Sezon na rabarbar staram się wykorzystać najlepiej jak tylko potrafię. Zrobiłam już kilka ciast ucieranych, babeczek, kompot, syrop… Bardzo lubię połączenie słodkiego ciasta z lekko
Made By Mom And SonRogaliki te są wyjątkowo delikatne, dzięki dodaniu do ciasta jogurtu, a nadzienie orzechowe, którym wypełnione są po brzegi, zachęca do chrupania :) Składniki: - 250 g margaryny
Zainspirowana w kuchniPodczas pieczenia TEJ SZARLOTKI zostało mi trochę ciasta - skrawków od spodu i wierzchu, bo ciasto wałkowałam "na oko" i rozwałkowałam aż za bardzo. Nie mogły się
Kolorowy PrzepisownikZa każdym razem, gdy widziałam je w sklepie nie umiałam przejść obok nich obojętnie i zawsze minimum 2 kwadraciki lądowały u mnie :) Dzisiaj postanowiłam je
Zainspirowana w kuchniNie za słodkie, lekko kwaśne. Małe, sypkie, nie za suche.. delikatne. Idealne do popołudniowej kawy. Składniki : 2 szkl mąki 0,5 szkl cukru 2 łyżeczki
Garnkowe fanaberieSzpinakowe muffiny z suszonymi pomidorami i mozzarellą; keczup Szpinakową wersją lubię zajadać się na drugie śniadanie, lub kolację, ale tym razem zamarzyło mi się takich już
More food, love and dreamsskładniki: 2 dojrzałe banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę
Domowy Smak JedzeniaŚwietnie smakują z poranną kawą, kusząco pachną, mięciutkie rozpływające się w ustach. SKŁADNIKI (10-12 babeczek) 170 g mąki pszennej 80 g cukru 2 jajka łyżka
RAROSSAJeśli preferujecie babeczki w wydaniu wytrawnym, nie na słodko, to polecam takie cacuszka Są przepyszne, puszyste, proste w wykonaniu - bez użycia miksera. Skład: ( na 15 babeczek
upichconaCoroczny sezon rabarbarowy uważam za otwarty Nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła go od genialnie prostych i niezastąpionych smakiem muffinek. Są mięciutkie, wilgotne, słodkie, z lekkim
Made By Mom And SonTradycją w naszym domu są wspólne wypieki. Zazwyczaj zaczyna się tak: "Mamo zlóbmy babecki!". I wtedy wiem, że najbliższa godzina upłynie pod znakiem babeczek. Problem pojawia
IzaGotujeKolorowe, kruche a nawet bym powiedziała lekko sypkie ciasteczka kisielowe przełożone ulubionym dżemem stanowią idealny dodatek do popołudniowej kawki :) Składniki: - 250 g margaryny - 3/4 szklanki cukru
Zainspirowana w kuchniDawno nie piekłam babeczek więc trzeba było to szybko zmienić :) Niezawodne kakaowe tym razem w wersji ze zdrowszą bitą śmietaną czyli ubitym mleczkiem kokosowym oraz z
Mienta blogCórka szukała przepisu na babeczki, które mogłaby zrobić na urodziny jako prezent. Wybór padł na sówki od Doroty. Babeczki, mimo że wyglądają skomplikowanie to wcale takie
Bernika - moj kulinarny pamietnik