dodatków to ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam gofry klasyczne, czyli z bitą śmietaną i frużeliną (użyłam gotowej – truskawkowej), ale będą równie pyszne ze świeżymi owocami, serkiem mascarpone, dżemem, kolorowymi posypkami do ciast i deserów, czy po prostu oprószone tylko cukrem pudrem. Skusicie się? :) Składniki (na ok. 8-10 gofrów): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka (w temperaturze
MyCookBook.plWypieki . Gorąco polecam, nie tylko na tłusty czwartek i życzę smacznego. A co jeszcze na tłusty czwartek u mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy
mojewypiekiinietylkoMarchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEszoruje jajka dość porządnie, ale po moim pierwszym kremie do tiramisu zakochałam się w nich. Faktycznie te kremy są o niebo lepsze od połączenia np. bitej śmietany z mascarpone. Są lżejsze i bardziej puszyste. No dobrze, ale znowu odbiegłam od tematu Miałam dwa kremy, z czego jeden musiałam zużyć od ręki. Postawiłam na deser a’la tiramisu z dwoma
RelaxtimePatyczek już nie był oblepiony surowym ciastem, ale dla pewności pozostawiłam ciasto jeszcze na 5 minut w piekarniku. Po wystudzeniu ciasta przygotowała krem cytrynowy. Krem cytrynowy : – 3 łyżki mascarpone zmieszałam z 5 łyżeczkami przyszykowanego wcześniej lemon curd (przepis tutaj ). Tak jak pisałam wcześniej, jeżeli nie macie pod ręką lemon curd, przyszykujcie po prostu bitą śmietanę i owoce lub bitą
Relaxtimepysznościami smażonymi na oleju i nie liczy kalorii. Mamy pole do popisu i możemy zrobić różne pączki, faworki, róże karnawałowe czy oponki. Ja mam dziś oponki z dodatkiem twarogu, mascarpone i ricotty. Ale są smaczne a najlepsze jeszcze ciepłe. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimleko 4 łyżki gorzka czekolada 1/2 tabliczki nutella 4 łyżki masło orzechowe 2 łyżki mąka tortowa 170 g. esencja z wanilii kilka kropel (można pominąć) Krem: serek philadelphia, mascarpone lub homogenizowany naturalny 100-150 g. nutella 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy jajka, esencję i mleko. Miksujemy. Mąkę przesiewamy
Kuchnia Pauletteswierzchu zetrzeć na drobnych oczkach tarki czekoladę. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby zastygło i dobrze się kroiło. Zobacz również: Ciasto bez pieczenia z mascarpone
Kuchcik gotujedzbanuszek. Oczywiści nie mogło zabraknąć piknikowego koszyka i koca w kratkę. Całość jasno zielona i wykończona czerwoną tasiemką w białe kropki. W środku tort truskawkowo – waniliowy z serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Powstał duży bajkowy tort i sama nie wiem, komu bardziej się spodobał dorosłym czy dzieciom. Pozdrawiam serdecznie
Mała Cukierenkagram wiórek kokosowych - 100 ml wody do zmiksowania ryżu - 400 ml wody do namoczenia wiórek - 3 łyżki cukru trzcinowego - 1 czuba ta łyżka mąki ziemniaczanej - 2 duże łyżki mascarpone - borówki - truskawki - cukier puder Przygotowanie: Wiórki kokosowe zalewamy 400 ml wrzącej wody. Zostawiamy do wystudzenia, najlepiej na noc. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu lub 2:1. Ugotowany ryż studzimy
Życie zaczyna się w kuchnimielonych goździków 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 100 g orzechów włoskich lub pekan Krem 250 g serka mascarpone o temperaturze pokojowej 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej laska wanilii 100 g cukru skórka z 1 cytryny Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę
Słodki Kompromisszybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyszklanki mąki 2 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo dodawać przesianą mąkę
Pysznie & Pięknie