mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:961/1172)

Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 196

wszystkim warzywa strączkowe, kapusta, papryka, por... Mogą powodować uczucie pełności, a nawet mocne bóle brzucha. W późnych porach nie sięgamy także po kawę czy mocną herbatę. Produkty wskazane: chude mięso ryby (także tłuste) owoce morza twaróg/serek wiejski jajka zdrowe tłuszcze jak oliwa czy olej kokosowy większość warzyw  Produkty niewskazane: tłuste sery potrawy ciężkostrawne, smażone na głębokim tłuszczu słodkie(...)minut. Dodać szczyptę soli. Odstawić do lekkiego wystudzenia. Podawać z serkiem wiejskim, kawałkami truskawek i wiórkami kokosowymi.  Na kolację warto zjeść także...  marchewkową pizzę pieczoną rybę krewetki z porem, czosnkiem i natką Smacznego

Kuchnia Ellie
Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku 186

Z ostatniej górskiej wyprawy przywiozłam do domu kilogramy najróżniejszych oscypków. Małe, duże, klasyczne i te z innego mleka... Uwielbiam, kiedy trzeszczą miedzy zębami w ten charakterystyczny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Piątek: Wegetariańska lasagna ze szpinakiem i groszkiem 156

Przygotowanie klasycznej lasagni to spore wyzwanie, gdyż trzeba zarezerwować niemało czasu na zrobienie wszystkich sosów. W naszej lasagni czas przygotowania to 15 minut, a nawet mniej

Niedzielny kucharz
Pasztet z cukinii 152

Miałam zamiar zacząć od tego, jaki to pyszny jest pasztet z warzyw i tak dalej, ale podczas wpisywania tytułu wpisu zwróciłam uwagę na coś, co kazało

Wrzosowa Polana
Bułeczki drożdżowe a’la pizza na śniadanie 155

Bułeczki drożdżowe a’la pizza na śniadanie Bułeczki drożdżowe a’la pizza. Czyli małe pyszne bułeczki z pysznym nadzieniem.     Bułeczki powstały w

Kuchnia na wzgórzu
Poniedziałek: Bakłażan pod parmezanem – 3 składniki 174

Bakłażan pod parmezanem – to absolutny klasyk włoskiej kuchni, najprostszy z najprostszych, a przy tym wykwintny i niezwykle smaczny. Zrobisz go na bazie trzech składników w

Niedzielny kucharz
Wtorek: Sałatka caprese z kuskusem 150

Sałatka caprese podawana jest zazwyczaj jako antipasti – przystawka. Proponujemy bogatszą, sycącą wersję tego kultowego dania, które spokojnie może wystąpić w roli lanczu. Czas przygotowani a

Niedzielny kucharz
Lepiej późno niż wcale... czyli krótkie podsumowanie 2015 r. 149

jedzenia mięsa . Zaczęło się od udziału w Programie  Fundacji Viva!  " Zostań wege na 30 dni !" , z początku traktowanego na zasadzie eksperymentu. Okazało się, że możemy żyć bez mięsa, nawet ulubionego chorizo. Tamte 30 dni otworzyło moje horyzonty na nowe produkty spożywcze i serce na los zwierząt gospodarskich. Po roku nie tęsknię do starej diety, a rodzina na dobre(...)pamięć. Oto one: Tarta z botwinką i jajkiem Burger z bakłażana z tzatziki Sałatka z pomarańczą i halloumi Szakszuka z dynią makaronową Falafele z marchewką Sałatka z pieczonych buraków Ful medames Pilaw z bakłażanem i pistacjami Marchewka z miodem i tymiankiem Domowa sól ziołowa *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą i pomidorami 213

Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą, pysznymi gruntowymi pomidorami z mozzarellą i tymiankiem. Wegetariański obiad, ale smakuje również mięsożercom :) Świetnie się sprawdzi jako danie dla całej rodziny

