Muffinki marchewkowe polecam każdemu. Wiem, że wydawać by się mogło, że to banał jakich wiele .... Ale prostota jak zwykle - NAJLEPSZA ! Ja zwykle muffiny marchewkowe robię wtedy, kiedy wyciskam sok z marchwi. Nigdy nie wyrzucam tych suchych marchewkowych wiórek. Jeżeli jednak nie macie sokowirówki, zetrzyjcie marchew na tarce o drobnych oczkach i odciśnijcie sok. Przepis podstawowy na muffinki wzięłam
kolorowotorcikowo31 października obchodzimy Halloween. W Polsce święto to jest mniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak
Ana Mari's world31 października obchodzimy Halloween. W Polsce święto to jest mniej popularne niż w Stanach Zjednoczonych, a ja osobiście nie obchodzę Halloween, ale te śliczne sowy tak
Ana Mari's worldsuszenia owych słodyczy i idąc za ciosem zrobiłam muffiny z kremem z marchewek. Brzmi dziwnie? Za to smakuje jak ambrozja :D Mmmmmmm, pokarm bogów! Polecam z czystym sumieniem. Składniki: 5 jaj 10 łyżek cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 3-4 łyżki musu marchewkowego Mus z marchwi: 50 dag marchwi 1/2 szklanki cukru(...)dwie łyżki cukru. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję porcjami do masy jajecznej. Cienkim strumieniem wlewam olej cały czas mieszając. Na końcu dodaję 1/4 musu marchewkowego. Formę do muffin smaruję tłuszczem i nakładam po dwie łyżki ciasta do każdej foremki. Piekarnik rozgrzewam do 180'C wstawiam ciasto i piekę 25 min. Wyjmuję i odstawiam na kilkanaście minut, następnie
Ciasteczkowy Potwórłączymy je i tworzymy gładką masę. Całość przelewamy do foremek i pieczemy w 180 C przez 20 minut. Po upieczeniu na wierzch możemy dodać krem, np. mascarpone czy cynamonowy. Muffiny marchewkowe Innym, zdrowym pomysłem są muffinki marchewkowe. Do ich przygotowania potrzebujemy 300 g marchewki, jednej dużej pomarańczy, z której wyciskamy sok, 150 g masła, pół szklanki mleka, 2 jajek, miodu(...)poprzednio, a następnie łączymy i tworzymy gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy babeczki przez 25 minut. Po ostygnięciu możemy je udekorować białą czekoladą i migdałami. Muffiny jogurtowe Babeczki jogurtowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy 1 jajko, 3 łyżki cukru,1 łyżka cukru wanilinowego oraz proszku do pieczenia, szklanka wybranego jogurtu (np. truskawkowego), szklanka mąki pszennej
WojnaNaSmaki.plŚwięta coraz bliżej dlatego chciałabym Wam zaproponować korzenne muffiny marchewkowe! Są one doskonałą alternatywą dla tłustych makowców, a także pomysłem na świąteczny wypiek dla alergików :) Składniki suche: - 1 marchewka - 1 jabłko - 1 szklanka mąki gryczanej - 0,5 szklanki mąki jaglanej - 4 łyżki cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 0,5 łyżeczki cynamonu - 0,25 łyżeczki imbiru - 0,25 szklanki(...)suche i dokładnie wymieszać. Następnie dodać składniki mokre i mieszać do utworzenie jednolitej masy (nie za długo). Formę do muffinek wyłożyć świątecznymi papilotkami i nakładać masę 'z górką', gdyż muffiny raczej nie urosną zbyt wiele. Każdą muffinkę udekorować cukrem gruboziarnistym. Piec w temperaturze 180 stopnia C przez 25 minut. Smacznego
Receptura smakukuchni. Mam nadzieję, że nie wyjdzie jak zwykle - czyli nie spędzę całego dnia na pieczeniu :) Wszystko się okaże wieczorem, a teraz zaproszę Was na smakowitą przekąskę. Zrobiłam ostatnio Muffiny marchewkowe z musem gruszkowo-jabłkowym. Wyszły bardzo soczyste. Jeżeli lubicie tego typu przekąski to koniecznie wypróbujcie ten przepis! " Składniki: 2 jajka 85 g brązowego cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią(...)Marchewkę ścieramy na małych oczach, jabłko i gruszkę obieramy, a następnie blendujemy na mus. Wszystko przekładamy do ciasta i ponownie mieszamy. Masę przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami ( do 3/4) wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180`C (czas pieczenia uzależniony jest od mocy piekarnika - babeczki powinny być złote). Studzimy w piekarniku. Babeczki lekko opadną pod ciężarem
Słodkie PrzyjemnościMuffiny marchewkowe o mocnym korzennym aromacie, a to za sprawą przypraw, takich jakich używamy do przygotowania pierników. Zanim przyprawy korzenne zostały docenione w kuchni, służyły jako leki, afrodyzjaki, składniki kadzideł. Po drogocenne gwiazdki anyżu, goździki czy imbir wyruszały kiedyś całe wyprawy, a szczęśliwcy, którzy weszli w ich posiadanie, traktowali je jak klejnoty.Dziś zdobycie tych przypraw jest bardzo proste(...)przyprawy i orzechy. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane jajko z olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy startą marchewkę i gruszkę. Wszystko razem mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny, wyłożonych papilotkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut, lub do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy na kratce
Smakowity Blog Kulinarnytakże za skuteczny naturalny środek niosący ulgę podczas migreny. Dla mnie to przede wszystkim ulubiona przyprawa do jesiennych wypieków, ale także do kawy, grzanego wina, pieczonych warzyw czy mięs. Marchewkowe muffiny z granolą to propozycja deserowo-śniadaniowa. Przepis dziecinnie prosty w przygotowaniu. Ciasto wzbogacone oczywiście cynamonem, który poza wspomnianymi właściwościami zdrowotnymi podobno jest także afrodyzjakiem. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej
Smakowity Blog Kulinarnybył mój pierwszy wypiek z użyciem ksylitolu, dlatego dodałam tylko 100 g i pomieszałam z cukrem trzcinowym, nie chciałam by jedzenie babeczek wywołało nieprzyjemne dolegliwości. Muffiny marchewkowe z orzeszkami ziemnymi Składniki: 250 g mąki pszennej razowej; 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej; 100 g ksylitolu; 8 g cukru waniliowego ( LECKER'S BIO ); 40 g cukru trzcinowego; 2 łyżeczki cynamonu
Życie na widelcuZdrowo, smacznie i bardzo marchewkowo! Dziś proponuję szybkie, zimowe ciasteczka przygotowane na bazie mąki owsianej (to tylko zmielone płatki owsiane ;) ), aromatyczne dzięki dodatkowi cynamonu i
Chocolate Muffin Blogbyć antonimami. Pod warunkiem, że cukru nie będzie zbyt dużo, a towarzyszyć mu będzie jakieś warzywo, w tym akurat przypadku, marchewka. Ręka w górę kto lubi marchewkę? My lubimy! Muffiny marchewkowe (12 sztuk) 1,5szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku
Zapiski Młodej ŻonyDziś przepis na wilgotne muffiny marchewkowe o korzennym smaku. Są miniaturką ciasta marchewkowego, którego przepis na blogu na pewno umieszczę. Całości dopełni słodka polewa z serka mascarpone z cukrem pudrem. Składniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 3 średniej wielkości marchewki (2 szklanki) 1,5 szklanki mąki pszennej po pół łyżeczki soli, sody, proszku do pieczenia, cynamon, imbiru
upichcic