mięso - 63110 przepisów (strona:1660/4208)

Rolada ze szpinakiem 220

ząbki czosnku sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: 3 jajka gotujemy na twardo. Schab nacinamy wzdłuż tak, żeby po rozłożeniu powstał prostokąt. Rozbijamy mocno tłuczkiem do mięsa. Chleb moczymy w wodzie. Dodajemy do mielonego razem z jajkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab. Szpinak rozmrażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy(...)smaku. Wykładamy na warstwę mielonego mięsa. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Rosół drobiowo-wołowy 202

laurowe po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu sól szczypta kurkumy dla koloru Wołowinę zalewam ok 3 litrami zimnej wody i gotuję ok 30 minut. Po tym czasie dodaję mięso z kurczaka i obrane warzywa. Cebulę przekrawam wcześniej na pół i przypalam na suchej patelni. (Jeśli gotuję rosół drobiowy, od razu zalewam mięso i warzywa zimną wodą i gotuję

Smakołyki Asi
Nuggetsy 161

Składniki: pierś z indyka płatki kukurydziane jajko 1 szklanka mąki 600 ml wody przyprawa American chicken Rafex olej do smażenia Mięso dokładnie umyć i pokroić na małe kawałeczki.  Mąkę z wodą, przyprawą i jajkiem miksujemy do uzyskania ciasta naleśnikowego.  Płatki kukurydziane rozbijamy tłuczkiem na mniejsze kawałki.  Olej rozgrzewamy. Kawałki mięsa moczymy w cieście, następnie obtaczamy w płatkach

kulinarnyswiatdomi
Gulasz cielęcy 134

seler 500 ml bulionu wołowego 200 ml passaty pomidorowej 2 łyżki czubrycy szarej 1 średniej wielkości cukinia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Następnie przekładamy do miski z mlekiem i moczymy przez godzinę. Osączamy z mleka, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące(...)cebulę, pokrojone w kostkę marchewki i seler i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Całość przekładamy do rondla, zalewamy gorącym bulionem wołowym, passatą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Do sosu dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, redukujemy sos do żądanej konsystencji. Podajemy z ulubioną kaszą, u nas gryczana. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Dyniowych szaleństw ciąg dalszy, czyli kurczak w sosie dyniowo-jabłkowym 216

dyni 1 duże kwaśne jabłko 4 cm imbiru 1 cebula 1 łyżeczka masła woda lub bulion majeranek imbir w proszku przyprawa do kurczaka po staropolsku (można pominąć i wtedy mięso jedynie posolić i popieprzyć)   sól, pieprz Do podania: uprażone na suchej patelni pestki dyni ryż brązowy (można też użyć innego)   Przygotowanie: Pokrój cebulę w kostkę, a imbir(...)plasterki. Rozgrzej na patelni łyżkę masła i podsmaż cebulę z imbirem. Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie przypraw pieprzem i przyprawą do kurczaka po staropolsku (lub solą). Dodaj mięso na patelnię. W tym czasie obierz dynię i pokrój ją w niewielkie kostki.  Jeśli kurczak lekko się już podsmażył, to podlej go odrobinę wodą lub bulionem. Dodaj pokrojoną dynię, duś

Smiling Shrimp
Kurczak z makaronem inaczej 266

średnim ogniu (jeśli płyta elektryczna, nagrzać maksymalnie przed postawieniem garnka, po czym zmniejszyć o połowę). Często mieszając, dusić. Jeśli będzie za dużo sosu, można odlać, wtedy łatwiej będzie podpiec mięso na złoto. Ale dobrze dolać ten sos z powrotem pod koniec pieczenia, aby potrawa nie było zbyt sucha. Dodać paprykę. Piec wszystko jeszcze kilka minut, uważając, by się nie przypaliło(...)Ciepłe mięso i paprykę wymieszać z makaronem. Wsypać kukurydzę (ilość wg upodobania). Wymieszać wszystko dokładnie, można jeszcze doprawić do smaku. I gotowe! Można podawać z sosami: śmietankowy, pieczeniowy, a także z sałatką. Smacznego

Anioszek w kuchni
Gołąbki bez zawijania 222

gołąbki bez zawijania, czyli uformowane jak kotlety, zanurzone w sosie pomidorowym. Poszatkowana kapusta szybko się gotuje a przy całym daniu jest mniej pracy niż przy tradycyjnych gołąbkach. :-)  500g mięsa mielonego 150g suchego ryżu 500g kapusty (około 1/2 główki) 2 marchewki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko M 1 koncentrat pomidorowy 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz(...)Kapustę i cebulę bardzo drobno siekamy. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach tarki.  2. Mięso mielone, ryż, kapustę, cebulę, sól, pieprz, bułkę tartą i jajko mieszamy w dużej misce. Formujemy owalne kotlety wielkości tradycyjnych gołąbków.  3. W dużym garnku z grubym dnem zagotowujemy 1 litr wody. Do wrzątku przekładamy gołąbki, gotujemy pod przykryciem przez około 45 minut

