masa kinder bueno - 26 przepisów (strona:2/2)

Domowy krem Kinder Bueno 159

Chyba każdy z nas choć raz spróbował batonika Kinder Bueno i marzył o następnym. W ciąży, to była moja największa zachcianka. Teraz postanowiłam wykonać w domu swój własny krem. Składniki: 150g orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku 250g masła 125 ml śmietanki 30% 125 ml mleczka kokosowego 2 cukry waniliowe 1/2 olejku waniliowego Dr Oetker 5 łyżeczek miodu wielokwiatowego(...)Sposób przygotowania: Orzechy siekamy i prażymy w piekarniku lub na patelni. Masło rozpuszczamy wraz z dodatkiem cukrów waniliowych i olejku. Gotowym zalewamy uprażone orzechy. Blendujemy. Do masy dodajemy śmietankę, miód oraz mleczko kokosowe. Nadal mieszamy. Na końcu powoli dodajemy po odrobinie mleka w proszku cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki Kinder Bueno 795

Kinder Bueno to jeden z moich ulubionych batoników, a babeczki z całymi orzechami laskowymi chodziły już za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam to połączyć, czego efektem są dzisiejsze muffinki :) Składniki na muffinki: 1,5 szklanki mąki 5 łyżek cukru 5 łyżek kakao 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany kremówki(...)czekolady Suche składniki mieszamy razem w misce. W osobnej misce mieszamy „mokre”: jajko, olej, mleko, śmietanę kremówkę. Łączymy razem suche i mokre składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy orzechy laskowe. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas, kiedy

Ciastkozercy
Fit czekolada mleczna 190

powiedzieć, że jest to najlepsza "fit alternatywa" jaką do tej pory udało mi się wymyślić. Są pewnie tacy, którzy wolą dietetyczne batoniki Bounty , fit tiramisu bez cukru lub dietetyczne Kinder Bueno , ale nie ma to jak tradycyjna czekolada :) Może nie do końca taka tradycyjna, bo o niebo zdrowsza i mniej kaloryczna. Sklepowa ma ponad 500 kcal w 100g, a nasza(...)żurawina Mleko i serek dokładnie wymieszać w garnku, delikatnie podgrzać, aż zrobi się ciepłe. Zdjąć z palnika, dodać mleko w proszku, kakao i miód. Zmiksować, najlepiej blenderem na jednolitą masę czekoladową.  UWAGA! Nie zjeść wszystkiego prosto z miski ;) Dodać orzechy lub inne dodatki. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą i przelać masę, wyrównać. Schłodzić w zamrażarce ok 3 godziny, następnie przechowywać

Chocolate Muffin Blog
Tort "Kinder Bueno" 255

Dziś zapraszam Was na coś słodkiego, a mianowicie tort o nazwie "Kinder Bueno". Upiekłam go w zeszły piątek dla rodzinki, która świętowała ze mną moje 28 urodziny :) Kolejny rok do przodu, ale za to przywitałam go słodko, kremowo i orzechowo, bo taki jest ten torcik, po prostu pyszny. Wykonanie go zajmuje troszkę czasu, ale smak to wynagradza. Orzechy laskowe, biała(...)sztywną pianę ze szczyptą soli. Nie przestając miksować dodawać powoli cukier, gdy się rozpuści zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Odłożyć mikser. Obie mąki przesiać do masy i delikatnie za pomocą łyżki wmieszać, aż do połączenia składników. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki pozostawić odkryte, masę przelać do blachy i piec przez ok. 40 minut w temperaturze

Simply Food
Ciasto Kiner Bueno z kremem wafelkowym 1115

Przedstawiam przepis na bardzo pyszne ciasto z kremem wafelkowym, w smaku przypominające popularny baton Kinder Bueno. Pomysł kiełkował mi w głowie od dawna, z racji sympatii do wspomnianych batoników. Robi się je bardzo szybko: prosty biszkopt, który od razu po ostygnięciu przekładamy kremem a ciasto nie musi odstać swojego w lodówce by dało się je ładnie pokroić. :-) Choć na drugi(...)pozostawiamy na około 5 minut, aż całkowicie wchłoną mleko. Po tym czasie do miski dodajemy serek homogenizowany, mleko w proszku, zmielone orzechy. Składniki łączymy za pomocą miksera. Gotową masą przekładamy biszkopt.  4. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Smarujemy nią górę ciasta, posypujemy pokruszonymi drobno wafelkami i startą na tarce czekoladą

Szefowa kuchni