Domowa spiżarnia / aromatyczne cukry: waniliowy, korzenny i kardamonowy

Domowa spiżarnia / aromatyczne cukry: waniliowy, korzenny i kardamonowy

Domowa spiżarnia / aromatyczne cukry: waniliowy, korzenny i kardamonowy

Obok naturalnych ekstraktów  nie wyobrażam sobie kuchni jesienią bez aromatyzowanych cukrów. Są wspaniałe nie tylko do wypieków i pralinek, ale stanowią wspaniały dodatek do kawy, kakao czy mleka. Takie cukry to 2 w 1 - słodycz i wspaniały aromat, bez niepotrzebnych polepszaczy i konserwantów. Takie cukry zapakowane w ozdobne słoiczki mogą być też oryginalnym prezentem mikołajkowym :) Cukrów można używać już po tygodniu, ale po miesiącu nabierają wspaniałego aromatu. W miarę ubywania cukru, można dodawać nowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.