Szefowa kuchni
Pikantne klopsy mielone 158

bardzo drobno pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć, aż cała woda z grzybów wyparuje. Bułkę tartą zalać ciepłym mlekiem i zostawić, aż bułka wchłonie całe mleko. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać ketchup, przecier pomidorowy, jajko, białko, majeranek, obsmażoną cebulkę i pieczarki, bułkę tartą namoczoną w mleku. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Formować klopsy

Kuchnia Pokoleń
GALARETKA DROBIOWA WARSTWOWA 179

żelatyny sól pieprz 2 litry wody Przygotowanie: Udka i obrane marchewki zalewamy 2 litrami wody, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Marchewkę gotujemy do al`dent. Wyjmujemy. Mięso kroimy w małe kawałki, marchewkę w kostkę, zaś jajka w plastry. Do salaterek układamy warstwowo: plaster jajka, łyżkę groszku, łyżkę kukurydzy, łyżeczkę marchewki i łyżkę mięsa, układamy tak drugą warstwę

Ciastka - domowe słodkości
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem 179

sztuk)   5 plastrów schabu sól, pieprz Nadzienie: 5 łyżek ketchupu 50g żółtego sera Dodatkowo:  1 jajko mąka bułka tarta olej Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.  Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem. Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku

Di gotuje
kalafiorowa zupa z pulpetami... 159

Składniki: PULPETY: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, czosnek niedźwiedzi  2 łyżeczki, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 2-3 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki ZUPA: woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki z podanych(...)składników wyrobić masę na pulpety, mięso użyłam drobiowe mielone, formować z masy pulpety nie duże, obtaczać je w mące wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać mrożony kalafior, kostki rosołowe i zagotować do wywaru wkładać pulpety i gotwać wszystko z 20-25 minut na średnim ogniu do smaku doprawić pieprzem - zupa jest lekka, smaczna.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Meksykańska tortilla czyli wege burrito. 333

takiego burrito? Burrito to danie kuchni meksykańskiej czyli ciepła tortilla wypełniona farszem składającym się z różnych składników przeważnie mięso, kukurydza, fasola, cebula. Jak widzicie, zaproponowałam Wam wersję wegetariańską, bez mięsa. Ja lubię kuchnię meksykańską na ostro, z dodatkiem chili, ale możecie zdecydować jaki będzie poziom ostrości, ponieważ pieprz cayenne dodajecie na samym końcu. Jeżeli lubicie chrupiącą tortillę, to polecam podgrzać

Apetyt na Zielone
Stek tomahawk z salsą z czerwonej cebuli 210

kupić długo dojrzewającą wołowinę. To rewelacja. Steki są przepyszne, kruche, rewelacyjne. Może przez lata w tym był problem, ż wołowina nie dojrzewała, nie wiem, ale teraz można kupić idealne mięso na steki. Ostatnio kupiłam stek typu tomahawk, taki z kością, prawie jak z amerykańskich filmów. Stek był sporych gabarytów, ważył ponad 800 gram. Na opakowaniu widniał napis(...)usmażony stek umieszczamy w nagrzanym piekarniku do temp.180 o C na okres 15 minut. Po tym czasie otwieramy piekarnik i pozostawiamy w nim stek przez około 10 minut aby mięso odpoczęło. Ciepły stek podajemy z wcześniej przygotowaną salsą.  SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą 171

Jakże fajny obiad mam dziś do podania. Tak przygotowane mięso można podawać do obiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso jest soczyste i mięciutkie, nie przesuszone. Polecam gorąco do wypróbowania. Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rolada cielęca 159

bułki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 posiekana cebula 2 ugotowane cienkie marchewki 1 ugotowana czerwona papryka pokrojona w paski 1 1/2 litra bulionu warzywnego   Przygotowanie    Mięso po usunięciu błon zalałem winem z octem, solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i natką. Odstawiłem na kilkanaście minut. Osobno zmieszałem bułkę tartą, ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo i cebulą przesmażoną(...)maśle. Wyjąłem mięso z marynaty, osuszyłem i posmarowałem farszem. Pośrodku położyłem marchewki oraz papryki. Zwinąłem roladę ( niezbyt mocno ), podwinąłem do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Obwiązałem sznurkiem. Gotowałem w bulionie około godziny. Kiedy rolada była miękka, wyjąłem ją z garnka i obciążyłem. Podałem po wystygnięciu z dodatkiem świeżo startego chrzanu

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania