mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:963/1172)

Chaczapuri adżarskie 2472

Chaczapuri?? Wygląda na to, że mało światowa jestem, gdyż dopiero niedawno pierwszy raz spotkałam się z takim nazewnictwem. Dziś jednak jestem bogatsza… zwłaszcza jeśli chodzi

Smaki Na Talerzu
Dieta w CHOROBIE HASHIMOTO. Chleb bezglutenowy - prosty przepis! 315

CHOROBA HASHIMOTO - DIETA              Postanowiłam tej chorobie poświęcić trochę więcej czasu. Postawiona diagnoza, tak naprawdę

Pan i Pani Smith w kuchni
Oponki serowe 163

oponki serowe: Jak zrobić oponki z serem? Do wykonania takich oponek z serem twarogowym można użyć twarogu w kostce, który najpierw należy zmielić 3 razy w maszynce do mielenia mięsa lub też można użyć gotowego twarogu sernikowego z wiaderka, ale warto, by był to dobrej jakości twaróg i odpowiednio gęsty (a nie rzadki i wodnisty). Oponki serowe są bardzo smaczne(...)należy zmniejszyć. Po usmażeniu oponek odkładać je na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Następnie można je polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są w dniu pieczenia. Smacznego! Polecam również przepis na: pączki serowe w 5 minut! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Oponki serowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 161

zmielonych płatków owsianych) 2 łyżki miodu (dałam lipowy) łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu, soli i imbiru   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok, nie uciekną wtedy ewentualne(...)się nagrzewa, a przygotowanie w niej posiłków trwa o wiele krócej niż zazwyczaj, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza jak trzeba przygotować gulasz wieprzowy czy wołowy, gdyż zawsze czekanie aż mięso w końcu zmięknie było dla mnie nużące. Ponieważ patelnia jest taka solidna, jest również dość ciężka, dlatego ja osobiście nie jestem w stanie podnieść jej jedną ręką, aby przełożyć posiłek

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak po zbójnicku wg Aleex 145

Dziś i jutro spędzam czas poza domem. Jestem na szkoleniu dotyczącym projektów unijnych w miejscowości o zaskakującej nazwie Tłuszcz. Szkolenie jest naprawdę bardzo dobre, prowadzący kompetentni

W mojej kuchni
Janssons frestelse - kremowa zapiekanka po szwedzku 1013

Odstawiając na moment dyniowy temat na bok, zabiorę Was na kulinarną stronę Szwecji. Programy kulinarne pokazujące specyfikę kuchni Skandynawskiej zawsze ogromnie mnie ciekawiły i inspirowały, a

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Portugalska pasta z sardynek 187

Kurczę, lubię ryby. Wolę ryby od mięsa i niejednokrotnie pisałam, że chętnie zamienię miejsce zamieszkania jak nie na Australię, to na jeden z krajów śródziemnomorskich. Poza Christiano Ronaldo Portugalia ma jeszcze inną dumę narodową – sardynki. O ile połowy dorsza, który pozostaje królem domowych portugalskich stołów zostały przez unijne przepisy i przerzedzone stada mocno ograniczone, o tyle sardynki są wszędzie(...)miski i smętne resztki. Pyszna na krakersach, na tostach, na pszennych grzankach ( u mnie z grillowaną papryką bez skórki, dodatkowo posypane wędzoną papryką). Z nachosami, z surową albo pieczoną papryką, z selerem naciowym… I świetnie sprawdza się jako nadzienie do jajek na twardo! SKŁADNIKI 300g sardynek (waga po odsączeniu) w pomidorach lub oleju 2 małe szalotki

Karo in the Kitchen
Tarta z szynką prosciutto, suszonymi pomidorami i szpinakiem 118

Jestem zwolenniczką szybkich obiadów. Naprawdę szybkich i prostych, takich, przy których nie trzeba się bawić w dokładnie siekanie, mieszanie i czekanie. Z drugiej strony uwielbiam, jak

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
75 przepisów fit 2885

Nowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać

Moja smaczna kuchnia
Bułki do hot dogów stylu New England – wytrzymałe, miękkie i puszyste 290

uwędzoną parówką. Zjedzcie je raz – nie będziecie już chcieli innych! Hot dogi już dawno awansowały z podłego fast food’u do dań kategorii gourmet. Rzemieślnicze bułki, samodzielnie robione mieszanki mięs czy roślin strączkowych (w wypadku wersji wegańskiej) na kiełbaski , ryby i owoce morza, mnogość dodatków, relishy, sosów i sposobów podania sprawiły, że ‘kiełbasa w bułce’ stała się przedmiotem pożądania(...)papierem dużej blaszce (moja ma 40/25/6cm i zmieściła 9 bułek). Przykrywamy znowu lnianą ściereczką i zostawiamy je do podwojenia objętości i mocnego napuszenia – powinny się ze sobą posklejać.   PIECZENIE Pod koniec wyrastania bułek rozgrzewamy piekarnik do 180 ⁰C. Wyrośnięte bułki wstawiamy na środkowy poziom rozgrzanego do odpowiedniej temperatury piekarnika i pieczemy do zezłocenia, przez 23-25 minut. W czasie

Karo in the Kitchen
Ryba po grecku w wersji odchudzonej 192

parzenie) ryby w wywarze, jest nieco trudniejsze, a raczej wymaga więcej uwagi i wyczucia od kucharza, aby nie zepsuć produktu. Najlepiej użyć świeżej ryby, mrożona jest bardziej wodnista i mięso łatwo się rozpada. Po zanużeniu ryby w wywarze należy kontrolować jej stan ugotowania, aby jej nie przegotować. Dobrze uparzone płaty mają jednolitą strukturę, są zwięzłe i lekko twarde, z łatwością(...)Gravlax - marynowany łosoś Najlepsze śledzie z cebulą       Kotleciki z łososia Śledzie w miodzie Łosoś z pieca

Codziennik Kuchenny
Sałatka Londyn-Tokio 156

Dzisiaj wyruszymy w daleką podróż. Rozpoczniemy w deszczowej Anglii, gdzie króluje połączenie kwaśnej konfitury porzeczkowej, orzeźwiającej mięty oraz pysznej jagnięciny (u mnie zastąpionej kaczką). Później zajrzymy

Food Square
Nieco inne pierogi 237

Wyglądem często przypominają nasze pierogi, ale występują także w innych kształtach. Natomiast farsz i ciasto raczej odbiegają od tego, co znamy. Wypełnienie pierożków mogą stanowić same warzywa lub z mięsem czy kiełbasą w sosie pomidorowym. Ciasto bywa francuskie, chlebowe, pierogowe, a także bardzo kruche i delikatne. Podawane są zazwyczaj z różnymi dipami śmietanowymi, jogurtowymi lub z salsą. Stanowią ciekawą odmianę(...)układamy porcję farszu (u mnie była to pełna, a nawet kopiasta łyżeczka) i dokładnie sklejamy. Brzegi możemy docisnąć widelcem, bo pierożki lubią się rozklejać. Gotowe smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku (w 220 stopniach Celsjusza przez ok. 20-25 min.) na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym wcześniej dipem i białym winem. Życzę Wam równie

Ratunku obiad
Pizzerki ze szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem niedźwiedzim 157

                    Najprostszy sposób na wykorzystanie zalegających lodówkę artykułów spożywczych, na które jakoś nie ma się ani ochoty

Kuchnia Prezydentowej
Makaron z mięsnym sosem zapiekany pod beszamelem / Baked pasta with meat and bechamel 156

Październik jest miesiącem dań z makaronu, a to dlatego, że już 25 października będziemy obchodzić Światowy Dzień Makaronu! Nie znam osoby, które nie lubiłaby dań makaronowych

karmelowy

Proponowane wyszukiwania