-2 sztuki marchwi, 1-2 sztuki pietruszki - korzeń, pęczek naci pietruszki, 20-30 g pora, 1/4 średniej wielkości selera 2 udka z kurczaka 1,5 litra wody pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku 2-3 plasterki świeżego imbiru 5-6 plasterków suszonego jabłka(...)dużą kostkę, bądź plasterki, natkę poszatkować, czosnek wycisnąć 2. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe, imbir i przyprawy. 3. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka 4. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe, pod koniec gotowania dodać jabłka i gotować jeszcze około 5-10 minut 5. Nalewać rosół do małych kokilek napełnionych makaronem
KreatywnePinydodają mu azjatyckie przyprawy - trawa cytrynowa, czosnek i liście limonki kaffir, udekorowany akcentami soczystej zieleni cząstek limonki i kolendry oraz jaskrawej czerwieni papryczki chili. Doskonałym uzupełnieniem jest delikatne mięso kurczaka i przezroczysty makaron sojowy. Wykonanie tej wspaniałej potrawy nie jest ani bardzo pracochłonne, ani skomplikowane (choć przepis może się taki wydawać), a jej smakiem będą zachwyceni nawet ci, którzy(...)soto ayam to punkt obowiązkowy. Przepis (nieco zmodyfikowany przeze mnie) pochodzi z książki Sri Owen pt.: "Indonesian Fodd and Cookery". Sładniki na 3-4 porcje: Wywar 2 udka z kurczaka (lub 1 ćwiartka) 1 pierś z kurczaka 2 białe części trawy cytrynowej, przekrojone wzdłuż na pół i zmiażdżone trzonkiem noża 4-5 cienkich plastrów imbiru 2 listki limonki kaffir
Kuchnia Prezydentowej