Ciasto, które jest totalnym eksperymentem. Z okazji 11 listopada w Wielkopolsce zjada się całe tony rogali Świętomarcińskich. W ubiegłym roku przetestowałam specjalnie dla Was oryginalną recepturę
Mango PapajaWanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak
ladykitchenGrzybki marynowane doskonałe z małych grzybków Składniki • ok 0,5 kg małych grzybków u mnie podgrzybki zalewa • 4 szklanki wody • 2/3 szklanki cukru • 2/3 szklanki
W królestwie smaków BeatyPrzedstawiam dziś przepis na wyjątkowo pyszną potrawę - pierogi z gęsiną z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli. Świeża gęsina nie jest dostępna cały rok, więc jak jesienią
Codziennik KuchennyUwielbiam babki. Dziś prezentuję Wam kolejny przepis na to pyszne ciasto – mleczna babka kukurydziana. To pyszna żółciutka babka w sam raz do kawy lub herbaty
Słodkie okruszkiDrożdżówka bez wyrabiania i długiego czekania na wyrośnięcie, a do tego z pysznymi śliwkami węgierkami i chrupiącą kruszonką. Przyznam się, że wyrabiać ciasta zazwyczaj mi się
Kuchcik gotujeZatrzymać lato na dłużej… Kwiaty przekwitają, liście zaczynają opadać z drzew, świeże owoce któregoś dnia się kończą. Jak zachować chociaż cząstkę lata i letnie smaki? Zostają
Karo in the KitchenMocno czekoladowy torcik z konfiturą wiśniową powstał na bazie przepisu na Czekoladowe ciasto tortowe (ulubione ciasto mego syna). Wiśnie i czekolada to wspaniałe połączenie.
Kuchcik gotujePrzygotowanie tej sałatki zajmuje dokładnie chwilę - jednakże warto przygotować ją trochę wcześniej i pozwolić jej trochę poleżeć w lodówce tak aby przeszła smakiem czosnku zawartego w
Taste TherapyWiosenne roladki drobiowe Wiosenne roladki , drobiowe to smakowite , zdrowe i bardzo ładne danie . Doskonale wpasuje się w Wielkanocny nastrój i ozdobi stół . Dzieci także powinny skusić
Ogrodnik w podróżyMoja biała kiełbasa jest bardzo aromatyczna – jak we wszystkich moich przepisach, tak i w tym przepisie na białą kiełbasę odczuwalne i zbalansowane są jednocześnie wszystkie smaki
Karo in the KitchenKolejny ciekawy i prosty przepis Pawła Małeckiego przetestowany podczas "Wielkanocnego wypiekania z Lidlem ", bardzo udana wariacja nt. tradycyjnej paschy. Do dekoracji Paweł wykorzystał suszone owoce i
SzczyptaSmaQSmaczne kotleciki z pokrojonej w kosteczkę rybki,wymieszanej z warzywami Składniki • 25 dag ryby np miruna • 1 ugotowana średnia marchewka • 20 dag ugotowanego brokuła • sól • pieprz
W królestwie smaków BeatySoczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki, podana z puree ziemniaczanym i brokułem ugotowanym al dente. Przepyszne danie, którego smak wspominany był, aż do
Moja DelicjaMoja propozycja na te zimowe dni to mój niewątpliwie ulubiony rodzaj ciasta jakim jest sernik. Jadłam już przeróżne smaki sernika i mogę odrazu po skosztowaniu się
Kubki smaku