mięso - 63110 przepisów (strona:2844/4208)

Ćwiartka! z kurczaka.. ;) malowana gorczycą 206

oczywiście te 6 ćwiartek z kurczaka :) Formę z piekarnika wykładamy folią aluminiową, chyba że macie cudowne formy, które nie przywierają ;) Układamy ćwiartki i rozmieszanymi w oleju przyprawami malujemy mięso, aby pokryć je emulsją w całości. Wstawiamy do zimnego piekarnika, włączamy go na 160 stopni, na 60 minut. Po tym czasie mamy soczyste, z chrupiącą skórką kurczaki do obiadu :) Porcja obiadowa

MamaOskarka
Sałatka z kurczakiem zwieńczona olejem z pestek dyni. 196

nudne i mają w sobie szalenie bogata ferie smaków!  :D Moja prezentuje się tak: Do jej przygotowania użyłam: Dwóch garści mixu sałat z rukolą Pół pomidora mieso z wcześniej przygotowanego kurczaka. Mięso duszę z cebulką, czosnkiem, własnej roboty vegetą i pieprzem. kiełki brokuła ser żółty do posypania papryka słodka, czosnek, pieprz czarny, bazylia, natka pietruszki kilka kropel zimnotłoczonego oleju

MamaOskarka
Karkówka z ziemniaczkami skropiona olejem arganowym Efas. 259

Soczyste mięso z finezyjnymi ziemniaczkami sropione pysznym i zdrowym olejem arganowym to cudo! Olej jest do kupienia w sklepie internetowym MarokoSklep . Treściwe jedzonko na obiad, nadaje się również do podania gościom, dlatego że nie tylko świetnie smakuje, wygląda równie bajecznie. Potrzebujemy: 1kg karkówki wieprzowe 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy średnio ostrej pół łyżeczki soli szczypta płatków

MamaOskarka
Sos barbecue BBQ 177

będzie idealnie taki sam, ale myśl o tym, że jest o niebo zdrowszy zrekompensuje stratę. Sos idealnie smakuje do mięs w szczególności żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem). Potrzebujemy: 1 czerwoną cebulę 2 ząbki czosnku 4 łyżki ketchupu 4 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 6 łyżek octu balsamicznego

MamaOskarka
Łososiowy makaron z tajską nutą 189

Wskazówki: Makaron ugotować wg wskazówek producenta. Warzywa kroimy w drobne kawałki. Łososia odcinamy od skóry i kroimy w średnią kostkę. Trawę cytrynową w całości miażdżymy przy użyciu tłuczka do mięsa (jedno silne uderzenie). Kolendrę siekamy drobno. Metoda: Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy pokrojone warzywa i obsmażamy mieszając. Po chwili dodajemy czosnek, imbir i trawę cytrynową. Smażymy wszystko około

MamaOskarka
Restauracja Artkitchen – recenzja 193

młodą marchewką, puree z marchewki i młodym pieczonym czosnkiem (59 zł). Stwierdził, że był to jeden z najlepszych steków jaki jadł. Zdążyłam nawet spróbować co nie co i faktycznie, mięso było rozpływające się w ustach, a puree jedwabiste i pyszne. Uczciwie przyznam, że nie dojadłam dania głównego, gdyż wiedziałam, że zaraz dotrze do nas deser. Dostaliśmy panacottę z wyciągiem

karmelowy
Łosoś na parze z płatkami czosnku 183

Łosoś od pewnego czasu stał się bardzo popularna rybą, za sprawą smacznego, zwartego mięsa i wysokiej zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecam przygotować tą pyszna rybę na parze z sokiem i skórką z cytryny oraz płatkami czosnku. Tak podana jest nie tylko bardzo smaczna ale i lekka. Składniki: 4 kawałki łososia 4 ząbki czosnku 2 łodyżki selera naciowego sól słodka papryka

Pyry na Gaz
Wiosna w Jung & Lecker 131

Idealne na ciepłe wieczory. Orzeźwiające i bardzo przyjemne. Riesling Bremmer Calmont 2013 z winnicy Franzen Przyjemnie owocowe z dobrą kwasowością. Wyczuwalne słone akcenty. Doskonałe do grillowanych owoców morza, białego mięsa, jagnięciny i twardych serów. Savignon Blanc trocken 2013 z winnicy Domtalhof Eimermann Klasyczne Savignon Blanc ze sporą kwasowością. Jednocześnie sporo cukru resztkowego. Pić do sałat oraz szparagów. Weißburgunder Bischofsberg Spatlese

królestwo garów
Marynowane bakłażany z papryką 266

Muszę się przyznać, że dawno mi nic nie smakowało tak bardzo, jak te marynowane bakłażany z marynowaną papryką. Jest to bardzo smaczna przekąska w stylu włoskim

UgotujmyTo.pl
Sandacz z grzybami duszonymi w warzywach 210

rodziny okoniowatych i jest drapieżnikiem. Dorasta do ok. 100 cm długości. Występuje w Europie - w jeziorach, zbiornikach przed zaporami i nizinnych rzekach.  Sandacz ma białe i bardzo smaczne mięso! Składniki: 1 sandacz (ok. 1,5 kg) 3 cebule 1 por 1 spora marchew mały korzeń selera 200 g mrożonych grzybów 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka

W SMAK
Dorsz smażony 149

skórka się zrumieni, odwrócić na drugą stronę, dodać soliród i smażyć jeszcze chwilę. Najlepiej sprawdzić czy ryba jest usmażona wkładając metalową wykałaczkę na 3-4 sekundy w środek mięsa, jeżeli koniec wykałaczki włożony w rybę będzie gorący oznacza, ze ryba jest już gotowa. Jeżeli będzie tylko ciepła trzeba jeszcze chwilę smażyć. Położenie papieru na patelni ułatwia nam smażenie – ryba się

królestwo garów
Luis Pato i jego Baga 170

portugalskie. Degustowałem na zaproszenie importera Atlantika. Na zakończenia spotkania Szef Kuchni Jose Costa przygotował dla nas lunch: zupę rybną, polędwicę wołową z serem i krewetkami - popularne w Portugalii połączenie mięsa z owocami morza, Pastel de nata - ciasto francuskie nadziewane masą puddingową z jajek, śmietany i cukru

królestwo garów
Emilio Moro w Casa Pablo 118

ciemnej morwy, jeżyn , lukrecji. Garbnik jest gładki i idealnie gęsty. Wino bardzo skoncentrowane o długim bardzo przyjemnym finiszu. Będzie doskonale pasować do smażonych roladek z ciasta Won-Ton wypełnionych mięsem z ogona wołu i sosem Pedro Ximenez DeSabor jest również importerem hiszpańskich szynek, wędlin, serów, oliwek oraz oliwy I właśnie kilka rodzajów oliw mieliśmy również okazję zdegustować.    Almazara

królestwo garów
Pyzy - warszawskie 223

osolonej wodzie. Ziemniaki maja być bardziej nie ugotowane niż rozgotowane – mają być lekko „al dente”. Ostudzić. Najlepiej ugotować je dzień wcześniej. Gdy dobrze ostygną zemleć w maszynce do mięsa. Pozostałe ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Odcisnąć sok – najlepiej włożyć starte kartofle do woreczka lnianego i wyciskać. My ścieramy kartofle w sokowirówce - otrzymujemy suche starte kartofle

królestwo garów
Policzki wołowe II 136

kaffiru, sok z 1/2 limonki olej ryżowy do smażenia Policzki oczyścić z błon, pokroić na kawałki około 4x5 cm. Sos sojowy Kikkoman, Tabasco i sos teriyaki wymieszać, dodać do mięsa, wymieszać i odstawić na pół godziny. Dodać mąkę, wymieszać i podsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze 5 minut, wlać wino, zamieszać. Przełożyć do garnka

królestwo garów