mięso mielone - 22854 przepisów (strona:4/1524)

Cukinia zapiekana z mięsem mielonym 161

Składniki:2 cukinie0,5 kg mielonej wieprzowiny100 g ryżupół czerwonej i pół żółtej papryki1 cebula1 ząbek czosnku500 ml przecieru pomidorowegosól, pieprz, zioła (bazylia, oregano, zmielona czerwona papryka, natka pietruszki)ser feta do położenia na wierzchuser żółty(...)starciaolej do smażeniaSposób przyrządzenia:Cukinie kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek, aby powstały rynienki, w które będziemy nakładać farsz. Na patelni smażymy cebulę, krótko czosnek i wrzucamy mięso mielone. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czerwoną mieloną papryką, oraz bazylią i oregano. Dodajemy przecier pomidorowy. Smażyć aż sos trochę zgęstnieje. Do miski przekładamy usmażone mięso, natkę

upichcic
Bakłażan zapiekany z mięsem mielonym i serem feta 246

popularny. A szkoda, bo można z niego przygotowywać  bardzo smaczne potrawy . Składniki: 1 średni bakłażan , około 20-25 dkg. mielonego mięsa , 1 średnia cebula , 2 średnie pomidory , 1/2 sera feta , 4 ząbki czosnku , ostra papryka mielona ,  rozmaryn , sól , 2-3 łyżki oliwy lub oleju. Bakłażana umyć, przekroić na pół. wydrążyć lekko środek. Natrzeć mocno solą i odstawić(...)zbrązowienia. Ja bakłażana układam na papierze do pieczenia skórką do dołu. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oliwie (lub oleju), dodać posiekany czosnek, a po chwili mielone mięso i przesmażyć krótko. Doprawić solą, papryką i rozmarynem.  Do zapieczonych połówek bakłażana nałożyć połowę pokruszonej fety. Na fetę położyć mięso, a na nie resztę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekana cukinia z mielonym mięsem 229

obrodziły piękne cukinie i to w bardzo dobrych cenach. Grzechem by było nie skorzystać ! W takim razie dziś na blogu prosty przepis na zapiekaną cukinię wypełnioną po brzegi mielonym mięsem. Miąższ cukinii jest w sumie miękki i łatwo się go drąży zwykłą  łyżeczką z ostrzejszym zakończeniem. Ja natomiast wykorzystuję do tego taką specjalną okrągłą łyżeczkę, która ma cienkie(...)ostre brzegi, widoczną na zdjęciu poniżej. Zapiekana  cukinia z mielonym mięsem Składniki: 4 średnie cukinie 500 g zmielonej w domu łopatki wieprzowej 200 g cebuli 1 jako 3 ząbki posiekanego czosnku ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz 4 - 5 łyżek świeżo startego parmezanu olej do smażenia Wykonanie: Cukinie kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti bolognese z mięsem mielonym, papryką i pieczarkami 305

połączenie klasycznego bolognese z papryka, mięsem mielonym i pieczarkami. Te składniki nadadzą inny wymiar tego dania. Nadadzą mu głębi przez co stanie się bardzo sycące. Tak moja mama robiła je w domu i tak też ja robię je do dziś. Poniżej przedstawiam składniki potrzebne do tego dania oraz przepis. Składniki: mięso mielone 500 g 1 duża cebula(...)sól pieprz oregano, bazylia, zioła prowansalskie Żółty ser 50 g Spaghetti bolognese z mięsem mielonym, papryka i pieczarkami – przepis Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu w osolonej wodzie W trakcie gdy makaron będzie się gotował, zeszklij cebulę, czosnek i dodaj mięso mielone, Gdy mięso będzie już złociste dodaj obrane pieczarki, mieszaj co jakiś czas

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. 152

boczkiem i mięsem mielonym . Mózg z kalafiora. Pod nazwą mózg kryje się prosty, smaczny i bardzo sycący obiad, który w zasadzie sam się robi Pracy mało, a efekt jest imponujący i dla oka i dla podniebienia. Niektórych może odstraszać nazwa tej potrawy, czyli mózg kalafiorowy, ale środku jest tylko kalafior i mięso mielone, a na wierzchu wspaniała(...)mięso tak jak lubicie, ale dodajcie kolorową paprykę dla efektu smakowego i wizualnego po przekrojeniu kalafiora. – 1 kalafior to porcja dla 4 osób lub 2 bardzo, bardzo głodnych – zabezpieczcie boczek wykałaczkami i patyczkiem przed kurczeniem, a efekt równomiernie zrumienionego boczku będzie murowany, jak to zrobić widać na zdjęciu poniżej! The post Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cannelloni szpinakowo - pomidorowe z mięsem mielonym 260

przekładać, trzeba było faszerować. Tak to jest, jak się zgaduje, zamiast czytać :D Danie wyszło jednak wspaniale. Smak i zapach...mmm.... Tego trzeba spróbować :)Składniki:cannelloni,pół kg mięsa mielonego (własnoręcznie zmielonego, użyłam szynki),3 łyżki oleju,150 ml przecieru - soku pomidorowego (użyłam mojego własnego > KLIK<),150 ml salsy pomidorowo - paprykowej,400 g mrożonego(...)się go kupić),3 łyżki masła,4 ząbki czosnku,sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku,żółty ser do posypania.Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso mielone i krótko przesmażyć. Wlać przecier pomidorowy i salsę (można użyć tylko soku lub przecieru). Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Odstawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron z sosem pomidorowym, mielonym mięsem i marchewką - pasta rigatoni con la salsa bolognese 176

