migdałowe - 1000 przepisów (strona:60/67)

Muffiny dyniowe z orzechami i czekoladą 134

łyżki mleka kokosowegoszczypta soli, gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonuW jednej misce mieszamy mus z pieczonej dyni, miód, rozpuszczony olej kokosowy i jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę ryżową z mąką migdałową, sodę i przyprawy oraz kakao. Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Następnie dodajemy posiekane orzechy i czekoladę. Ciasto umieszczamy w foremkach na muffiny i pieczemy w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Łatwy makowiec 392

gładkie ciasto. Trochę ciasta odkładamy a resztę wykładamy na przygotowaną blachę do pieczenia. Mieszamy masę makową z  bułką tartą (możemy doprawić mag wg. własnego smaku np.olejek migdałowy, rodzynki, orzechy itp.Masę wykładamy na ciasto i rozsmarowujemy. Odłożone ciasto rozprowadzamy po maku . Ciasto wkładamy do piekarnika temp.180, i pieczemy około 1 godziny. Po upieczeniu dekorujemy polewą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kolorowy miodownik 360

się mleka wlać rozrobioną masę i gotować aż krem zgęstnieje.Ostudzone ciasto przełożyć masą na przemian ( ciemne-jasne-ciemne -jasne ciasto) posmarować  również wierzch ciasta i posypać płatkami migdałowymi

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Magia świąt 122

www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY&ob=av3nPrzepis na dziś :Ciastka owsiane : Składniki: 500g płatków owsianych250g cukru125 g masła1/2 łyżki proszku do pieczenia3 jajka10 kropelek olejku migdałowegogarść rodzynek2-3 łyżki płatków migdałowych 2-3 łyżki wiórek kokosowychPrzygotowanie:Masło roztopić  i przestudzić. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą i z powstałej masy formować ciastka. Piec w 180st. C aż będą złociste.Smacznegooooooooooooooo

charlotte gotuje
Babka piernikowa z serem 337

mieszamy do całkowitego połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.2. W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę korzenną. Łączymy z masą miodową, dosypujemy płatki migdałowe i skórkę pomarańczy. Mieszamy i odstawiamy na bok.3. Wszystkie składniki na masę serową łączymy w misce i miksujemy tylko do połączenia składników.4. Foremkę do pieczenia natłuszczamy masłem, posypujemy mąką. Wlewamy

My Culinary Art
Ciasto czekoladowe z gruszkami i amaretto 228

pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;)Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady 100 ml likieru migdałowego amaretto pół kostki masła (120 g) szklanka mąki 4 jajka 2 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki tłustej śmietany Wykonanie: Gruszki obieramy zostawiając ogonek. Od spodu ścinamy

Taste Of My Day
Makaroniki z czekoladowym ganache. 166

proszku, lub paście) Czekoladowe ganache:  225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie:  Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje oko to najlepszy moment aby dodać barwnik spożywczy.  Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy partiami cukier stale miksując.  Do ubitej, błyszczącej bezy francuskiej

Malinowe Pocałunki
Piernik z jabłkami i orzechami 546

stopni C. Aby wykonać lukier ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny i polewamy nim jeszcze ciepłe ciasto. Można dodatkowo udekorować wiórkami kokosowymi lub lekko zrumienionymi na patelni płatkami migdałowymi

Animelka Blog
Brownie KitKat na Halloween 214

Wersja dla dzieci z dodatkiem uroczych oczek :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli 4 opakowania KitKatów (my miałyśmy lekkie braki w ilości więc dałyśmy 3 opakowania KitKatów i jedno WW) Polewa: 90g białej czekolady (1 tabliczka) 5 łyżek

Kolizje Smaków
Koktajl bananowo-jabłkowy z cynamonem - PYCHAAAA!!!! 263

moich faworytów! Samo zdrowie! Pychotka! Mniam mniam! Ach!!! Zatem do dzieła! Składniki: 2 banany 2 małe jabłka 1 duży jogurt naturalny typu greckiego 5 migdałów bądź 2 łyżeczki płatków migdałowych 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta imbiru1 łyżka otrębów pszennych/owsianych/orkiszowych Jabłka i banany obieramy. Wszystko pięknie mieszamy i miksujemy. Voila!!! Smacznego! Bon Appetit! Enjoy

Restauracyjka Literacka
Sernik wg Agnieszki . 348

miksować do uzyskania jednolitej masy. Ubić białka ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Tortownicę ,24 cm,lekko wysmarować i posypać połową płatków migdałowych. Wyłożyć masę serową. Wierzch posypać resztą migdałów. Ciasto wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 160stop.. 60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie

Kulinarny karnet Christophera
Tiramisu rabarbarowe. 205

pozostały cukier zmiksować i wyłożyć na rabarbar. Tiramisu wstawić do lodówki na co najmniej 1 h. Przed podaniem posypać dobrym kakao. Marcepan doskonale pasuje do kremu i świetnie zastępuje migdałowe Amaretto

Kulinarny karnet Christophera
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 179

uroczych malutkich buteleczkach. Przyznam się, zę w ciągu 30 minut byłam w tym sklepie dwa razy! Są i zupy... przy kasie możemy skusić się na czekolady np. toffi, limonkowe, migdałowe czy kremy do deserów, szybka obsługa, świetny klimat, dania możecie wziąć na wynos, zjeść w lokalu lub na zewnątrz. Ceny, bagietki około 3,5 euro, piwo Kriek - typowe belgijskie piwo

Moja smaczna kuchnia
Racuchy z dyni i jabłka! 113

szkl mleka Składniki wymieszaj w misce i smaż na oleju rzepakowym. dżem z dyni przepis znajdziesz  tutaj Racuchy podałam na dżemie z dyni, z pokrojonym mango i płatkami migdałowymi.  Polałam miodem! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Cytrusowe ciasto z figami i daktylami 166

mąki, zapobiegnie to opadaniu owoców na dno ciasta, po czym dodajemy je do cista, delikatnie mieszając.  Ciasto przekładamy do podłużnej keksówki, a jego wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ciasto około 50 minut. Najlepiej jest zrobić test suchego patyczka,jeśli po wyjęciu z ciasta patyczek jest suchy, ciasto jest już upieczone

Kulinarne przygody Gatity