marchewka - 20163 przepisów (strona:880/1345)

sum w sosie szafranowym 130

dwie trzy godziny w chłodne miejsce. Do garnka wkładamy rybi łeb i inne kawałki  pozostałe z filetowania, obraną  i przekrojoną na pół cebulę, kawałek selera, połowę marchewki, liście laurowe, oraz ziele angielskie. Całość zalewamy zimną wodą, lekko solimy i pieprzymy i   gotujemy na niewielkim ogniu, przez 30 minut. Ugotowany rybny wywar odcedzamy,   odrzucając wygotowane warzywa

Miód i pieprz
Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową 77

Kolejna zupa bardzo delikatna w smaku.   Składniki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 4 ziemniaki 1 mały kalafior 1 por (biała część) 1 łyżka masła klarowanego 50 g kaszy jęczmiennej 200 g mrożonej fasolki szparagowej 1,2 l bulionu warzywnego sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew, pietruszkę, pora obieramy i kroimy

R'n'G Kitchen
potrawka curry z rosołowego kurczaka z warzywami... 158

Składniki: kurczak ugotowany 1 średni, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew

W Mojej Kuchni Lubię
Kilka pomysłów na... 141

drożdżowych  (vegan)  buraczane placki gryczane z tahini  burger z hummusem i falafelami, pomidorowe frytki z selera (vegan) *bułka dom. w części gryczana, hummus z dodatkiem pieczonej marchewki, falafele z dodatkiem tartej marchwi  tofu pieczone w sosie orzechowym z sosem sojowym i syropem klonowym, kuskus, brokuł (vegan) ziemniaki smażone z porem, z sosem z tahini i płatków

More food, love and dreams
Kulinarnym tropem krainy lodu i ognia 152

działów z przepisami: Mur,Północ, Południe, Królewska Przystań, Dorne i Za Wąskim Morzem.  Na zdjęciu wypróbowany przeze mnie pasztet wołowy w cieście. Zamiast suszonych owoców dodałam marchewkę i ziemniaki. Wyszło bardzo smacznie i syto. Co prawda jest to jedno z najbardziej pracochłonnych dań (samo ugotowanie wołowiny, żeby była miękka, zajęło mi 3 godziny!) ale myślę, że czasami warto spędzić

W poszukiwaniu inspiracji
Domowy paprykarz szczeciński 169

ognia, owinąć ścierką i włożyć pod koc, poduszki lub kołdrę na około 30 minut. Makrelę obrać i podzielić na małe części. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać o drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę. Cebulę podsmażyć w garnku o grubym dnie na oliwie a następnie dodać liście laurowe

Mama Gotuje
Kremowa Jarzynowa 138

sól , pieprz, kucharek, magii  Wykonanie: Mając już wcześniej przygotowany bulion kroimy w kostkę: ziemniaki, liście pory, seler, pietruszkę, czosnek, cebulę i dodajemy mieszankę warzyw: kalafior, brokuł i marchewkę. Warzywka gotujemy na małym ogniu aż ziemniaki i mieszanka będzie miękka.  Do osobnej miski dodajemy śmietanę i około szklankę zupy i mieszamy ze sobą dwa składniki ( dla zwolenników zaklepywania

W Moim Magicznym Domu
Sałatka z marynowanych warzyw z mozarellą i fetą. 112

Proponuję na ostatki sałatkę na ostro. SKŁADNIKI: marynowane warzywa: marchewka, mała cebula, (dałam również taką z dodatkiem curry ), malutkie korniszony, papryka, kukurydza(myślę, że dobór warzyw i ich proporcje zależą od tego co lubicie), pieczarki w occie, 280g mozarelli w  kulkach, 200g fety w kostkach, migdały w słupkach,  SOS: 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sok z połowy

Kuchnia Beaty
Lekka zupa ogórkowa na masełku. 135

firmy Becla.   Składniki: 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku  1 łyżka  mieszanki warzywnej   1 łyżka  suszonego koperku   2 łyżki masła 2 litry wody 2 marchewki kawałek selera i pora malutka natka pietruszki 4/5 ogórków kiszonych 5 średniej wielkości ziemniaków domowa vegeta, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku 4 łyżki słodkiej śmietanki 12 % Wykonanie : Ziemniaki, marchew

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone z jarmużem 133

wyrobić masę. Następnie z masy uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i marchewka z groszkiem

Monia miesza i gotuje
Rosół z gęsi ze szczypiorkowymi kluseczkami 161

wykorzystuję jako bazę do zup. Z gęsi można ugotować także pyszny rosół. Bardzo aromatyczny i esencjonalny, na pewno zasmakuje wielbicielom rosołów. Składniki: porcja rosołowa z gęsi 5-6 średnich marchewek 3-4 średnie pietruszki pół średniego selera około 12-15 cm pora (z dowolnej strony: białej lub zielonej) pół średniej cebuli (podpieczonej na suchej patelni lub nad ogniem) 3 średnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Recenzja #.21 - pasty kanapkowe Primavika 172

muszą się jej bać. Dlaczego? Jaglanka zawiera krzem, który przyspiesza metabolizm.   Skład :  woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białkosojowe, cebula, marchew 8,5%,  przyprawy (zawierają: seler), skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego. Wartości odżywcze

breakfast of dreams
Makaron z duszonymi warzywami i ciecierką 229

Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe. Dodatek cieciorki sprawia, że jest pożywne i wegetariańskie. Składniki 1 opakowanie makaronu kokardki 1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula natka pietruszki sól pieprz … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PASZTET 198

PRZEPIS Będziemy potrzebować -½ kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) -½ kg surowego tłustego boczku lub podgardle czy pachwina -½ kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka -1 cebula -3 marchewki -1 pietruszka -½ małego selera -5 liście laurowe -10 ziaren ziela angielskiego -20 ziaren czarnego pieprzu -15-17 g soli na wagę mięsa i podrobów razem -1/3 szklanki bułki tartej

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Gołąbkowy garnek. 176

mięsa mielonego wieprzowego z łopatki pół główki włoskiej kapusty (można dać białą, będzie bardziej wyczuwalna) pół korzenia świeżego selera korzeń pietruszki (1 większy lub dwa mniejsze) 3 świeże marchewki (około 25 dag) puszka pomidorów w zalewie 400 g koncentrat pomidorowy 200 ml 2 cebule białe 2 ząbki czosnku 1,5 litra wody (jeżeli masz rosół to jak najbardziej możesz

Poezja Smaków - blog kulinarny