Cóż tu dużo pisać… gorzka czekolada w połączeniu z masłem orzechowym dała serce przepysznym babeczkom, tworząc z nich puszyste praliny. Czas ich przygotowania był dłuższy
KucharzycaSzukając pomysłów na nowe ciasta potrafię spędzić naprawdę godziny na Instagramie, Pintreście czy moich ulubionych blogach kulinarnych. Często inspiracją jest po prostu zdjęcie, bo wiem, że
CiastkozercyPyszne, kokosowe babeczki, które zasmakują każdemu. Są wilgotne, ale lekko sypkie. Bardzo delikatne i szybkie do zrobienia. Ładnie wyrastają, jestem pewna, że poradzicie sobie z nimi
Domowa cukiernia EwySkładniki: (na około 10-12 sztuk) 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 175 g cukru 225 g masła 100 g czarnej
KreatywnePinyDługo rozmyślałam na co wykorzystać moje zamrożone czerwone porzeczki i w końcu w mojej głowie pojawiła się "wizja". Jak się okazało bardzo smaczna ;-) Jeżeli macie okazję
Passions hobbies lifePamiętacie te Muffinki Tiramisu ? Tym razem co nieco pozmieniałam i zrobiłam taką wersję. Ciasto jest niezwykle delikatne, mokre i kawowe. Chwilę się zastanawiałam, czy bita śmietana
Blondynka GotujeWygladaja spektakularnie i smakuja też niczego sobie, a nikt by nie zgadł, że nakład środków potrzebnych do ich wykonania jest naprawdę minimalny! Składniki znajda się zawsze
Lejdi of the houseKażda Babcia (a pewnie i Mama) wie, że najpopularniejszą miarą kulinarną jest „na oko” – uniwersalna, działa u wszystkich od wieków. Problemy zaczynają się
CiastkozercyŚwinki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy
CiastkozercyWczoraj prezentowałam Wam odchudzoną wersję babeczek wielkanocnych, a dzisiaj już wersja dla niedbających o linię, czyli takich jak ja Przepis podpatrzyłam na kotlet.tv i od razu
dom-agi.plOśmielona sukcesem mojej pierwszej pavlovej postanowiłam jeszcze raz przymierzyć się od bezów. Tym razem w pysznej, letniej jagodowej wersji. Do dekoracji oprócz świeżych borówek i bitej
Ciastkozercynieco "odchudzić" muffiny zamiast zwykłego białego cukru do ciasta dodałam cukier trzcinowy, a do budyniu 3 pastylki słodzika. Polecam również kakao marki Decomorreno, ze względu na małą zawartość tłuszczu. MUFFINY KAKAOWE Z BUDYNIEM (składniki na 12 babeczek) - szklanka mąki tortowej - pół szklanki cukru trzcinowego - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - mleko (500ml do budyniu + pół szklanki do muffinek(...)łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i znowu ciasto, tak żeby foremki były zakryte do ok 2/3 wysokości, gdyż ciasto nieco urośnie. Ja na koniec użyłam jeszcze posypki czekoladowej. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni
Zgrabne GotowanieNie mam najmniejszych watpliwości, że wejda one do naszego codziennego menu! Bo sa pyszne! Mięciutkie i bardzo mocno bananowe. Idealnie się przechowuja do następnego dnia i
Lejdi of the houseOśmielona sukcesem mojej pierwszej pavlovej postanowiłam jeszcze raz przymierzyć się od bezów. Tym razem w pysznej, letniej jagodowej wersji – tak powstały bezy z lodami :) Do
Ciastkozercy~płatki owsiane, płatki jęczmienne , nasiona chia na waniliowym mleku sojowym z bananem (większość w środku) i kremem mocca~ Proporcje: po 3 łyżki każdego rodzaju płatków + łyżka
breakfast of dreams