SKŁADNIKI 300 g mielonego mięsa 700 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki  oliwy z oliwek pół cebuli 1 marchew seler naciowy papryczka chili pół szklanki bialego wytrawnego wina sól do smaku świeży liść bazyli 500 g makaronu typu rigatoni ser Parmezan do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nastawić do gotowania duży garnek z osolona woda na makaron. W miedzy czasie przygotujemy(...)bolognese. Wlewamy do osobnego garnka 3 łyżki  oliwy z oliwek , dodać startą na tarce o dużych otworach cebulę, marchew, poszatkowana nać selera,papryczke chili,mielone mięso i wszystko przez chwilę podsmażyć na bardzo silnym ogniu.  Dodać pół  szklanki białego wytrawnego wina i poczekać aż odparuje alkohol. Dodać przecier pomidorowy i gotowac na malym ogniu przez

zielonacukinka
Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą 120

Mama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego  Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka  2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz

Anioły w kuchni
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 125

Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.Podane składniki wystarczą na 12 szt muffinek - 6 z nadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym.Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami(...)farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem i zrobić jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo.   SKŁADNIKI:0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)1 jajko (L)3 cebule1 duża marchew1 ząbek czosnku miąższ z 2 kromek chleba1 papryka15 dag małych pieczarek2 łyżki majonezu3 łyżki keczupu10 dag drobno

Kto ugości moich gości?
Pieczone kalarepki z mięsem mielonym. 210

Składniki: 3 kalarepki 0,5 kg mięso mielone(...)cebula 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone. Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze

Kulinarny karnet Christophera
Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami 192

Składniki: 500 g mięsa mielonego, 2 suszone grzyby, 1 cebula, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, ziarna: słonecznik, siemię lniane, sezam, buraczki ćwikłowe kulki Orzech , ryż kleisty, olej z pestek dyni Oleofarm.   Przygotowanie:   Grzyby suszone zalewamy gorącą wodą na ok. godzinę(...)gotujemy przez 10 minut. Następnie siekamy je w drobną kosteczkę. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy  grzybki i jeszcze chwilę podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażone grzybki z cebulką, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy kuleczki. Obtaczamy je w ziarnach, jeśli nie chcą się przyklejać to możemy zwilżyć kotleciki trochę

Aga w kuchni
Zupa ze świeżych pomidorów z mięsem mielonym i ryżem 173

mięsa mielonego wieprzowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1,5 litra bulionu sól, pieprz papryka ostra w proszku łyżka cukru 4 łyżki oliwy z oliwek 100g ryżu Sposób przygotowania: Pomidory obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy i smażymy na oliwie, do momentu aż zredukuje się płyn. W dużym garnku o grubym dnie smażymy mięso mielone. Jeśli jest chude dodajemy odrobinę oliwy. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do mięsa, smażymy około 15 minut. Następnie dodajemy ryż i smażymy jeszcze kilka minut. Usmażone pomidory rozdrabniamy blenderem i dodajemy do garnka z mięsem. Dodajemy też bulion, sól, pieprz, paprykę i cukier. Całość gotujemy około 10 minut. Zupę podajemy z natką pietruszki lub listkami bazylii

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 462

Składniki: 1 świeży kurczak - 2 kg,500 g mięsa mielonego,10 pieczarek,1 cebula,2 łyżki oliwy,1 jajko,2-3 łyżki kaszy manny,sól,pieprz,majeranek,słodka papryka.  Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami(...)luzowanie lub trybowanie kurczaka. Ja robię tak jak na tym filmiku klik. Marynujemy kurczaka przyprawami wymieszanymi z oliwą. Na patelni podsmażamy cebulkę z pieczarkami. Ostudzone pieczarki dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajko, kaszę mannę, sól i pieprz. Mieszamy. Zimnym farsz nakładamy na kurczaka. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Pieczemy

Aga w kuchni
Domowa lasagne bolognese 134

minut. Przyprawiamy w międzyczasie szczyptą gałki muszkatołowej. Sos beszamelowy powinien mieć dość gęstą konsystencję. Przepis na lasagne bolognese Cebulę drobno siekamy. Szklimy na oleju, a następnie smażymy mięso mielone. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Po ok. 10 minutach smażenie dodajemy pomidory i całość dusimy jeszcze ok. 8 minut. Dno naczynia do zapiekania smarujemy sosem beszamelowym , a następnie(...)układamy na dnie warstwę płatów makaronu do lasagne. Moim zdaniem warto najpierw zanurzyć na ok. 10 sekund taki płat w gorącej wodzie. Na makaronie układamy część mięsa mielonego, następnie kolejna porcję sosu beszamelowego, makaron, mięso, makaron. Wierzch makaronu smarujemy pozostałą częścią sosu beszamelowego i całość posypujemy startym żółtym serem. Lasagne pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minuty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania