postaci migdałów, a kuleczkę dodatkowo obtoczyłam w wiórkach kokosowych. Składniki na ok. 20-25 sztuk: 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka zmielonych herbatników (niecałe opakowanie 100g) 8 łyżek miękkiego masła 2/3 szklanki cukru pudru Kilka kropel aromatu migdałowego Pół opakowania wiórków kokosowych do obtoczeniamigdały - całe, łuskane Przygotowanie: 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni(...)minuty mieszając. Odstawiamy je do ostygnięcia. Teraz miksujemy 6 czubatych łyżek masła, cukier puder, aromat migdałowy i ostudzone wiórki. Następnie dodajemy mleko w proszku i zmielone herbatniki (ewentualnie połóż je na ściereczce i za pomocą wałka drobno pokrusz). Mieszamy ręką do czasu połączenia się składników. Formułujemy niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego). Do środka dodajemy po jednym migdale. Obtaczamy kuleczki
Fabryka pomysłówporcje: Pół pomarańczy 1 kiwi 8-10 winogron ciemnych Polewa/sos czekoladowy/ rozpuszczona czekolada 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 6-7 herbatników Łyżka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć, ułożyć na spodzie pucharków. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i dalej ubijać. Wyłożyć do pucharków Owoce pokroić wg uznania. Udekorować nimi górę. Na koniec deser polać sosem
Fabryka pomysłówSkładniki:150g herbatników,100g masła,700g twarogu z wiaderka,400ml śmietany 30%100g cukru pudru,250g jagód,30g żelatynyopakowanie cukru waniliowego.PrzygotowanieHerbatniki rozdrabniamy można to zrobić blenderem, ale można też zawinąć je w ręcznik kuchenny i pokruszyć przy użyciu wałka do ciasta. Masło rozpuszczamy w garnuszku i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę wykładamy
cookplPewnie kojarzysz ciasto Rafaello robione na herbatnikach – bardzo szybkie i pyszne. W swojej szafce znalazłam macę (placki, które w składzie mają tylko mąkę i wodę, polecam razową macę z firmy Sonko ), dzięki czemu wymyśliłam zdrową wersję tego ciasta! Lekko zmieniłam również krem – tak, aby całość była zdrowa i wegańska. Do kremu użyłam cukier, ale równie dobrze możesz
Via Gustoproblemu i proste w przygotowaniu, że gdy tylko po raz pierwszy ich spróbowałem, od razu poprosiłem o przepis. Jest to doskonała, zdrowa przekąska dla najmłodszych. Składniki: 170 g herbatników 30 g rozpuszczonego masła 100 g mlecznej czekolady 2 banany 20 ml likieru bananowego... Artykuł Trufle bananowo-czekoladowe pochodzi z serwisu AleTorcik
AleTorcikprzyjdę". Jeśli za godzinę, to my uwiniemy się w pól, a resztę czasu wykorzystamy na poprawienie urody 😉 . Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, wystarczy tylko mieć w domu herbatniki. Krem waniliowy wzbogaciłam ajerkoniakiem ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieweekend. Jednak nie wszyscy pracują tak ciężko żeby o mnie zapomnieć. Dobrze, że chociaż nieco wcześniej uprzedzili telefonicznie o swojej wizycie. Jako dobra pani domu miałam w zanadrzu zapas herbatników, a rano byłam na targu i kupiłam owoce. Po śmietankę i mascarpone pobiegłam do pobliskiego sklepu, a że Robala mam dosłownie obok to zajęło mi to nie więcej
Smaczna Pyzaucierania składników - wystarczy je tylko zmiksować. Zapraszam :) Śliwki : 200 g śliwek suszonych kalifornijskim 100 ml rumu Śliwki zalać rumem, odstawić. Spód : 160 g ciasteczek maślanych lub herbatników 50 g rozpuszczonej czekolady 30 g masła Składniki umieścić w blenderze, miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wylepić tortownicę o średnicy 23 cm. Umieścić na czas
Chocolate Muffin Blogdiabelnie czekoladowy smak a adwokat dopełnia intensywne doznania podczas degustacji. W końcu jest karnawał i raz do roku można zaszaleć. Składniki: Na spód: 200 g herbatników 80 g masła 2 łyżeczki kakao Na masę serową: 1000 g (1 kg) sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego 60 g mąki pszennej 280 g drobnego cukru
vaniliowoczekoladowaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mleka w proszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z Was pamięta go z czasów dzieciństwa, kiedy to często był robiony przez nasze mamy na różnego rodzaju okazje. Wszyscy go uwielbiali " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Marta Gotujetabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Poncz: 1/2 szklanki wystudzonej herbaty, 2 łyżki soku malinowego oraz: mały słoiczek konfitury wiśniowej, 250 g mrożonych wiśni bez pestek , herbatniki, cukierki tic-tac Sposób przyrządzenia: Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodając powoli już na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem(...)kolejnym krążkiem, na który kładziemy konfiturę. Ostatni krążek posmarować ponownie musem, razem z brzegami tortu, które okładamy ciastkami. Wierzch tortu smarujemy polewą ( czekoladę + masło ). Udekorować resztką wiśni, pokruszonym herbatnikiem i tic-takami. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO
pieprzny smaczekMasło maślane i herbatniki herbaciane ? W sumie to tak, bo i masło i herbata, które to spotkały się w jednym herbatniku. Aromatycznie, chrupiące, takie och... ach... Na jednym nie poprzestaniecie. Ba nawet jedna filiżanka herbaty może nie wystarczyć. Te ciasteczka chce się chrupać nieustannie i bez końca. Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 150 g cukru 1 małe opakowanie
kolorowotorcikowoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto grysikowe z malinami to pyszny przekładaniec bez pieczenia. Ciasto składa się z masy z kaszy manny przełożonej herbatnikami z musem malinowym i galaretką na wierzchu. Co tu dużo mówić ciasto smakuje obłędnie! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Marta GotujeDeser z gruszkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Trzy składniki: pokruszone herbatniki jogurt naturalny gruszki Do szczęścia jeszcze potrzebne dobre towarzystwo i słońce
Kuchnia smakówinnym przypadku masa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan's czy innych o smaku kawy. Spód: 1/2 dużego opakowania herbatników czekoladowych 2 kostki czekolady mlecznej, rozpuszczonej 3 duże łyżki masła Wszystkie składniki umieścić w misie blendera. Miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć do keksówki z wyjmowanym dnem (najlepiej
Chocolate Muffin Blog