Zaproszono mnie na wydarzenie z cyklu "Ciasto na niedzielę" [ klik ] a tym razem padło na muffiny. Myślałam ze nie dam rady czasowo ale jak
Moje Małe CzarowanieJeżeli nie macie pomysłu na szybką ale wykwintną kolację to ten przepis jest w sam raz. Danie proste jak omlet a jednocześnie zaskakujące swoja formą i
Pyza i SurówkaPrzepis na te ciasteczka znalazłam w książce Siostry Marii. Zaletą tych ciasteczek jest to, że wieczorem możemy przygotować ciasto, schować je do lodówki a
Zainspirowana w kuchniW yśmienite kruche babeczki z francuskim klasykiem- kremem pâtissière , czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym i owocami. Wymagają trochę pracy, ale efekt jest tego warty
Smakowity Blog KulinarnyPyszne połączenie! Najlepsze z poziomkami prosto z własnego ogródka :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 180 g jogurtu naturalnego
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki: 15 dag masła, 15 dag czekolady, 30 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody, 4 łyżeczki kakao, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w
Pobite gary BarbaryOstatnio zupełnie byłam na bakier z pieczeniem ciast i przygotowywaniem słodkości. Choć to najlepszy czas na słodkie smakołyki, bo owocowy sezon w pełni, a ja nie
Czerwień i błękitCórka wyjeżdża na pierwszy obóz. Nie planowałam żadnych wypieków, bo obóz bliziutko a i wyżywienie będzie. Jednak późno wieczorem dziecko wyraziło nadzieję, że
Sto kolorów kuchniMałe słodkie babeczki z domieszką kwaskowatych jeżyn świetnie sprawdzą się do popołudniowej kawki :) Składniki: - 250 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Zainspirowana w kuchniPo prostu doskonałe! Idealnie słodkie, puszyste, z pyszną owocową nutką w środku oraz na wierzchu. Przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera- Sezonowe słodkości (troszkę go zmodyfikowałam
Nastoletnie WypiekanieJesteśmy na wakacjach. Pogoda jak na zamówienie. Lato w Irlandii w tym roku się nie popisało. Tym bardziej spragnieni słońca, upałów nie narzekamy a aktywnie czas
Made By Mom And SonSkładniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 50 g drożdży 1 jajko 100 g masła (lub margaryny) 0,5 tabliczki
CiastkozercySKŁADNIKI: 220 g mąki 100 g cukru 80 ml oleju kokosowego 2 jajka 75 ml wody mineralnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1
harrisaTe małe cudeńka zrobiłam dla Mężusia z okazji Dnia Ojca. Pyszne, karmelowe, a krem zaskakujący w smaku, mimo użycia tak małej ilości składników :) Przepis został już
Cakes By KejtDla mnie to taki jesienny smak. Są pyszne, pokrzepiające i… syte. W sam raz na wycieczkę rowerową, wypad za miasto lub przechadzkę po górach. Bardzo
Cakes By Kejt