też jest mile widziana, podobno oczami też jemy! :) Składniki na 3 spore porcje: - 400g piersi z kurczaka - 450g brokułów - 200g makaronu razowego - 50g mozzarelli light w kulce - marchewka - cebula - pół czerwonej papryki - pół cukinii - pół puszki groszku konserwowego - ząbek czosnku - sos sojowy light - ulubione przyprawy (u mnie curry, kurkuma, papryka słodka) * tary ser Parmezan do posypania Kurczaka
Be Fit Be Strongustępują swojej oryginalnej wersji. Są proste w przygotowaniu i polecam każdemu spróbować! Składniki Wywar warzywny, lub mięsno-warzywny 3-4 kapelusze boczniaka Jedna duża lub dwie mniejsze cebule Marchewka, pietruszka, seler Łyżka masła Przyprawa do flaków Sposób przygotowania Boczniaki umyć, odkroić stwardniałą nóżkę, a kapelusze pokroić na cienkie paski. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Warzywa
Mr. Tastejednym ze składników zupy warzywnej, którą uwielbia moja mama, no i pyszne puree. Dziś zupa kalafiorowa z kluseczkami francuskimi. SKŁADNIKI: 4-5 skrzydełek kurczaka 1 mały kalafior 2-3 marchewki 1 pietruszka (korzeń) kawałek selera i pora kilka listków lubczyku vegeta kluseczki francuskie(osobny post) z dodatkiem drobno posiekanego koperku. WYKONANIE: Z warzyw i skrzydełek gotuję delikatny wywar, dodaję różyczki
Kuchnia Beatykroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy paprykę, papryczki chili, czosnek i dodajemy do smażącej się cebuli razem z tartą marchewką. Warzywa smażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się
Smakowity Blog Kulinarnyprzyspieszającą metabolizm, stymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie nawet do 30 minut po zjedzeniu Składniki (3 duże porcje): 2 pomidory 1/2 papryczki chilli 1 czerwona papryka 2 marchewki 1/3 cukinii 1 jabłko 1/2 gałązki selera naciowego 15 listków lubczyku 15 listków mięty pieprzowej opcjonalnie 1/3 szklanki wody opcjonalnie 1/2 limonki opcjonalnie na koniec przyprawiamy pieprzem i solą
Pora na pora i pomidoramłodziutką natką 2 młode maechewki kilka truskawek jogurt naturalny ewentualnie jakieś słodziwo Fenkuł pokroić wzdłuż na ćwiartki. Wyciąć głąb. Resztę pokroić na piórka szerokości ok. 3-4 mm. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ja ją pokroiłam na drobne kawałki, bo jest wysiana zbyt gęsto i trzeba przerywać, więc zjadam, co wyrwane. Truskawki pokroić wzdłuż na ćwiartki
Weekendy w domu i ogrodziepani młodą marchewkę”, spytała pewna pani w kolejce. Na stołach i blatach targowiska trudno czasem wyłowić obiekt poszukiwań. „Oczywiście, tu leżą”, wskazała sprzedawczyni i wróciła do odważania 30 dag czarnych jagód. „Ale takie na wagę, czy pani ma”, nalegała niezrażona kupująca. „Nie, takich na wagę
Gotuj z Blue Ravennasza rodzina „3Misiów i reszta” kocha makaron pod wszelką postacią. Tym razem wersja z ekonomicznym pesto. Składniki na pesto: pęczek bazylii taka sama ilość jak bazyli natki marchewki około 100 g solonych orzeszków ziemnych około 100 ml dobrej oliwy 2-3 ząbki czosnku w razie potrzeby szczypta soli. Wszytko razem zblendować do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji
greenscarfsilne właściwości oczyszczające organizm z toksyn, które są przyczyną nie tylko złego samopoczucia, ale także wielu poważnych dolegliwości. Warto się jednak przyjrzeć właściwościom prozdrowotnym tych dwóch warzyw z osobna. Marchew jest bogata w prowitaminę A (beta karoten). Jest to związek, dzięki któremu ludzki organizm we współpracy z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi oraz enzymami wątrobowymi jest w stanie wytworzyć witaminę A. Witamina
Kuchenne innowacjeBotwinka to świetna wiosenna zupa. Do zrobienia jej używa się świerzych, młodych warzyw. Zupa jest smaczna i kolorowa. Składniki: skrzydło indyka na wywar 1 marchewka 1 pietruszka 3 - 4 ziemniaki pęczek botwinki burak (jeśli przy botwince są bardzo małe buraki) 1 liść laurowy ziele angielskie sól pieprz śmietana 18% koperek do podania zupy Wykonanie: Skrzydło indyka umyć i zalać wodą
Mama Gotujeniej!!! Rozgrzewająca i aromatyczna, jest miłym akcentem w pochmurne dni. Składniki: 3 litry wody 1 szyja z indyka miąższ z ćwiartki dyni (raczej sporej wielkości) 2 pietruszki 4 marchewki 1 seler 1 cebula 2 ząbki czosnku około 3 łyżek oleju 10 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu czarnego 4 listki laurowe do smaku: sól, gała muszkatołowa, curry, ostra papryka
Qchnia po prostuwywaru. Gotujemy całość do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie. Następnie wrzucamy surowe ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy warzywa będą już miękkie odławiamy włoszczyznę i mięso. Marchewkę kroimy w krążki a piersi z kurczaka w kostkę i z powrotem dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy
Qchnia po prostuKluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka 25. Tradycyjny krupnik staropolski 26. Truskawki zapiekane w koglu
Tradycyjna Kuchniawody gazowanej 2 jajka M 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Składniki na sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 g mieszanego mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych400g 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 łyżki masła ghee lub olej 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego sól, pieprz 0,5 łyżeczki cukru dodatkowo: parmezan Wykonanie: składniki na naleśniki dokładnie wymieszać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam dzisiaj na pyszny soczysty schab z warzywami pieczony w rękawie . Składniki : Około 1 kg schabu 10 pieczarek 3 marchewki 1 duża cebula vegeta, pieprz do smaku garstka ziół prowansalskich 1 łyżka rozmarynu 1/2 szklanki dobrej oliwy Wykonanie : Schab umyć i osuszyć ręczniczkiem papierowy. Z góry i z dołu ponacinać w kratkę. Zioła i przyprawy wymieszać i natrzeć
Sama słodycz i szczypta chili