otłuszczoną wątrobą (czyli dla mojego taty) :) Zostało mi trochę tego zielonego owocu więc zrobiłam także guacamole ale na swój własny sposób z serem pleśniowym, oliwkami oraz ogórkiem, podałam je w łupinach awokado. Wszystko to w kolejnych postach :)Składniki:4 jajka ugotowane na twardo1 awokadogarść zielonych oliwekpół łyżeczki wasabisól1 łyżeczka soku z cytrynyszczypiorekUgotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrawamy
Bon Appetit Małgorzatyogniu. Hamburgery: Bułki do hamburgerów podpiekamy z plasterkiem sera przez 5 minut w piekarniku w 190 stopniach C. Następnie na bułce układamy liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plasterki ogórka. Przykrywamy drugą połówką bułki i zajadamy :)kotlety rybne
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:4 pomidory1 duży świeży ogórek1 duża zielona papryka1 czerwona cebulaczarne oliwkiser typu fetaodrobina olejuszczypta solipieprz dowolne przyprawySposób przygotowania:1. Pomidory i paprykę kroimy w dowolne kawałki, podobnie obranego ogórka.2. Cebulę kroimy w piórka.3. Fetę kroimy w kostkę (lub korzystamy już z gotowej pokrojonej).4. Wszystkie składniki układamy warstwowo, polewamy odrobiną oleju wymieszanego z przyprawami (u mnie zioła
Kuchnia domowa Anisałatek1-2 łyżki oleju1 duża pierś z kurczakaprzyprawa do kurczakaSposób przygotowania:1. Umyte i osuszone mięso posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju.2. Sałatę lodową drobniej pokroić, ogórka pokroić w półplasterki, a pomidora w kostkę.3. Warzywa wymieszać, dodać posiekaną zieleninę, olej i przyprawę do sałatek. Wszystko wymieszać. Wyłożyć na talerze.4. Usmażoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę
Kuchnia domowa Anikanapki można zjeść na śniadanie taką fajną sałatkę.Składniki:100 g chudego twarogukilka plasterków szynki drobiowej 1 zielony ogórek1 pomidor2-3 łyżki oliwekszczypta soliSposób wykonania:1. Ser rozdrobnić widelcem.2. Ogórka, pomidora, szynkę i oliwki dowolnie pokroić.3. Wszystko wymieszać z serem, doprawić do smaku.Smacznego
Kuchnia domowa Aniczubata łyżka koperku, posiekanego1/2 pęczka szczypioru,drobno pokrojonyprzygotowaniełososia rozdrobnić w blenderze - nie za mocno, mogą pozostać kawałkiDodać pozostałe składniki, wymieszać i gotowe. Podawać ze świeżym ogórkiem, na grzankach lub z dobrym chlebem. Smacznego
Stare Garyśredniej cebuli1 niewielki kiszony ogóreksól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno cebulę, kapary, ogórek, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Stare Garyskora,usuwajac tylko gabczasty srodek z nasionami.W srodku zimy bedzie nas cieszyc swoim delikatnym smakiem.Swietnym dodatkiem do salatek jest rowniez cukinia konserwowana.Robi sie ja w podobny sposob jak ogorki konserwowe.Cukinia konserwowa pokrojona w kostke z dodatkiem pomidorow i cebuli z sosem winegret to naprawde smaczna salatka. Ponizej na zdjeciu cukinia z mojego ogrodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nadal wszycy ja uwielbiamy.Nie ma szans,by kiedykolwiek sie znudzila.Oto nasz przepis na najlepsza oczywiscie salatke jarzynowa.Skladniki:3-4 ziemniaki4-5 marchewek1 pietruszka1 maly seler1 cebula1 kwasne jablko4 ogorki konserwowe3 jajkamala puszka zielonego groszkumala puszka kukurydzy4-5 lyzek majonezu1 lyzka musztardysol,pieprzgrzybki marynowane (opcjonalnie)Wykonanie:Warzywa wyszorowac ,umyc i ugotowac w calosci ,w lupinach w nieosolonej wodzie,wystudzic,po czym obrac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!salatke pomidorowa.Tak podany i oblozony pomidor smakuje naprawde wybornie.Salatke mozna wzbogacic plasterkiem ogorka kiszonego .Z takim dodatkiem kazda kanapka smakuje wysmienicie.Polecam obie wersje.Skladniki na 1 osobe:2 pomidory1 cebula2 ogorki-opcjonalnie szczypiorekkopereksol,pieprz2-3 lyzki jogurtu greckiegoWykonanie: pomidory pokroic w plasterki i ukladac na talerzyku .W wersji z ogorkiem na pomodorze ulozyc po plasterku ogorkana kazdym plasterku ulozyc cieniutki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!majonezusól himalajska do smakupieprz do smaku Ugotowane i wystudzone jajka obrać i za pomocą specjalnego nożyka rozciąć na połówki. Żółtka wrzucić do miseczki i rozetrzeć je widelcem. Ogórka i rzodkiewkę po umyciu zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach a cebulę i polędwicę drobniutko pokroić w kosteczkę. Składniki te wrzucić do żółtek, dodać majonez i przyprawy i wymieszać
Ewa w kuchniczosnek, bazylia, koperek, pieprz biały, kwasek cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, zagęstnik. Produkt ten jest wolny od GMO, bez konserwantów i glutaminianu sodu. Do gotowego sosu możemy dodać świeżego ogórka i mamy pyszny sos tzatziki. Opakowanie jest praktyczne, otwierane z dwóch stron ( do nabierania łyżeczka i z dziurkami do bezpośredniego sypania z opakowania ). Nam ten sos bardzo zasmakował
Ewa w kuchniwidelcem lub specjalnym przyrządem do tego. Dodaj usmażoną cebulę, śmietanę i masło i wszystko dokładnie wymieszaj.3.Wszystko ładnie wyłożyć na talerz. Jako surówkę proponuje , prostą i szybką. Pomidory z ogórkiem w śmietanie z odrobiną soli.Jak po przekrojeniu Devolaya wypłynie Ci masło , a nawet "siknie" to możesz być z siebie dumny , bo Ci wyszedł , co wielu osobom nie wychodzi ;) Pozdrawiam ;)Michał
Gotuj Z MuzykąDziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego!W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem.Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI
Ostra na Słodko