muffiny czekoladowe - 1143 przepisów (strona:22/77)

MUFFINKI CZEKOLADOWE 133

Mięciutkie i lekkie jak piórko muffinki czekoladowe. Bardzo delikatne, puszyste i długo utrzymujące świeżość. Z dużą ilością gorzkiej czekolady i naturalnym masłem. Przygotowanie ich, trwa chwilę, bez konieczności używania miksera. Jak w przypadku innych przepisów na muffiny, składniki mokre dodajemy do suchych i delikatnie łączymy łyżką, widelcem lub szpatułką. SKŁADNIKI / 12 sztuk 160 g gorzkiej czekolady 125 g masła

cool and minty
Dietetyczny mus czekoladowy 142

Nareszcie jest! Pyszny, kremowy deser czekoladowy, który można jeść bez wyrzutów sumienia! Tradycyjne musy składają się z tłustej śmietanki, często również masła i dużej ilości cukru

Chocolate Muffin Blog
Sernik waniliowy z musem czekoladowym i likierem kawowym 151

Przepyszne połączenie aksamitnego spodu sernikowego i puszystego musu czekoladowego z nutką likieru kawowego Bailey's. Wygląda skomplikowanie? Nie jest :) Wykonanie sernika wymaga jedynie zmiksowania wszystkich składników

Chocolate Muffin Blog
Muffiny miętowe z czekoladą 123

miętowe nadające się do ciasta, pani magister zrobiła ooogromne oczy i zapytała "do czego?!". Musiałam powtórzyć pytanie :) Babeczki wyszły akurat słodkie, akurat czekoladowe i jak najbardziej akurat miętowe. Nie sama mięta, tylko jej delikatny posmak, pycha! :) Miętowe muffiny z czekoladą Proporcje na 12 sztuk SKŁADNIKI SUCHE: 280 g mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia szczypta soli

Kuchenne zapiski Edyty
Budyń czekoladowy 130

Nie ma nic lepszego o poranku niż miseczka domowego budyniu czekoladowego :) Na blogu znajdziecie już budyń bananowy, waniliowy czy też sojowy. Dziś przyszedł czas na smak

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ciasteczka owsiane z miodem i skórką pomarańczową (bez mąki) 156

Niecodzienne ciasteczka przygotowane bez użycia mąki. Ciekawe w smaku, mocno czekoladowe z aromatyczną skórką pomarańczową... Polecam! Składniki: 75 g posiekanej czekolady gorzkiej 120 g masła 200

Chocolate Muffin Blog
Owsianka z gorzką czekoladą, bananem i migdałami 168

Tak, wiem - owsianka czekoladowa już pojawiła się na blogu - ale przecież ciepłych płatków, z roztopioną gorzką czekoladą i plasterkami banana nigdy za wiele. Dziś wersja dla

Chocolate Muffin Blog
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 244

bardzo apetycznie, polecam… Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem do muffinów marki OXO , ciekawy gadżet :). Przy dużej ilości babeczek na pewno się sprawdzi ( patrz film ). Szpatułka w kolorze papilotek jak i piękna patera jest również marki Birkmann , a otrzymałam(...)minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.     Nadzienie: 6. Czekoladowy krem wymieszać z serkiem na jednolitą masę. 7. Z ostygniętych babeczek wydrążyć środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 8. Środek babeczek napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę

Mała Cukierenka
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 124

bardzo apetycznie, polecam… Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem do muffinów marki OXO , ciekawy gadżet :). Przy dużej ilości babeczek na pewno się sprawdzi ( patrz film ). Szpatułka w kolorze papilotek jak i piękna patera jest również marki Birkmann , a otrzymałam(...)minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.     Nadzienie: 6. Czekoladowy krem wymieszać z serkiem na jednolitą masę. 7. Z ostygniętych babeczek wydrążyć środek przy pomocy noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 8. Środek babeczek napełnić nadzieniem. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 9. Śmietankę kremówkę

Mała Cukierenka
KAKAOWE MUFFINKI Z CUKINIĄ 134

jogurtem oraz olejem, roztrzepujemy dodajemy suche składniki oraz cukinię, mieszamy łyżką, dodajemy posiekaną czekoladę. Gotową masę przekładamy do foremek na muffiny, posypujemy orzechami. Pieczemy ok. 20 -25 min w temp. 180 stopni. Dodatkowo możemy polać wierzch polewą czekoladową

słodki bratek
Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe 157

pomocy widelca. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15-20 minut (do suchego patyczka). Czekoladę i kwaśną śmietanę umieszczamy w misce i podgrzewamy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy czekoladowej. Alergeny Alergeny jajka , mąka , mleko Jeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze czekoladowe babeczki, wypróbuj(...)pomocy widelca. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15-20 minut (do suchego patyczka). Czekoladę i kwaśną śmietanę umieszczamy w misce i podgrzewamy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy czekoladowej. [/hide] Artykuł Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Muffinki czekoladowe 139

cukru trzcinowego muscavado 80 ml śmietanki kremowej 30% lub 36% 80 ml jogurtu naturalnego 2 średnie lub duże jajka kropelki czekoladowe lub zamiennie posiekana czekolada Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę na muffiny i wyłożyć je papilotkami lub kartonową obrączką. Do większej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać z solą oraz pokrojonym na małe

Pyry na Gaz
Gwiazdkowy duet z czekoladowego musu 113

czekolada się rozpuści. Odstawiamy do przestudzenia. Resztę śmietany ubijamy na sztywno mikserem, a następnie dodajemy ostudzoną, ale wciąż płynną masę czekoladową. Mieszamy delikatnie rózgą kuchenną. Mus umieszczamy w przygotowanych foremkach (u mnie do połowy wysokości foremek na muffiny), a następnie przenosimy do lodówki do stężenia. Mus ciemny: Połamaną na kawałki gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania