ząbki czosnku sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: 3 jajka gotujemy na twardo. Schab nacinamy wzdłuż tak, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Rozbijamy mocno tłuczkiem do mięsa. Chleb moczymy w wodzie. Dodajemy do mielonego razem z jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab. Szpinak rozmrażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy(...)smaku. Wykładamy na warstwę mielonego mięsa. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania
Pobite gary Barbarylaurowe po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu sól szczypta kurkumy dla koloru Wołowinę zalewam ok 3 litrami zimnej wody i gotuję ok 30 minut. Po tym czasie dodaję mięso z kurczaka i obrane warzywa. Cebulę przekrawam wcześniej na pół i przypalam na suchej patelni. (Jeśli gotuję rosół drobiowy, od razu zalewam mięso i warzywa zimną wodą i gotuję
Smakołyki AsiSkładniki: pierś z indyka płatki kukurydziane jajko 1 szklanka mąki 600 ml wody przyprawa American chicken Rafex olej do smażenia Mięso dokładnie umyć i pokroić na małe kawałeczki. Mąkę z wodą, przyprawą i jajkiem miksujemy do uzyskania ciasta naleśnikowego. Płatki kukurydziane rozbijamy tłuczkiem na mniejsze kawałki. Olej rozgrzewamy. Kawałki mięsa moczymy w cieście, następnie obtaczamy w płatkach
kulinarnyswiatdomiseler 500 ml bulionu wołowego 200 ml passaty pomidorowej 2 łyżki czubrycy szarej 1 średniej wielkości cukinia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Następnie przekładamy do miski z mlekiem i moczymy przez godzinę. Osączamy z mleka, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące(...)cebulę, pokrojone w kostkę marchewki i seler i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Całość przekładamy do rondla, zalewamy gorącym bulionem wołowym, passatą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Do sosu dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, redukujemy sos do żądanej konsystencji. Podajemy z ulubioną kaszą, u nas gryczana. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchendyni 1 duże kwaśne jabłko 4 cm imbiru 1 cebula 1 łyżeczka masła woda lub bulion majeranek imbir w proszku przyprawa do kurczaka po staropolsku (można pominąć i wtedy mięso jedynie posolić i popieprzyć) sól, pieprz Do podania: uprażone na suchej patelni pestki dyni ryż brązowy (można też użyć innego) Przygotowanie: Pokrój cebulę w kostkę, a imbir(...)plasterki. Rozgrzej na patelni łyżkę masła i podsmaż cebulę z imbirem. Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie przypraw pieprzem i przyprawą do kurczaka po staropolsku (lub solą). Dodaj mięso na patelnię. W tym czasie obierz dynię i pokrój ją w niewielkie kostki. Jeśli kurczak lekko się już podsmażył, to podlej go odrobinę wodą lub bulionem. Dodaj pokrojoną dynię, duś
Smiling Shrimpśrednim ogniu (jeśli płyta elektryczna, nagrzać maksymalnie przed postawieniem garnka, po czym zmniejszyć o połowę). Często mieszając, dusić. Jeśli będzie za dużo sosu, można odlać, wtedy łatwiej będzie podpiec mięso na złoto. Ale dobrze dolać ten sos z powrotem pod koniec pieczenia, aby potrawa nie było zbyt sucha. Dodać paprykę. Piec wszystko jeszcze kilka minut, uważając, by się nie przypaliło(...)Ciepłe mięso i paprykę wymieszać z makaronem. Wsypać kukurydzę (ilość wg upodobania). Wymieszać wszystko dokładnie, można jeszcze doprawić do smaku. I gotowe! Można podawać z sosami: śmietankowy, pieczeniowy, a także z sałatką. Smacznego
Anioszek w kuchnigołąbki bez zawijania, czyli uformowane jak kotlety, zanurzone w sosie pomidorowym. Poszatkowana kapusta szybko się gotuje a przy całym daniu jest mniej pracy niż przy tradycyjnych gołąbkach. :-) 500g mięsa mielonego 150g suchego ryżu 500g kapusty (około 1/2 główki) 2 marchewki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko M 1 koncentrat pomidorowy 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz(...)Kapustę i cebulę bardzo drobno siekamy. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach tarki. 2. Mięso mielone, ryż, kapustę, cebulę, sól, pieprz, bułkę tartą i jajko mieszamy w dużej misce. Formujemy owalne kotlety wielkości tradycyjnych gołąbków. 3. W dużym garnku z grubym dnem zagotowujemy 1 litr wody. Do wrzątku przekładamy gołąbki, gotujemy pod przykryciem przez około 45 minut
Szefowa kuchnibardzo drobno pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aż cała woda z grzybów wyparuje. Bułkę tartą zalać ciepłym mlekiem i zostawić, aż bułka wchłonie całe mleko. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać ketchup, przecier pomidorowy, jajko, białko, majeranek, obsmażoną cebulkę i pieczarki, bułkę tartą namoczoną w mleku. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Formować klopsy
Kuchnia Pokoleńżelatyny sól pieprz 2 litry wody Przygotowanie: Udka i obrane marchewki zalewamy 2 litrami wody, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Marchewkę gotujemy do al`dent. Wyjmujemy. Mięso kroimy w małe kawałki, marchewkę w kostkę, zaś jajka w plastry. Do salaterek układamy warstwowo: plaster jajka, łyżkę groszku, łyżkę kukurydzy, łyżeczkę marchewki i łyżkę mięsa, układamy tak drugą warstwę
Ciastka - domowe słodkościsztuk) 5 plastrów schabu sól, pieprz Nadzienie: 5 łyżek ketchupu 50g żółtego sera Dodatkowo: 1 jajko mąka bułka tarta olej Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem. Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku
Di gotujeSkładniki: PULPETY: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, czosnek niedźwiedzi 2 łyżeczki, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 2-3 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki ZUPA: woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki z podanych(...)składników wyrobić masę na pulpety, mięso użyłam drobiowe mielone, formować z masy pulpety nie duże, obtaczać je w mące wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać mrożony kalafior, kostki rosołowe i zagotować do wywaru wkładać pulpety i gotwać wszystko z 20-25 minut na średnim ogniu do smaku doprawić pieprzem - zupa jest lekka, smaczna.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętakiego burrito? Burrito to danie kuchni meksykańskiej czyli ciepła tortilla wypełniona farszem składającym się z różnych składników przeważnie mięso, kukurydza, fasola, cebula. Jak widzicie, zaproponowałam Wam wersję wegetariańską, bez mięsa. Ja lubię kuchnię meksykańską na ostro, z dodatkiem chili, ale możecie zdecydować jaki będzie poziom ostrości, ponieważ pieprz cayenne dodajecie na samym końcu. Jeżeli lubicie chrupiącą tortillę, to polecam podgrzać
Apetyt na Zielonekupić długo dojrzewającą wołowinę. To rewelacja. Steki są przepyszne, kruche, rewelacyjne. Może przez lata w tym był problem, ż wołowina nie dojrzewała, nie wiem, ale teraz można kupić idealne mięso na steki. Ostatnio kupiłam stek typu tomahawk, taki z kością, prawie jak z amerykańskich filmów. Stek był sporych gabarytów, ważył ponad 800 gram. Na opakowaniu widniał napis(...)usmażony stek umieszczamy w nagrzanym piekarniku do temp.180 o C na okres 15 minut. Po tym czasie otwieramy piekarnik i pozostawiamy w nim stek przez około 10 minut aby mięso odpoczęło. Ciepły stek podajemy z wcześniej przygotowaną salsą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyJakże fajny obiad mam dziś do podania. Tak przygotowane mięso można podawać do obiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso jest soczyste i mięciutkie, nie przesuszone. Polecam gorąco do wypróbowania. Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebułki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 posiekana cebula 2 ugotowane cienkie marchewki 1 ugotowana czerwona papryka pokrojona w paski 1 1/2 litra bulionu warzywnego Przygotowanie Mięso po usunięciu błon zalałem winem z octem, solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i natką. Odstawiłem na kilkanaście minut. Osobno zmieszałem bułkę tartą, ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo i cebulą przesmażoną(...)maśle. Wyjąłem mięso z marynaty, osuszyłem i posmarowałem farszem. Pośrodku położyłem marchewki oraz papryki. Zwinąłem roladę ( niezbyt mocno ), podwinąłem do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Obwiązałem sznurkiem. Gotowałem w bulionie około godziny. Kiedy rolada była miękka, wyjąłem ją z garnka i obciążyłem. Podałem po wystygnięciu z dodatkiem świeżo startego chrzanu
R'n'G Kitchen