Moja Delicja
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 173

zdrowych osób dorosłych powinno się mieścić w granicach 0,8–1,2 g na każdy kg masy ciała, przekroczenie górnej granicy powinno być przemyślane i uzasadnione. Źródła białka: jaja mięso soczewica, ciecierzyca, bób nasiona dyni ryby: łosoś, halibut, panga, tilapia twaróg kasza jaglana, gryczana fasola, bób, groszek   –> Węglowodany Wyróżniamy węglowodany proste (cukry) i złożone. Dostarczają energii służącej(...)rozwiązania: 1. Włącz do diety więcej owoców i warzyw Jak? Dowiesz się z tego wpisu – jak jeść więcej warzyw i owoców? Moje 7 sposobów. 2. Zamień smażenie na pieczenie Oczywiście tam, gdzie to możliwe 3. Pij więcej wody Powtarzany do znudzenia banał, o którym mimo wszystko zapominamy. Pomocne linki: Jak przekonać się do picia wody? 9 prostych sposobów

Powiedz dietom nie
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 124

naszym domu. Puszysty, mięciutki, bardzo aromatyczny. Świetnie sprawdza się na imprezach, piknikach, grillach i na co dzień w domu. Idealny, zdrowy dodatek do lekkich sałatek, świeżych warzyw, zup, mięs jak i solo. Wygodny, nie wymaga krojenia, znika jeszcze ciepły, kromka po kromce, odrywany palcami. Dodatkowo chlebek jest z mąki orkiszowej, która co raz częściej ląduje w moich wypiekach zamiast zwykłej(...)każdy z pasów ciasta pokroić na 6 równych prostokątów 10 cm x 5 cm i układać je na sztorc w formie wyłożonej papierem do pieczenia. 7) Formę przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 min. 8) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 min, aż chlebek się zarumieni. 9) Podawać ciepły

Fitsweet.me
Ciekawostki kulinarne: kasza jaglana 198

Jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz. Otrzymywana jest z nasion prosa, a to znane było już w neolicie. Pierwsze wzmianki o niej pojawiły się w

My Chcemy Jeść
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 160

naszym domu. Puszysty, mięciutki, bardzo aromatyczny. Świetnie sprawdza się na imprezach, piknikach, grillach i na co dzień w domu. Idealny, zdrowy dodatek do lekkich sałatek, świeżych warzyw, zup, mięs jak i solo. Wygodny, nie wymaga krojenia, znika jeszcze ciepły, kromka po kromce, odrywany palcami. Dodatkowo chlebek jest z mąki pszennej orkiszowej, która co raz częściej ląduje w moich wypiekach zamiast(...)każdy z pasów ciasta pokroić na 6 równych prostokątów 10 cm x 5 cm i układać je na sztorc w formie wyłożonej papierem do pieczenia. 7) Formę przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 min. 8) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 min, aż chlebek się zarumieni. 9) Podawać ciepły

Fitsweet.me
Duch wigilijnych gołąbków ujarzmiony 164

ogólnie, bez względu na rodzaj), ale w przepisie użyłam białej, niepalonej kaszy gryczanej. Na wszelki wypadek. Same gołąbki to była jedna ze specjalności mojej babci. Robiła je z mięsem i ryżem, a podawała pysznym sosem pomidorowym chyba ze śmietanką. Zawsze idealnie doprawione, zawsze z miękką kapustą i w perfekcyjnym kształcie. Moje pierwsze gołąbki nie miały najmniejszej szansy osiągnąć takiego poziomu(...)ogniu około 15 minut albo dłużej- aż sos osiągnie pożądaną gęstość. Doprawiamy do smaku. Gołąbki w naczyniu żaroodpornym polewamy obficie sosem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180*C. Pieczemy około 20 minut i podajemy na ciepło. I czad. Serio. Zupełnie nie przeszkadzała mi ta gryczana kasza- wręcz nadała fajnego charakteru całemu nadzieniu. Z ryżem byłoby nudno. Następnym razem pokombinuję

les mirabelles
Cukinia grillowana z fetą 185

                       Nareszcie maj! Nareszcie prawdziwe ciepło

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania