na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:183/229)

Kremowy sernik z wanilią 483

Najlepszy sernik jaki udało mi się jeść. Puszysty, kremowy, śmietankowy z wyraźną nutą wanilii. Przepyszny! Nie da się skończyć na jednym kawałku! Składniki: Na spód: 250g pełnoziarnistych herbatników 125g masła Na masę serową: 750g sera białego (trzykrotnie mielonego lub z wiaderka) 250g serka mascarpone 1 i ½ szklanki cukru 5 jajek 3 łyżki maki ziemniaczanej laska wanilii 3 łyżki likieru

Pyry na Gaz
Blok czekoladowy - wspomienie z dzieciństwa 126

margaryny Opakowanie niebieskiego  mleka w proszku ( 700 g) ½ szklanki wody lub mleka 1     1 1/5  szklanki cukru 4 łyżki kakao 4 paczki herbatników petit, 10 dag orzechów Można dodać także : wiórki kokosowe i pokrojone drobno bakalie) Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, kakao  a następnie pół szklanki wody lub mleka. Wymieszać, dodać mleko

Na słodko lub wytrawnie
Sernik czekoladowy 106

wykonania sernik, Dobrze, że udało mi się sfotografować chociaż kawałeczek bo reszty już nie zdążyłam ;-) Przepis na sernik wypatrzyłam u Liski Składniki na spód 180 g biszkoptów lub herbatników 2 łyżki kakao 120 g masła lub margaryny Składniki na masę serową: 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego 200 g cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 200 g gorzkiej czekolady

Na słodko lub wytrawnie
Sernik chałwowy 145

sernika. Wspaniały delikatny sernik nie zbyt słodki o wyczuwalnym smaku chałwy.. no i ta chałwowa polewa.. poezja :-)) Składniki na spód: 100 g ciastek digestive ( ja dałam zwykłe herbatniki) 40 g roztopionego masła lub margaryny. Składniki na masę serowa: 1 kg sera białego 3 - krotnie zmielonego 1 szklanka cukru 5 jajek 150 ml śmietany kremówki

Na słodko lub wytrawnie
Rolada kokosowa 181

kartki przesłanej mi przez Monikę i dodam jeszcze zdjęcia zrobione przez nią. Składniki: 200 g wiórków kokosowych ½ szklanki ciepłego mleka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 750 g herbatników ½ szklanki wody 3 łyżki kakao ½ szklanki cukru Sposób wykonania: 200 g masła utrzeć wraz z cukrem pudrem , wiórkami kokosowymi   i   mlekiem na jednolitą masę a następnie odstawić

Na słodko lub wytrawnie
Sernik gotowany 177

Najdelikatniejszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam. Wspaniała puszysta konsystencja, po prostu rozpływa się w ustach. Zamiast kruchego pieczonego ciasta można dodać herbatniki lub biszkopty. Z podanego przepisu wychodzi duża tortownica o średnicy 26 cm. Przepis wzięłam z tej strony. Składniki na 3 kruche spody: 400 g mąki pszennej 2 duże żółtka lub 3 małe 150 g cukru pudru

Na słodko lub wytrawnie
PTASIE MLECZKO 107

galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek) 1/4 kostki masła 10-12 herbatników Petit Beurre A jak to zrobić: Każdą z galaretek rozpuścić w osobnej szklance gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Ciastka pokruszyć i połączyć z roztopionym masłem, do konsystencji mokrego piasku. Masę

Kuchnia w opałach
WIŚNIOWE TRUFLE 117

jeszcze trochę czasu. Jednak już wiem, że te trufelki znajdą się w tym zestawie na pewno, zaraz obok moich ulubionych - pomarańczowych :) Myślę, że solenizantowi posmakują. SKŁADNIKI: 80 - 100 g herbatników (drobno zmielonych) 100 g białej czekolady 50 g masła 100 ml śmietanki 30 % 100 g masy marcepanowej 2 łyżki zmielonych orzechów (u mnie migdały i włoskie) 2 łyżki drobno

Kuchnia w opałach
Karolinki, czyli mini drożdżówki z migdałowym nadzieniem 184

DZIĘKUJĘ! Masa migdałowa: 200 g zmielonych migdałów - użyłam gotowych mielonych migdałów Kresto , 1 jajko , 6 lekko czubatych łyżek cukru pudru , 5 łyżek słodkiej śmietanki , 4 łyżki bardzo drobno pokruszonych herbatników , 3 łyżki likieru amaretto lub kilka kropel aromatu migdałowego. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i odstawić na kwadrans. Ciasto: około pół kg mąki pszennej + do podsypywania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik zebra 9773

dopiero po wstępnym przestygnięciu można studzić go dalej na blacie kuchennym - całkowicie ostudzony sernik schłodzić przez całą noc w lodówce Sernik zebra można przygotować również na spodzie z rozdrobnionych herbatników i masła, ja jednak preferuję klasyczne kruche ciasto i w większości przepisów na blogu właśnie takie znajdziecie w przepisach na serniki. Sernik należy przechowywać pod przykryciem w lodówce, kroić

Smakołyki Bereniki
Deser z kokosowo-migdałową nutą 113

ulubione smaki w jedną całość, stworzyłam całkiem pyszny, delikatnie kremowy deser. Lekki deser z kokosowo-migdałową nutąSkładniki : na spód (tortownicy o śr. ok. 26 cm):- 200 g herbatników/ciasteczek zbożowych -100 g masła-1/4 szklanki mlekaCiastka rozkruszyć na drobny pył, wymieszać ze stopionym masłem z mlekiem. Rozprowadzić na spodzie tortownicy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia Ellie
Tarta limonkowa z przepisu Nigelli Lawson 940

Tak jak w poprzednim tygodniu, miałam w kuchni dwie lewe ręce, tak w ten weekend czuję, że moc jest ze mną ;) Koniecznie spróbujcie zrobić tę limonkową

W kuchni wieczorem
Sernik Wiedeński 351

następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Białka należy ubić na sztywna pianę a następnie partiami powinniśmy dodawać ją do masy serowej.Na dno silikonowej tortownicy ugniatamy zmielone herbatniki. Ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika i pieczemy około 45 minut. Studzimy w piekarniku - ciasto powinno lekko opaść.Po około 20-30 minutach ciasto

Słodkie Przyjemności
"Mleczniak" - czekoladowo-kokosowy 153

Ciasta przypomina blok, ale nie ma w nim orzechów i herbatników. I jest miększy. Wyszedł pyszny, choć zastanawiałam się nad tym czy, aby coś z tego będzie. Przepis wpadł mi do głowy i po prostu musiałam go zrobić. Zajadaliśmy się nim dzisiaj ;). Najlepiej przetrzymać go w lodówce przez całą noc przed jedzeniem.Składniki:Masa Białaszklanka mleka w proszku1/2 szklanki

Moje pyszne gotowanie
Ciasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia [PRZEPIS] 4964

ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIACiasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia

Jakugotujesz.pl